Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
31.10.2020

Αττική: 240 νέα κρούσματα από τα 416 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ

Είναι το επίκεντρο της covid_19 στην Ελλάδα.

Επίκεντρο της Covid-19 παραμένει η Αττική και ειδικά το κέντρο της Αθήνας, με , τόνισε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Αναφορικά με το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff, είπε πως αρχικά το αποτέλεσμα των τεστ ήταν οριακά θετικά, δηλαδή επρόκειτο για ψευδώς θετικό αποτέλεσμα, όπως επισήμανε. «Για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να προκύψει εστία διασποράς ελήφθησαν τα εν λόγω μέτρα», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης και συμπλήρωσε ότι όλα τα επαναληπτικά τεστ που διενεργήθηκαν στον Πειραιά στα 12 άτομα και τις 24 επαφές τους, ήταν όλα αρνητικά, καθώς και οι έλεγχοι που έγιναν σε επιφάνειες του πλοίου.

Παίρνοντας πρώτος τον λόγο στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ ανέφερε πως από τα 416 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 55 αποδίδονται σε γνωστές συρροές και ακόμη 59 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο κ. Μαγιορκίνης επιβεβαίωσε για μια ακόμη ημέρα πως τα περισσότερα νέα κρούσματα εντοπίζονται στην πρωτεύουσα, αφού 240 νέες μολύνσεις διαπιστώνονται σήμερα στην Αττική. «Η Αττική εξακολουθεί να έχει τη μερίδα του λέοντος στον αριθμό των νέων διαγνώσεων και ειδικά στους ανθρώπους νεότερης ηλικίας» είπε και επανέλαβε πως στο «κόκκινο» βρίσκονται γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας.

 
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.