Ποιά είναι η καλύτερη πόλη για να σπουδάζεις και να ζεις ως φοιτητής;  Πού συνδυάζονται υψηλό επίπεδο σπουδών, τρόπος ζωής και επαγγελματικές προοπτικές; Η εφημερίδα Guardian, δημοσίευσε την ετήσια στατιστική έρευνα αξιολόγησης πανεπιστημίων και παρουσιάζει τις 10 καλύτερες φοιτητουπόλεις της φετινής χρονιάς, ανάμεσα στις οποίες φιγουράρουν Λονδίνο, Μελβούρνη και.. Τόκιο. 

10. Σεούλ, Νότια Κορέα

Καλά πανεπιστήμια, η πολυτελής λεωφόρος Gagnam street (του γνωστού hit) και  το 24ωρο σέρβις στα MacDonald’s βάζουν τη Σεούλ στην τελική δεκάδα.

9. Τορόντο, Καναδάς 

Με πανεπιστήμια όπως University of Toronto, και York University, οι Καναδοί είναι οι άνθρωποι με τα περισσότερα πτυχία διεθνώς και το Τορόντο ποθητός προορισμός για τους απανταχού φοιτητές.  

8. Mόντρεαλ, Καναδάς 

Στο Μόντρεαλ θα βρει κανείς  σινεμά και εστιατόρια για φοιτητές, πολυπολιτισμικότητα και 19 μίλια υπόγειου σιδηρόδρομου. 

7. Τόκιο, Ιαπωνία

13 εκατομμύρια κατοίκων συνθέτουν την πιο πολυπληθέστερη πόλη του κόσμου, με πολύ καλές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης. 

6. Βοστώνη, Ηνωμένες Πολιτείες

Η μόνη πόλη στη λίστα που χτυπάει 100% σε θέματα επαγγελματικής αποκατάστασης. Επίσης, έχει το Harvard και το Massachusetts Institute of Technology. 

5. Χονγκ Κονγκ 

To Xoνγκ Κονγκ έχει δική του Disneyland, ένα από τα τρία καλύτερα πανεπιστήμια στην Ασία και τον φιλικότερο προς το φοιτητικό πορτοφόλι, τρόπο ζωής.

4. Σίνδεϊ, Αυστραλία 

«Αν το Παρίσι είναι η πόλη του φωτός, το Σίδνεϊ είναι η πόλη των πυροτεχνημάτων» δήλωσε ο σκηνοθέτης Baz Luhrman. Είναι επίσης μια από τις πιο επιθυμητές πόλεις για φοιτητές.  

3. Λονδίνο

Σχεδόν κορυφή σε ποσοστά πολυπολιτισμικότητας, απορρόφησης και εκπαιδευτικού επιπέδου, χάνει όμως την περσινή δεύτερη θέση λόγω υψηλού κόστους ζωής. 

2.  Μελβούρνη, Αυστραλία 

Πηδώντας από την περσινή πέμπτη στη δεύτερη θέση, η Μελβούρνη είναι η δεύτερη αυστραλιανή πόλη στην πεντάδα, με πολύ καλά ποσοστά ακαδημαϊκού επιπέδου και τον πρώτο -όπως ισχυρίζονται- gay and lesbian ραδιοφωνικό σταθμό στον κόσμο.

1. Παρίσι 

Πρωτιά φέτος για τη γαλλική πρωτεύουσα με κορυφαία πανεπιστήμια και τον τρόπο ζωής. Κι επειδή το Παρίσι είναι Παρίσι.