Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΔΑ

Mezoura: Πόση φαντασία χωρά το δικό σας πουκάμισο;

Μπήκαμε στο Mezoura.com, φτιάξαμε το δικό μας πουκάμισο και ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία στον χώρο του. Το πιο “hot” ελληνικό startup αποκαλύπτεται!
Φωτογραφίες: Ασπασία Κουλύρα
m6

Δεν με είχαν «ράψει» ποτέ. Πάντα θεωρούσα το να φτιάξω ένα πουκάμισο έτσι όπως εγώ το θέλω, κομμένο και ραμμένο όχι μόνο στα μέτρα μου αλλά και στις προτιμήσεις μου, ακριβό, δυσπρόσιτο και σίγουρα όχι για ‘μένα. Αυτό ήταν που μου τράβηξε πρωτίστως το ενδιαφέρον στο Mezoura: το γεγονός πως δεν επρόκειτο απλά για κάτι «φρέσκο» αλλά για κάτι που εκμοντέρνιζε με τον πιο «κουλ» τρόπο μια υπηρεσία πεπαλαιωμένη που παρέπεμπε σε μια άλλη εποχή και που σίγουρα πολλοί θα σκέφτονταν πως απλά δεν ήταν για ‘κείνους. Προϊόν της συνεργασίας του Νίκου Πουλόπουλου και του Γιάννη Στεφανίδη, επιχειρηματικών μυαλών με την απαραίτητη εμπειρία στην αγορά ένδυσης και το μάρκετινγκ, το Mezoura αποτελεί ένα εν εξελίξει case study για κάθε wannabe entrepreneur και marketeer: με τον ορυμαγδό πληροφοριών που δέχεται ο καθένας καθημερινά, δεν αρκεί απλά να κάνεις κάτι καλά αλλά πρέπει να το «σερβίρεις» και με στυλ.

Νίκου Πουλόπουλος και Γιάννης Στεφανίδης.

Νίκου Πουλόπουλος και Γιάννης Στεφανίδης.

Φτιάχνοντας το δικό ΜΑΣ πουκάμισο

m12

Το Mezoura λοιπόν είναι ένα startup, μια υπηρεσία που μας επιτρέπει να φτιάξουμε το δικό μας πουκάμισο εύκολα και γρήγορα. Η διαδικασία είναι γρήγορη και εύκολη: αρχικά επιλέγουμε το ύφασμα που επιθυμούμε και κατόπιν διαλέγουμε τα «έξτρα»: εσωτερική επένδυση, είδος μανσέτας, στυλ γιακά, κουμπιά, μονόγραμμα. Έχοντας τελειώσει με το «στήσιμο» του πουκαμίσου μας, έχει έρθει η ώρα για την επιλογή μεγέθους. Εδώ λοιπόν δύο είναι τα τινά: είτε βρίσκετε ένα πουκάμισο που εφαρμόζει επάνω σας καλά και το μετράτε, είτε επισκέπτεστε το δοκιμαστήριο του Mezoura στο κέντρο της Αθήνας. Μη σας τρομάζει το πρώτο: στο site θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες με επεξηγηματικότατες φωτογραφίες έτσι ώστε να πάρετε τις σωστές μετρήσεις (9 τον αριθμό). Καταχωρώντας τες online, στο Mezoura θα ξέρουν τα σωστά μεγέθη και αναλογίες του πουκαμίσου σας, οπότε και εσείς θα είστε σίγουροι για την αγορά σας χωρίς να χρειαστεί να δοκιμάσετε το παραμικρό.

m4

Από την άλλη βέβαια, προσωπικά θα σας πρότεινα να κλείσετε το ραντεβού σας στο δοκιμαστήριο του Mezoura: η εμπειρία είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Θα βρεθείτε σε έναν προσεγμένο χώρο, θα πιείτε το εσπρεσάκι σας, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και τους ανθρώπους πίσω απ’ αυτό, όμως το κυριότερο, θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι την απίστευτη ποιότητα των βρετανικών υφασμάτων που χρησιμοποιεί το Mezoura και θα εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο την επιλογή και την αγορά σας.

m11

Εννοείται πως θα έχετε τη δυνατότητα να ξαναδείτε τη δημιουργία σας και αν θέλετε να αλλάξετε κάτι πριν την τελική παραγγελία. Σε κάθε περίπτωση, το πουκάμισό σας θα είναι έτοιμο σε περίπου 10 μέρες και μπορείτε είτε να το παραλάβετε οι ίδιοι από το Mezoura, είτε να ζητήσετε να αποσταλεί στον χώρο σας –προσέξτε τη φοβερή συσκευασία που μάλιστα είναι διαφορετική για κάθε επιλογή!

