Banksy

Banksy

Κριός: Μέχρι τις 21/12 που η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε ορθή πορεία στον Αιγόκερω εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία που σας παρουσιάζεται στον επαγγελματικό τομέα. Από τις 22/12 και μετά, ναι αρχίζουν τα δύσκολα και ναι τον έλεγχο χάνετε. Σχέσεις με συνεργάτες αποδεικνύονται σαθρές, επιχειρηματικά πλάνα ναυαγούν, η αξία σας αμφισβητείται και ο δρόμος που έχετε να διανύσετε για την επιτυχία είναι γεμάτος εμπόδια. Η αρνητική όψη του Ουρανού με την Αφροδίτη σε καμία περίπτωση δε φαίνεται να βοηθά (κυρίως για τους γεννημένους το Α’ δεκαήμερο) ενώ το απρόοπτο πολλές φορές σας υπερβαίνει. Κρατήστε την ψυχραιμία σας, μην παρασύρεστε σε ακραίες συμπεριφορές, μην ξεκινήσετε επ ουδενί κάτι καινούργιο και όσο μπορείτε -δύσκολο για εσάς όντως- μείνετε άπραγοι θεατές. Η θέση του πρωταγωνιστή προς το παρόν είναι πιασμένη!

Ταύρος: Επανεξέταση, αναθεώρηση κι ενδοσκόπηση θα χρειαστεί να κάνετε αυτή την περίοδο με τον Ήλιο και την Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω σε αρνητική όψη με τον Ουρανό και τον Δία. Αυτή την περίοδο ίσως νιώθετε οτι βρίσκεστε στο τρενάκι του τρόμου χωρίς ζώνη προστασίας και βαδίζετε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς την καταστροφή. Και σα να μη σας έφτανε αυτό το συνονθύλευμα πλανητών και αρνητικών όψεων -που δεν υπάρχει τομέας στη ζωή σας που ν’αφήνουν σε ησυχία- βρίσκεται κι ο άγρυπνος Κρόνος απέναντί σας περιμένοντας στη γωνία να τιμωρήσει οποιαδήποτε απερισκεψία. Όχι δεν έχει κάτι προσωπικό το σύμπαν με εσάς απλώς σας δίνει την ευκαιρία να επανεξετάσετε τις αξίες, την κοσμοθεωρία και την αντίληψή σας για τη ζωή. Η γενναιοδωρία τόσο η υλική όσο και η συναισθηματική επιστρέφει διπλή όταν προσφέρεται αυθόρμητα κι ανεπιτήδευτα.

Δίδυμος: Έρωτας ή τίποτα! Το δίλημμα θέτουν από τη μία η παρουσία του Ήλιου και του Ερμή  απέναντί σας ζητώντας την  αμέριστη προσοχή, φροντίδα, επαφή , επικοινωνία από το άλλο σας μισό από την άλλη η όψη που πραγματοποιούν με τον Ουρανό φαίνεται να θέλει να σπάσει τα δεσμά από οτιδήποτε περιοριστικό. Η σχιζοειδής αυτή στάση σας, δεν αποσυντονίζει μόνο εσάς αλλά και τον σύντροφό σας. Προτιμήστε τον έρωτα με τον Άρη στον Ζυγό να ευνοεί το φλερτ κι αφήστε την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά για να μη μείνετε με το τίποτα. Εξάλλου οι απαιτήσεις της επαγγελματικής σας ζωής με τον Κρόνο στον Σκορπιό δεν σας αφήνουν το περιθώριο να σκορπίζεστε σε άγονες αντιπαραθέσεις κι εσωτερικές ψετοσυγκρούσεις καθώς η  συνέπεια και η  σοβαρότητα είναι το κυρίαρχο ζητούμενο αυτής της περιόδου. Τον ασόβαρο πολλοί αγάπησαν, την ασυνέπεια ουδείς!

