Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
09.12.2023

Το Orlando μετατρέπει το Pulse σε μνημείο για τα θύματα

Το νυχτερινό κέντρο που έχασαν τη ζωή τους 49 άνθρωποι από την επίθεση του Ιουνίου, αγοράστηκε από την τοπική κοινότητα, η οποία θέλει με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων.
Το Orlando μετατρέπει το Pulse σε μνημείο για τα θύματα

Οι αρχές του Orlando ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αγοράσουν το νυχτερινό κέντρο Pulse, χώρο της LGBT κοινότητας, ο όποιος δέχτηκε επίθεση τον Ιούνιο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 49 θαμώνες, με σκοπό να το μετατρέψει σε μνημείο για τα θύματα.

Ήταν η πιο αιματηρή μαζική επίθεση πυροβολισμών στην ιστορία των ΗΠΑ, με πολύ κόσμο  να καταλήγει τραυματισμένος. Ο δράστης σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας. 

Η ιδιοκτήτρια του κέντρου Barbara Poma και το φιλανθρωπικό της ίδρυμα OnePulse, εργάζονταν πάνω στην ιδέα μετατροπής του χώρου σε μνημείο. Μετά από συζητήσεις ο δήμαρχος Buddy Dyer, κατάφερε να κλείσει μια συμφωνία για το ποσό του 1.8 εκατομμυρίου δολαρίων. 

Μιλώντας σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter ο Dyer είπε: «Είναι ένα θλιβερό περιστατικό τεράστιας σημασίας, όχι μόνο για την LGBTQ κοινότητα αλλά για όλους εμάς που ζούμε στο Orlando. Θεωρώ πολύ σημαντικό, το γεγονός ότι η τοπική κοινότητα έχει πλέον αναλάβει το μέρος». 

Αναφερόμενος στην σφαγή είπε: «Είναι το τραγικότερο συμβάν που έλαβε ποτέ χώρα, στην ιστορία του Orlando».

Καμία επίσημη απόφαση δεν έχει ακόμα θεμελιωθεί, καθώς ο κόσμος ακόμα πενθεί στον τόπο του μακελειού. «Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι περνάνε από τον χώρο καθημερινά είτε ως μέρος των ταξιδιών τους, είτε ως κομμάτι της εμπειρίας τους από το  Orlando· θεωρούμε, λοιπόν, πως για ένα χρονικό διάστημα 12 έως 18 μηνών ο χώρος πρέπει να παραμείνει ως έχει», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του.

Σχεδιάζοντας η τοπική αυτοδιοίκηση να έχει έναν σημαντικό ρόλο στην μετατροπή του χώρου ο Dyer δήλωσε: «Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο για να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων· με σκοπό να παραδώσουμε στην τοπική κοινωνία μια παρακαταθήκη».

Πηγή: Dazed

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.