Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popaganda"ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ"

Η Βασιλική Παναγιώτου συνιστά The Byrds, «όταν είσαι μικρός, αφελής, ερωτευμένος και λίγο αλκοολικός»

Κάθε μέρα του Αυγούστου η συντακτική ομάδα της Popaganda (και οι φίλοι της) διαλέγουν τον έναν εκείνον δίσκο που κλείνει μέσα του όλο το καλοκαίρι.
rodeo

 

The Byrds, Sweetheart of the Rodeo

(Columbia, 1968)

http://youtu.be/jUh7nJdAzL8

Οταν είσαι μικρός, αφελής, ερωτευμένος και έχεις και μια ροπή προς τον αλκοολισμό, ο στίχος ’’An empty bottle, a broken heart and you’re still on my mind’’, μπορεί να σημαδέψει όχι μόνο ένα καλοκαίρι αλλά μια ολόκληρη ζωή. 

Αλλωστε η ζέστη στα σύνορα της Καλιφόρνια με την Αριζόνα αλλά και στο θερινό Νάσβιλ που ηχογραφήθηκε αυτός ο δίσκος, μπορεί άνετα να συγκριθεί με τους ελληνικούς καλοκαιρινούς καύσωνες. 

Η παρουσία του Gram Parsons κάνει απαραίτητη την κατανάλωση απαγορευμένων ουσιών. Hotel Congress δεν υπάρχει, ούτε έρημος, άντε ισως κανένας ταλαιπωρημένος κάκτος, τα καλοκαίρια προσφέρονται για μοναχικότητα και μια μελαγχολία σκεπάζει το θόρυβο από τις τηλεοράσεις που αντιχούν από τα ανοιχτά παράθυρα. 

Οι βόλτες με τον καλύτερο σου φίλο σε μια παιδική χαρά αργά το βράδυ σε μεταφέρουν σε ένα φανταστικό ροντέο. Πίσω στο σπίτι τα γονατα σου τσακίζονται πέφτοντας λιώμα από την αιώρα και τα σημάδια διαρκούν μέχρι το Σεπτέμβρη. Το αλκοόλ κολλάει στα δάχτυλα σαν το χιλιοπαιγμένο βινύλιο με την καρδιά στο εξώφυλλο. 

Εχει πλέον αντικατασταθει από μια λιγότερο ταλανισμένη κόπια. Πολλές φορές όμως όταν το σηκώνει το κλίμα μπαίνει η παλιά στο πικαπ για πλάκα και όλοι ενοχλούνται με την βελόνα που χοροπηδάει από χαρά και υπερβολική χρήση. Και είσαι ο μόνος που πιστευει ότι είναι όμορφο ακόμα κι έτσι. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.