Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΔΑ

Το Άι Λάβ Άθενς Φάσιον Πρότζεκτ μας ντύνει με την πολύπλευρη Αθήνα που αγαπάμε

Ένα διαφορετικό fashion project, που αποτυπώνει τη φωτογραφική ματιά του Γιώργου Μαλεκάκη και τη σχεδιαστική αισθητική του Αντώνη Παπασταύρου, σχεδιαστή του brand Dante, θέλει να γίνει ο λόγος να αφουγκραστούμε ξανά τον παλμό της πόλης.

Αν υπήρξε κάποιος ποιητής κατά την περίοδο της Αναγέννησης που κατάφερε να μπλέξει την ιταλική γλώσσα των ανακτόρων με αυτή «του δρόμου» αυτός ήταν ο Δάντης. Αιώνες μετά, αυτό του το επίτευγμα εμπνέει ένα brand αντρικών ρούχων.

Όπως δηλαδή η Θεία Κωμωδία του μπορούσε να διαβαστεί απ’ όλους έτσι και το Dante στοχεύει στο να δημιουργεί κομμάτια που να μπορούν να φορεθούν απ’ όλους τους άντρες, ανεξαρτήτως στυλ, τολμηρούς και μη.

To Dante ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 ως ανάγκη έκφρασης του Αντώνη Παπασταύρου. Η έμπνευση του προκύπτει από οτιδήποτε τον περιβάλλει· χρώματα, σχήματα, υφές, εικόνες που συναντά στην καθημερινότητα μου.

Τρία χρόνια μετά τις πρώτες συστάσεις, αυτή τη φορά απευθύνεται τόσο σε άντρες όσο και γυναίκες, σε όσους αναζητούν λόγους για να αγαπήσουν την Αθήνα ξανά.

Σε αυτό το πλαίσιο γεννήθηκε η επιθυμία δημιουργίας του «Άι Λάβ Άθενς Φάσιον Πρότζεκτ», ενός διαφορετικού fashion project, που θέλει να αποτυπώσει τη σύνθεση της φωτογραφικής ματιάς του Γιώργου Μαλεκάκη με τη σχεδιαστική αισθητική του Αντώνη Παπασταύρου, σχεδιαστή του brand Dante.

Ο Γιώργος Μαλεκάκης γεννήθηκε το 1969 στην Κυψέλη της Αθήνα. Από το 1991 ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία στο χώρο της μόδας, σε συνεργασία με μεγάλα περιοδικά και εταιρείες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η έντονη επαγγελματική του πορεία ωστόσο, δεν τον εμπόδισε να πραγματοποιεί τις προσωπικές του καλλιτεχνικές αναζητήσεις και εργασίες στη φωτογραφία με προσωπικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ κάπου το 2003 δημιουργεί και το «I Love Athens Project». Η πλατφόρμα τρέχει με συνεργάτη τον Δημήτρη Νταβαντζή.

Ο σχεδιαστής και ο φωτογράφος περιγράφουν την Αθήνα ως μια πόλη με χίλια πρόσωπα και άλλα τόσα καλά κρυμμένα μυστικά. «Μια πόλη που αργά ή γρήγορα θα ενδώσεις στην γοητεία της, αρκεί να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά. Μια πόλη που φτιάχτηκε για όλους τους ρομαντικούς του μπετόν. Μια πόλη που όσο και να φωνάζεις ότι σε πνίγει, τις ήσυχες ώρες την αγαπάς κομματάκι περισσότερο. Την ακούς να τραγουδάει κάτω από το μπαλκόνι σου πως σ’ αγαπάει γιατί είσαι ωραία, και σου κλείνει το μάτι κάθε φορά που ανθίζουν οι νεραντζιές. Σου φωνάζει πως της λείπεις, πως αντιστέκεται, πως δεν μπορεί χωρίς στα μάτια σου, καταγγέλλει την κυβέρνηση, απαιτεί εργασία, ίσα δικαιώματα, κρατάει μνήμες, επαναστατεί», κατά τους ίδιους.

Και συνεχίζουν να μιλούν για την Αθήνα που μοιάζει στα μάτια τους σαν μια ζεστή αγκαλιά, «μια πόλη που θα βρεις τα ουσιαστικά εφόσον απαλλαχθείς από τα περιττά. Να αφήσεις την επιφάνεια και να προχωρήσεις πιο μέσα μέχρι να φτάσεις στην καρδιά της, να αφουγκραστείς τον παλμό της, να την νιώσεις και να την καταλάβεις. Να έρθεις πιο κοντά της και να αναθεωρήσεις τη σχέση σου μαζί της».

Η σκληρή αλλά, όμορφη Αθήνα μέσα από το φακό του Γιώργου δίνει στον Αντώνη Παπασταύρου την έμπνευση για τη δημιουργία fashion items που μπορείς να «φορέσεις» και να επικοινωνήσεις την αγάπη σου για την πόλη σου παντού, in Athens or not.

Σκοπός των δύο artists; Να αναδείξουν την πραγματική εικόνα της πόλης και να την συστήσουν σε όλους, μέσα από μια μοναδική φωτογραφική, εικαστική, αισθητική, πολυπολιτισμική πλατφόρμα και την δημιουργία μιας συλλογής από 100% βαμβακερά, λευκά t-shirts που φέρουν ως στάμπα χαρακτηριστικές φωτογραφίες και καρτ ποστάλ της αγαπημένης Αθήνας του Γιώργου Μαλεκάκη, με ένα μήνυμα: I love Athens!

Δες τη συλλογή εδώ και επέλεξε το δικό σου Άι λaβ Άθενς Τ-shirt. 
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.