Καρκίνος: Από τη μία τρέχετε με το στεφανοχάρτι στο χέρι, ονειρεύεστε το ιδανικό τραγούδι που θα παίζει κατά την είσοδό σας στη γαμήλια τελετή και φαντασιώνεστε το χρώμα ματιών των απογόνων σας, από την άλλη ψάχνετε τρόπο να αποδράσετε από το σπίτι και τους περιοριστικούς τοίχους της οικογενειακής θαλπωρής. Κι αυτό κατά πως φαίνεται θα κρατήσει για οκτώ ακόμα μήνες με τον Άρη στον 4ο ηλιακό σας οίκο να κάνει δύσκολες όψεις με τον ατίθασο Ουρανό. Η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης από τον Αιγόκερω έρχεται να δυσκολέψει την επαφή σας με τους άλλους. Η κυκλοθυμία σας και η ούτως ή άλλως δεδομένη υπερευαισθησία σας ενεργοποιούνται δημιουργώντας αλλεπάλληλα προβλήματα συνεννόησης. Μη φοβηθείτε να εκφράσετε τις ανάγκες σας. Δεν είναι υποχρεωμένοι οι άλλοι να μαντεύουν τις ελλείψεις σας και να τις ικανοποιούν. Αποτινάξτε τον μανδύα του θύματος. Δεν γοητεύει κανέναν.

Λέων: Θεματοφύλακες της τάξης και της ηθικής με τάση  βαρύγδουπης κριτικής σε οποιονδήποτε παρεκκλίνει των αξιών σας ο Άρης από τον Ζυγό έχει μετατρέψει εσάς και τον τρόπο σκέψης σας. Η καθημερινότητα και οι όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται μέσα σε αυτήν σας φαίνονται δυσβάσταχτες και σας προκαλούν εκνευρισμό δυσανάλογο των καταστάσεων. Ηρεμήστε κι αντιμετωπίστε τα πράγματα με χιούμορ. Εξάλλου χρειάζεται να οπλιστείτε με περίσσια υπομονή καθώς η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης στον Αιγόκερω έρχεται να εντείνει τους ρυθμούς  στη δουλειά, να τεστάρει τις σχέσεις με τους συναδέλφους, να ματαιώσει πλάνα, να ακυρώσει συνεργασίες, να σας προβληματίσει για τις επιλογές σας, να αμφισβητήσει την αξία σας.Και μέσα σε όλο αυτό το κλίμα αβεβαιότητας εσείς θα πρέπει να κρατήσετε την ψυχραιμία σας και να φροντίσετε την υγεία σας η οποία μοιάζει να κλονίζεται από τις πολλές εντάσεις. Breath in, breath out και η ζωή συνεχίζεται!

Παρθένος: Τους αμφισβητήσατε, τους ταλαιπωρήσατε, τους ψήσατε το ψάρι στα χείλη μένοντας στις λεπτομέρειες και χάνοντας την ουσία και ήρθε η ώρα με την ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης στον Αιγόκερω να πληρώσετε το αντίτιμο της εμμονικής σας συμπεριφοράς. Κάντε την αυτοκριτική σας και διορθώστε τα κακώς κείμενα. Σαφέστατα δεν ευθύνεστε αποκλειστικά και μόνο εσείς για το χάος που επικρατεί στη συναισθηματική σας ζωή αλλά σίγουρα θα πρέπει να διαχωρίσετε την πραγματικότητα από τις φοβίες κι από τα φαντάσματα του μυαλού σας.Εξάλλου ο Πλούτωνας στον ίδιο οίκο κάνει τα ξεκαθαρίσματά  σιγά αλλά σταθερά.Αποφύγετε να πάρετε τώρα οριστικές αποφάσεις γιατί δε θα είναι βασισμένες στη λογική.Διοχετεύστε την ενέργειά σας σε δημιουργικότητα και καλλιεργείστε τα ταλέντα σας. Με τον Άρη στο Ζυγό τα οικονομικά σας εξακολουθούν να πυορροούν.  Αναπάντεχα έξοδα προκύπτουν συνεχώς κι εσείς αδυνατείτε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Προσέξτε τις αγορές σας και μην κάνετε αλόγιστες σπατάλες.