Η προσιτή premium εμπειρία

m8

Ξέρετε τι με εντυπωσίασε έχοντας ολοκληρώσει μια παραγγελία μου στο Mezoura; Η εμπειρία. Ναι, ΟΚ, στο φινάλε το πουκάμισο θα ‘ναι αυτό που θα φοράω, όμως εδώ μιλάμε για την ιστορία που το συνοδεύει και που σίγουρα θα έχω να αφηγούμαι κάθε φορά που θα το βγάζω απ’ τη ντουλάπα μου –αυτό ή ένα από τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν. Από το Mezoura δεν θα πάρετε πουκάμισο. Θα ζήσετε την εμπειρία της δημιουργίας ενός τέτοιου ειδικά για εσάς, σύμφωνα με τα γούστα και τις απαιτήσεις σας και με τρόπο τέτοιο που κανείς άλλος δεν είναι σε θέση να σας το προσφέρει. Ελάτε τώρα, μη μου πείτε ότι είχατε στον νου σας το ράψιμο ενός πουκαμίσου σαν κάτι τόσο μοντέρνο και προσιτό.

m2

Ειδικά αυτό το τελευταίο αφορά και το κόστος αφού οι δημιουργίες του Mezoura ξεκινούν από τα 62€, τιμή εξαιρετική για ένα tailor-made πουκάμισο και μάλιστα από ύφασμα ΑΑΑ ποιότητας. Σε τελική ανάλυση, αντί για δύο “generic” πουκάμισα των 30-35€, πάρτε ένα πολύ πιο ξεχωριστό των 70€ αλλά φροντίστε να ζήσετε ολόκληρη την εμπειρία συμπεριλαμβανομένης και της επίσκεψης στον χώρο του Mezoura. Θα το ευχαριστηθείτε σε τέτοιο βαθμό που σε πρώτη ευκαιρία θα ζευγαρώσετε τις παραγγελίες σας. Mark my words…

Οι άνθρωποι πίσω απ’ το πουκάμισο

m13

Ο Νίκος και ο Γιάννης θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι δύο γείτονές σας, τα παιδιά της διπλανής πόρτας. Προσγειωμένοι αλλά με όραμα, φαντασία και ιδέες, ήθελαν πάντα να κάνουν κάτι δικό τους απ’ το μηδέν και το Mezoura αποτελεί την αποτύπωση όλων αυτών στο χαρτί. Έχοντας την τεχνογνωσία αλλά και τη διάθεση να αποδείξουν πως κάτι παλιό μπορεί να αναβιώσει μέσα από κάτι καινούριο, αποφάσισαν να κάνουν κάτι που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

m5

«Το θέμα με το e-commerce είναι τα μεγέθη, το πόσο καλά ένα ρούχο και δη ένα πουκάμισο “κάθεται” καλά πάνω σε κάποιον», μου λέει ο Γιάννης. «Εμείς θελήσαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους, εξηγώντας τις απαραίτητες μετρήσεις που πρέπει να κάνουν σε ένα υπάρχον ρούχο τους, να παραγγείλουν το πουκάμισο που οι ίδιοι σχεδίασαν χωρίς την παραμικρή αμφιβολία για το αν θα είναι στις διαστάσεις και τις αναλογίες που θέλουν». Το Mezoura εξ’ άλλου στοχεύει στον πελάτη που θα επιστρέψει: μένοντας κανείς ικανοποιημένος απ’ την πρώτη του αγορά, είναι δεδομένο πως θα επανέλθει για μία δεύτερη και μετά για ακόμα μία και ούτω καθ’ εξής.

m14

Αυτό που μου άρεσε στην όλη διαδικασία παραγωγής ήταν πως τα πουκάμισα του Mezoura είναι «τίμια». «Γνωρίζουμε τους συνεργάτες και τους προμηθευτές μας και ξέρουμε ότι σε όλα τα στάδιά της, η παραγωγή γίνεται με τρόπο “ανθρώπινο” και με απόλυτο σεβασμό απέναντι σε όλους όσοι εργάζονται για να φτάσει ένα πουκάμισο στα χέρια του πελάτη μας», αναφέρει ο Γιάννης. Tο έργο του Mezoura είναι ούτως ή άλλως δύσκολο αφού καλείται να αλλάξει την εικόνα που έχει το κοινό για κάτι το οποίο παραπέμπει σε μια παλιότερη εποχή. Τα λόγια του Νίκου όμως δείχνουν πως με τη σωστή φιλοσοφία και προσέγγιση, δεν είναι ακατόρθωτο: «Εμείς θέλουμε τον πελάτη να έρθει από εδώ, να δει τα υφάσματα, να αντιληφθεί και ο ίδιος την ποιότητα της δουλειάς μας, να πιει τον καφέ και να φύγει ικανοποιημένος». Και γι’ αυτό ακριβώς το Mezoura είναι καταδικασμένο να πετύχει.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ. 
 
m16
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.