Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
31.03.2023

Δύο γυναίκες επιχειρηματίες εφηύραν έναν άνδρα συνιδρυτή για να τις πάρουν στα σοβαρά. Δούλεψε.

Ο «φανταστικός» Keith αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από χρήσιμος.
Δύο γυναίκες επιχειρηματίες εφηύραν έναν άνδρα συνιδρυτή για να τις πάρουν στα σοβαρά. Δούλεψε.

Ένα χρόνο πριν, η Penelope Gazin και η Kate Dwyer ξεκίνησαν το Witchy, ένα online shop για ιδιόρυθμα, μερικές φορές πρόστυχα, έργα τέχνης -εικονογραφήσεις, καρφίτσες ή κομμάτια ύφασμα από τεχνίτες και χειροτέχνες. Η αισθητική τους έχει χαρακτηριστεί «ευχάριστα ενοχλητική», το παιδί του έρωτα μεταξύ του Etsy και του Pornhub. Στην πραγματικότητα, η έμπνευση για το όνομα της ιστοσελίδας προήλθε από την απαγόρευση του Etsy για ξόρκια μαγισσών, γεγονός που θεώρησαν λογοκρισία. 

Οι δύο γυναίκες παρατήρησαν ότι οι περισσότεροι άνδρες καλλιτέχνες, σχεδιαστές και developers, με τους οποίους δούλευαν απαντούσαν στα email τους με περιφρονητικό και ελαφρώς αγενές ύφος. «Έλεγαν πράγματα όπως “Ακούστε, κορίτσια…”», όπως σημειώνει η Dwyer στο Quartz. Έτσι, αποφάσισαν να φέρουν έναν άνδρα συνιδρυτή στο προσκήνιο, ονόματι Keith Mann, να κάνει την επικοινωνία τους ευκολότερη. Το θέμα είναι ότι ο Keith υπήρχε μόνο στα email.

Και όλα άλλαξαν. «Ήταν ξεκάθαρο ότι κανείς δεν μας έπαιρνε στα σοβαρά και όλοι νόμιζαν ότι είμαστε χαζοβιόλες.» Αλλά όταν ο “Keith” επικοινώνησε με τους συνεργάτες, όπως λέει η Gazin, απαντούσαν «Ναι, αδερφέ μου, ας σκεφτούμε ιδέες!»

Η Dwyer χρειαζόταν μέρες για να πάρει μια απάντηση από τις εταιρείες, αλλά ο Keith όχι απλά έπαιρνε απάντηση και περαιτέρω ενημέρωση, αλλά τον ρωτούσαν μήπως ήθελε και κάτι άλλο για να τον εξυπηρετήσουν. 

Την περασμένη άνοιξη μια άλλη ιστορία έγινε viral. Δύο συνεργάτες παρατήρησαν αυτή την κατάσταση και έκαναν ένα πείραμα. Ένας άνδρας, ο Martin Schneider, ξεκίνησε να χρησιμοποιεί την υπογραφή μιας γυναίκας συναδέλφου του, της Nicole Pieri, και παρατήρησε ότι οι καταναλωτές ήταν αγενείς μαζί του, τον εκνεύριζαν με τις συμπεριφορές τους και την περιφρόνησή τους. Όταν επικοινωνούσε ξανά ως άνδρας, η αλλαγή στην συμπεριφορά ήταν έντονη!

Δεν προκαλεί έκπληξη ότι οι άνδρες έχουν καλύτερη μεταχείριση στον εργασιακό χώρο. Πολλές γυναίκες στην ιστορία, συμπεριλαμβανομένων των αδερφών Brontë, του George Eliot που ήταν η Mary Anne Evans και της J.K. Rowling, έχουν χρησιμοποιήσει ψευδώνυμα για να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις για την δημιουργικότητα και την ευφυΐα των γυναικών.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.