Ζυγός: Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω σταθερά και βασανιστικά έχει βαλθεί να σας αλλάξει δέρμα. Δυστυχώς δεν είστε φίδι να πέσετε σε χειμερία νάρκη και να ξυπνήσετε το καλοκαίρι ανέμελοι και λαμπεροί αποφεύγοντας τις εντάσεις που ήρθε κι ο Άρης να προσθέσει (για 8 μήνες) στην τόσο βεβαρημένη καθημερινότητά σας. Υφίσταστε την επώδυνη αυτή μεταμόρφωση αφήνοντας παλιές συνήθειες, σχέσεις, ανθρώπους, δουλειές, σπίτια, φίλους. Κάθε αλλαγή, θυμηθείτε, είναι για καλό. Ζητάτε αναγνώριση της αξίας σας. Τη ζητάτε απελπισμένα και τώρα με την ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω θέλετε να γυρίσετε στην αγκαλιά της μαμάς. Να σας παρηγορήσει ότι όλα θα πάνε καλά. Το μάθημα σας όμως είναι να γίνετε εσείς ο γονιός του εαυτού σας, να καλύψετε εσείς τα κενά σας , να γλείψετε και να γιατρέψετε μόνοι σας τις πληγές σας. Ενηλικίωση τώρα, αγαπητοί μου Ζυγοί! Ενηλικίωση.

Σκορπιός: You can’t escape yourself… H εγγενής σας τάση για σκάψιμο στα άδυτα της ψυχής γίνεται χόμπι καθημερινό με τον Άρη στον 12ο να αναμοχλεύει παρελθόν, τραύματα κι απωθημένα. Δεν υπάρχει λόγος να χάνεστε στον κυκεώνα της θλίψης και να αυτοτιμωρείστε για κάτι που ούτως ή άλλως δεν αλλάζει.Έχετε αστείρευτη δύναμη αλλά δεν υπάρχει λόγος να επιβεβαιώνετε την ύπαρξή της φτάνοντας τον εαυτό σας στα όριά του. Όλη αυτή η εσωτερική πάλη εξάλλου μόνο εκνευρισμό μπορεί να προσφέρει.Είναι και η  Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω που δε βοηθά καθόλου την επικοινωνία. Προσέξτε τα λόγια σας κι ακόμα περισσότερο προσέξτε αυτό το θανατηφόρο βλέμμα σας που μπορεί να εξοντώσει από χιλιόμετρα οποιονδήποτε έρθει σε αντιπαράθεση μαζί σας. Δώστε βάση στα επαγγελματικά σας κι όσο κι αν δεν μπορείτε,φανείτε στωικοί απέναντι σε όποιον σας προκαλέσει. Αν σας πετάξουν το γάντι. Aρνηθείτε τη μονομαχία!

Τοξότης: Κάποια πράγματα εδώ και καιρό φαίνεται να μη σας γεμίζουν. Κάτι έχει αρχίσει και σας ενοχλεί. Αδυνατείτε κι εσείς οι ίδιοι να πάρετε τον εαυτό σας στα σοβαρά. Το παιδί μέσα σας βαρέθηκε τα παιχνίδια του και θέλει να αντιμετωπίσει τη ζωή διαφορετικά. Η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης στον Αιγόκερω δε θα ταράξει μόνο τον οικονομικό σας τομέα (φροντίστε όλες τις εκκρεμότητες μέχρι 21/12) αλλά θα ξεριζώσει συθέμελα τον παλιό κώδικα αξιών σας. Ήρθε η ώρα να επαναπροσδιοριστείτε και να επανατοποθετηθείτε ως ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου. Ο σκοπός παύει πια να αγιάζει τα μέσα κι ο επιφανειακός “ωχαδερφισμός” δεν σας αρκεί ως κανόνας συμπεριφοράς. Ελάτε σε πραγματική επαφή με τον εαυτό σας κι εξετάστε εις βάθος τις ανάγκες σας. Έχετε περιεχόμενο και μάλιστα απύθμενο, γιατί το φοβάστε τόσο;

