Το Taxibeat, το app που επαναπροσδιόρισε τα ταξί και τα έβαλε για τα καλά εκ νέου στην καθημερινότητά μας, απέκτησε νέα έκδοση. Ναι, αλλά τι το συγκλονιστικό έχει αυτή ώστε να αξίζει μια τέτοια αναφορά; Υποθέτουμε πως όσοι προσέξατε τον τίτλο του κειμένου ή χρησιμοποιήσατε το «νέο» Taxibeat θα το γνωρίζετε ήδη αλλά για τους υπόλοιπους, πάμε άλλη μια φορά: πλέον θα ενημερώνεστε και για την κίνηση στους δρόμους!

Κακά τα ψέματα: όταν κάποιος καλεί ταξί, ένας βασικός παράγοντας είναι ο μικρότερος σε σχέση με άλλα μέσα μεταφοράς χρόνος που θα χρειαστεί για να φτάσει στον προορισμό του. Τροχοπέδη στην επιθυμία του αυτή μπορεί να αποδειχθεί μονάχα η κίνηση στους δρόμους που σε ό,τι αφορά αυτούς της πρωτεύουσας, δεν είναι και στα καλύτερά της –τώρα ειδικά που μπαίνει το φθινόπωρο («καλό χειμώνα» είπαμε;) και ο κόσμος μαζεύεται και πάλι στο κλεινόν άστυ, οι μετακινήσεις επιστρέφουν στα συνήθη, δυστυχώς, χρονικά τους στάνταρ.

blog-eta-2

Ε, το Taxibeat πλέον θα είναι σε θέση να υπολογίζει δυναμικά, όχι μόνο το ποσό που θα χρεωθείτε κατά προσέγγιση, αλλά και τον χρόνο που θα χρειαστεί ο οδηγός που θα καλέσετε για να φτάσει τον προορισμό σας. Για όλους αυτούς τους υπολογισμούς βέβαια, ο χρήστης καλείται να καταχωρήσει πριν επιλέξει το ταξί της επιλογής του, τη διεύθυνση προορισμού του, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πλέον θα έχει τη δυνατότητα να καταχωρήσει τους «αγαπημένους»/συχνότερους προορισμούς του (π.χ. γραφείο, σπίτι κλπ) ώστε να κάνει την καθημερινότητά του ακόμα πιο εύκολη.

blog-labels-1

Είναι να χαίρεται κανείς με την πρόοδο του Taxibeat, κυρίως, διότι πήρε έναν κλάδο παρεξηγημένο και τον ανέβασε επίπεδο, μετέτρεψε μία διαδικασία που για πολλούς ήταν «αναγκαίο κακό» σε μια καθημερινή απόλαυση, απενοχοποίησε τη χρήση ταξί και διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό τη ζωή επιβατών/πελατών και επαγγελματιών/οδηγών. Το εντυπωσιακότερο στην όλη ιστορία όμως, είναι ότι με τη βοήθεια της τεχνολογίας είναι πλέον σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες που πριν λίγα χρόνια ουδείς θα μπορούσε να φανταστεί (επιλογή οδηγού/αυτοκινήτου, εκτίμηση χρέωσης και ώρας άφιξης, πληρωμή με πιστωτική κάρτα, αποστολή δέματος, αξιολογήσεις κλπ).

Σε τελική ανάλυση, ξέρετε κάτι; Κάτι τέτοια μικρά πραγματάκια είναι που κάνουν την καθημερινότητά μας καλύτερη. C’est beau ρε, που λέει κι ένας ωραίος τύπος…