Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
14.05.2021

Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει το Green Pass – Χωρίς καραντίνα οι τουρίστες στην Ελλάδα

«Πρόκειται για ένα πιλοτικό άνοιγμα, μία μίνι πιλοτική εφαρμογή του "green pass" και αφορά σε επισκέπτες που μπορούν να έρχονται είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με τεστ PCR που θα έχει γίνει 72 ώρες πριν», ανέφερε η Α. Πελώνη.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του Reuters για το πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού από την ερχόμενη εβδομάδα για ταξιδιώτες χωρίς καραντίνα, υπό την προϋπόθεση να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών.

Δημοσίευμα του Reuters ανέφερε την Τετάρτη, επικαλούμενο στέλεχος του υπουργείου Τουρισμού, ότι η Ελλάδα σκοπεύει να άρει τους περιορισμούς καραντίνας από την επόμενη εβδομάδα για ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ακόμη πέντε χώρες. Αφορά σε ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ για κορωνοϊό. “Σταδιακά θα άρουμε τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαΐου” δήλωσε το στέλεχος του υπουργείου Τουρισμού, το οποίο θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. Ο αξιωματούχος είπε ότι οι πολίτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Κέρκυρας, αλλά και μέσω δύο συνοριακών διαβάσεων. Οι τουρίστες από αυτές τις χώρες δεν θα τεθούν σε καραντίνα, αρκεί να αποδείξουν ότι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου COVID-19 ή δείχνουν στις αρχές αρνητικό τεστ PCR που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από την άφιξή τους, δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι τουρίστες θα υπόκεινται στους εγχώριους περιορισμούς του lockdown.

Στο δημοσίευμα του Reuters αναφέρθηκε και η Αριστοτελία Πελώνη. Η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σε ερώτηση για το εάν επιβεβαιώνει το δημοσίευμα, λέγοντας ότι “πρόκειται για ένα πιλοτικό άνοιγμα, μία μίνι πιλοτική εφαρμογή του “green pass” και αφορά σε επισκέπτες που μπορούν να έρχονται είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με τεστ PCR που θα έχει γίνει 72 ώρες πριν”. Όπως είπε η κα Πελώνη “οι ξένοι επισκέπτες θα υφίστανται τους ίδιους περιορισμούς που υφίστανται και οι Έλληνες πολίτες” και πρόσθεσε ότι “πολλές χώρες ευρωπαϊκές και κάποιες άλλες που έχουν προχωρήσει τους εμβολιασμούς έχουν περιορισμούς στην έξοδο επισκεπτών άρα δεν αφορά σε πολύ μεγάλους αριθμούς επισκεπτών”. Σε άλλη σχετική ερώτηση σχετικά με την κλειστή εστίαση και τον τουρισμό, είπε ότι οι “τουρίστες θα μπορούν να μένουν στα ξενοδοχεία και να εξυπηρετούνται ως προς το φαγητό από αυτά”.

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή της η κα Πελώνη αναφέρθηκε στο πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό τονίζοντας: «Θετική εξέλιξη, αποτελεί το γεγονός ότι χθες το Coreper -οι πρέσβεις των χωρών της Ε.Ε.- κατέληξαν σε κοινό κείμενο για την εφαρμογή του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού. Η απόφαση, όπως είναι γνωστό, είχε ληφθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με την καθοριστική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που ήταν ο πρώτος ηγέτης που ανέπτυξε τη σχετική πρόταση. Επανέλαβαν μάλιστα την δέσμευση των 27 να έχουν έτοιμο το πλαίσιο μέχρι το καλοκαίρι. Η απόφαση παραπέμπεται τώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο αναμένεται να προχωρήσει σε σχετική έγκριση το αμέσως επόμενο διάστημα». Και έκλεισε λέγοντας: «επισημαίνω ότι σήμερα υπογράφεται από τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Χανς Κλούγκε και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια συμφωνία για την έναρξη της λειτουργίας Γραφείου του Οργανισμού στην Αθήνα για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών. Η επιλογή της Ελλάδας αποτελεί αναγνώριση του έργου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, και την υλοποίηση πολιτικών Δημόσιας Υγείας».

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.