Αιγόκερως: Από τη μία ο ‘Αρης στο ζενίθ του ωροσκοπίου σας από την άλλη η Αφροδίτη ανάδρομη στο ζώδιό σας κάνουν αναπόφευκτη την ενασχόληση σας τόσο με την ερωτική όσο και με την επαγγελματική ζωή. Ευκαιρίες που σας δόθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν επαναξιολογούνται, συνεργασίες δοκιμάζονται και οι σχέσεις επαναπροσδιορίζονται. Μέσα σε όλο αυτό όμως εσείς απεγνωσμένα ψάχνετε να βρείτε τη θέση σας. Πού βρίσκεστε; Γιατί τα γεγονότα σας προσπερνούν , οι καταστάσεις σας υπερβαίνουν, ο χρόνος σας πιέζει; Είναι δικές σας οι αποφάσεις  ή απλώς βρίσκεστε θεατές στο ίδιο σας το έργο;Κι όλος αυτός ο εκνευρισμός από πού προκύπτει; Δεν βοηθά και η παρουσία του αμείλικτου Πλούτωνα που τόσο ανάγκη έχει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Πάρτε μια ανάσα, αποστασιοποιηθείτε, δείτε τί πραγματικά θέλετε και βάλτε όρια!

Υδροχόος: Βλέπετε πιο μπροστά από όλους, είστε κοινωνικοί και αισιόδοξοι… συνήθως! Γιατί με τον Κρόνο στο Ζενίθ του ωροσκοπίου σας και την Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω μάλλον έχετε χάσει την ταυτότητα και το χιούμορ σας. Η δουλειά εξακολουθεί να σας στραγγίζει όλη σας την ενέργεια χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα και η ψυχολογική σας κατάσταση δεν είναι στα καλύτερά της. Εστιάστε σε αυτά που έχετε, νιώστε ευγνωμοσύνη κι αποφύγετε τη γκρίνια για τις ελλείψεις σας. Εννοείται ότι η θέση της Αφροδίτης στον 12ο δεν ευνοεί τις αισιόδοξες σκέψεις και μάλλον το μόνο που θέλετε είναι να απομονωθείτε και να περιμένετε την μπόρα να περάσει. Η λύση όμως βρίσκεται στη θέλησή σας και στην απόφαση να αντιμετωπίσετε τις αντιξοότητες πιο χαλαρά.Ο Άρης από τον Ζυγό ευνοεί τις αποδράσεις και ο Ερμής από τον Τοξότη τις επαφές με τους φίλους. Τι λέτε; Θα φύγετε με τους φίλους σας για… Κάιρο;

Ιχθείς: Με τον Άρη στον Ζυγό η ανάγκη σας για βαθιά, ουσιαστική, ολοκληρωτική επαφή και συντροφικότητα όλο και αυξάνει. Προσέξτε όμως τον τρόπο που την διεκδικείτε. Ούτε το ταπεινό χαμομηλάκι αγάπησε κανείς ούτε τον άνθρωπο των σπηλαίων που σέρνει από τα μαλλιά το αντικείμενο του πόθου του. Ισορροπήστε και μην κινείστε στα δύο άκρα. Η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης περνά από κόσκινο τις φιλικές σας επαφές. Ποιοί αξίζει να υπάρχουν στη ζωή σας, σε ποιούς μπορείτε να βασιστείτε και ποιούς εμπιστεύεστε ήρθε η ώρα να εξετάσετε .Μην υποπέσετε σε συναισθηματισμούς. Ξεκαθαρίστε το τοπίο γιατί θα βρεθείτε στο μέλλον προ εκπλήξεων. Κι αυτοί οι στόχοι σας που μπήκαν στο ντουλάπι για μεγάλο διάστημα μήπως ήρθε η ώρα να βγουν και να υλοποιηθούν; Είστε φύσει φιλόδοξοι. Κυνηγήστε τα όνειρά σας !