Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.03.2024

25/09/1955, γεννιέται το «κανόνι» της Μπάγερν Μονάχου

Ο Κάρλ Χάιντζ Ρουμενίγκε, ένας από τους καλύτερους επιθετικούς όλων των εποχών.
25/09/1955, γεννιέται το «κανόνι» της Μπάγερν Μονάχου

Ο σπουδαίος επιθετικός Κάρλ Χάιντζ Ρουμενίγκε γεννήθηκε στο Λίπσταντ της Γερμανίας το 1955, μια ημέρα σαν κι αυτήν. Στην τοπική Μπορούσια ξεκίνησε την καριέρα του ως δεύτερος επιθετικός σε νεαρή ηλικία προτού μεταγραφεί στην μεγάλη Μπάγερν Μονάχου το 1974 με το κόστος της μεταγραφής να αγγίζει τις 10.000 ευρώ. Εκείνο που τον έκανε να ξεχωρίσει από τα κλασικά σέντερ φορ της εποχής του, ήταν η σπουδαία αθλητική ικανότητα και κυρίως η τεχνική του δεξιότητα, μιας και δεν ήταν ακριβώς αυτό που λέμε «κολώνα» σέντερ φορ, αλλά μπορούσε να ντριπλάρει και να εκμεταλλεύεται στο έπακρον το χώρο για να κάνει το σκοράρισμα πιο εύκολη υπόθεση. Και πράγματι, για το Ρουμενίγκε, τα γκολ ήταν παιχνιδάκι, ειδικά μόλις καθιερώθηκε ως πρώτος επιθετικός και άρχισε να βελτιώνει το παιχνίδι του.

Συνολικά, σε 310 συμμετοχές με την Μπάγερν, πέτυχε 162 γκολ, κερδίζοντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Μπουντεσλίγκα τρεις φορές, το Κύπελλο Πρωταθλητριών, το Διηπειρωτικό και βέβαια το πρωτάθλημα Γερμανίας, φτιάχνοντας ένα τρομερό δίδυμο με το έτερο αστέρι της Δυτικής Γερμανίας, τον Πωλ Μπράιτνερ

Και με την Εθνική ομάδα, σημείωσε ανάλογες επιτυχίες, συμμετέχοντας σε τρία Μουντιάλ (1978,1982 και 1986) φτάνοντας σε δυο τελικούς χωρίς να πάρει το τρόπαιο όμως, κατάφερε όμως να πάρει το Ευρωπαϊκό το 1980 στο Βέλγιο. Συνολικά, είχε 96 συμμετοχές και 45 γκολ με την Εθνική. 

Αποσύρθηκε το 1989 κι αφού είχε κάνει ένα μάλλον αποτυχημένο πέρασμα από την Ίντερ και αργότερα την ελβετική Σερβέτ, όπου πάντως βγήκε πρώτος σκόρερ με 24 γκολ τη σεζόν 1988-89. Τώρα, ο Ρουμενίγκε συμμετέχει στο διοικητικό σχήμα της Μπάγερν, ως διευθυντής, όντας ένας από τους ζωντανούς θρύλους της ιστορίας των Βαυαρών.

https://www.youtube.com/watch?v=8ReAm9UTpGc

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.