Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
25.05.2022

Αυστηρή κριτική άσκησε ο Μ. Γλέζος στον ΣΥΡΙΖΑ

Αναταραχή κι έκπληξη έχουν προκαλέσει τα λεγόμενα του Μ. Γλέζου για το Eurogroup της Παρασκευής.
Αυστηρή κριτική άσκησε ο Μ. Γλέζος στον ΣΥΡΙΖΑ

Σάλο έχει προκαλέσει η σκληρή κριτική του Μανώλη Γλέζου, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site «Κίνηση Ενεργοί Πολίτες». Ο κ. Γλέζος γράφει ότι η συμφωνία που έγινε την Παρασκευή στο Eurogroup δε διαφέρει από τις συμφωνίες που κλείνονταν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση καλλιέργησε, προεκλογικά, ψευδαισθήσεις στον ελληνικό λαό και καλεί τους ψηφοφόρους και τους φίλους του κόμματος να πραγματοποιήσουν έκτακτες συνελεύσεις και να αποφασίσουν αν αποδέχονται όσα ειπώθηκαν στο τελευταίο Εurogroup. 

Aυτό δεν έμεινε ασχολίαστο από τον ΣΥΡΙΖΑ και σε επίσημη γραπτή δήλωση το κόμμα έγραψε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί και ό,τι γίνεται, συμβαίνει για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού κι επίσης ειπώθηκε ότι είναι πιθανό ο κ. Γλέζος να μην είναι καλά πληροφορημένος. Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter τόνισε ότι σέβεται τον κ. Γλέζο και καλό θα ήταν να στηρίζει τις ενέργειες του κόμματος.

Το περιβόητο άρθρο παρατίθεται παρακάτω:

«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση. Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015. Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας. Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας. Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της. Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. Κρίμα και πάλι κρίμα. Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση. Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό. Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.  Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση. Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. […] Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης».

Μανώλης Γλέζος Βρυξέλλες 22-2-2015

Πηγή: Το Βήμα

 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.