freska_agones_design_ebge

Οι γραφίστες-αναγνώστες της popaganda (ή οι φίλοι τους) έχουν μια σοβαρή δουλειά για τις επόμενες εβδομάδες: να ετοιμάσουν τα πορτφόλιο τους με τις δουλειές του (που πιστεύουν καλύτερες), παραγωγής 2013.

Ιστορικά και χρονικά πρώτα: Mέχρι Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, τα Βραβεία ΕΒΓΕ .

Τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης είναι ένας θεσμός που ως σκοπό του έχει την προβολή και την ανάδειξη της ελληνικής δημιουργικότητας των χώρων της γραφιστικής, της εικονογράφησης και του διαδραστικού design, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

Τα Ε.Β.Γ.Ε. είναι η διοργάνωση που συγκεντρώνει, αξιολογεί και επιβραβεύει τα καλύτερα δείγματα από το χώρο της οπτικής επικοινωνίας στη χώρα μας. Με τη δημιουργία ενός ιστορικού αρχείου αλλά και τον καθορισμό των ποιοτικών προτύπων που αναπόφευκτα ένας τέτοιος θεσμός καθιερώνει, τα Ε.Β.Γ.Ε., στα 13 χρόνια της λειτουργίας τους, έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της οπτικής επικοινωνίας στην Ελλάδα, αλλά και στην εδραίωση και προβολή του χώρου, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Ο 13ος διαγωνισμός έργων γραφιστικής και εικονογράφησης με τον τίτλο Eλληνικά Bραβεία Γραφιστικής και Eικονογράφησης 2014, τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Επικοινωνιακού Σχεδιασμού (ICOGRADA) και της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας.

Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλλει έως και τρία έργα του χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.
Υπενθυμίζουμε ότι τα ταμειακώς εντάξει μέλη της Ένωσης δικαιούνται να υποβάλλουν δωρεάν έως και τέσσερις συμμετοχές στο διαγωνισμό.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ebge.gr

Oι νέοι 21-30 ετών έχουν τους ΑΓΩ.ΝΕ.Σ τους (και τώρα μπορεί να δικαιωθούν): Mέχρι 14 Φεβρουαρίου.

Αγώνες Νέων Σχεδιαστών – Περιοδικό Gr Design

Στις μέρες μας οι ανάγκες για γρήγορη και εύστοχη πληροφόρηση συνεχώς αυξάνεται. Για το λόγο αυτό ο ρόλος του σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας είναι το Α και το Ω για μια επιτυχημένη πορεία στον ωκεανό της πληροφορίας και των μηνυμάτων.
Το περιοδικό Gr Design υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας, δίνει την ευκαιρία στους νέους δημιουργούς ηλικίας 21 έως 30 ετών να συμμετέχουν (χωρίς κόστος) σε μια διαδικασία, όπου έμπειρα άτομα από τον τομέα της Οπτικής Επικοινωνίας της χώρας μας, θα αξιολογήσουν τη δυναμική και την αρτιότητα της δουλειά τους.

Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει, έως την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014, χωρίς κόστος, μέχρι και δύο έργα του, σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής.
Τα έργα που θα προκριθούν θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, για την ύπαρξη τυχόν ενστάσεων.

Το GR DESIGN στηρίζοντας τους νέους δημιουργούς θα επιβραβεύσει, με σχετικούς επαίνους, όλους όσους τα έργα τους θα προκριθούν από την κριτική επιτροπή.
Οι νικητές θα βραβευθούν στην τελετή απονομής που θα γίνει την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014. 
Τα εργα αυτά θα εκτεθούν στον φιλόξενο χώρο του Ρομάντζο Bios (Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα) και θα υπάρξει σχετικό αφιέρωμα στο νέο τεύχος του περιοδικού.

κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει κάθε συμμετοχή με βάση τα κριτήρια όπως την πρωτοτυπία στην ιδέα και στη σύνθεση, τη χρωματική αρμονία καθώς και την αρτιότητα στον σχεδιασμό και στην τυπογραφία.
Η κριτική επιτροπή έχει το δικαίωμα να αποκλείσει όποια συμμετοχή δεν τηρεί πιστά τις οδηγίες υποβολής έργων που αναφέρονται στη σχετική προκήρυξη.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι: Δημήτρης Αρβανίτης, Γιούλη Επτακοίλη, Γιάννης Καρλόπουλος, Ευάγγελος Κασαβέτης, Γιάννης Κουρούδης, Αγνή Μαριακάκη, Κατερίνα Παπαναγιώτου, Τζανέτος Πετροπουλέας, Κώστας Πολίτης, Ροδάνθη Σεντούκα, Παναγιώτης Χαρατζόπουλος.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό, τους όρους και την φόρμα συμμετοχής θα βρείτε στην σελίδα:
http://agones.grdmagazine.gr/

Καλή επιτυχία!

Τα ΕΒΓΕ 2014 δεν αφήνουν τους Σκύλους-οδηγούς αβοήθητους: Mέχρι Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης σε συνεργασία με την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας και το κολλέγιο Βακαλό προκηρύσσουν διαγωνισμό με θέμα το γραφιστικό σχεδιασμό του λογότυπου της ένωσης «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος».

ΒRIEF
Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αποκτήσει η ένωση -αρχικά μέσω του λογότυπου- μία ευδιάκριτη και αναγνωρίσιμη εταιρική ταυτότητα ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο ευαισθητοποίησης του κοινού και γνωστοποίησης των δράσεων τής ένωσης.
Κάθε συμμετοχή μπορεί να περιλαμβάνει έως 3 ανασχεδιασμένα ή νέα λογότυπα.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.ebge.gr και να καταφορτώσουν το template παράδοσης καθώς και το πλήροφοριακό υλικό.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, με την υπογραφή και την υποβολή του εντύπου συμμετοχής αποδέχονται την χρήση του έργου τους από την ένωση ‘Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος’

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
1.Το λογότυπο θα περιέχει έως 3 χρώματα.
2.Το λογότυπο θα πρέπει να παραδοθεί τυπωμένo σε 3 ξεχωριστές εκτυπώσεις Α4/lanscape format σε φωτογραφικό χαρτί και σε ψηφιακή μορφή (eps ή PDF υψηλής ανάλυσης ή JPEG στα 300 dpi) σε έγχρωμη, ασπρόμαυρη και αρνητική εκδοχή.
3.Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.ebge.gr και να καταφορτώσουν το template παράδοσης καθώς και το πλήροφοριακό υλικό.
4. Μαζί θα παραδοθεί σε Α4 τυπωμένο ξεχωριστά, ένα κείμενο 100-300 λέξεων όπου θα εξηγείτε την ιδέα του λογοτύπου.
ΠΡΟΣΟΧΗ: το όνομα του δημιουργού δεν θα πρέπει να είναι ορατό στην όψη του εξωφύλλου, αλλά να αναγράφεται μόνο στην πίσω πλευρά.

Η Ένωση Γραφιστών, τα περιοδικά +design ,  gr design και εγώ προσωπικά σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!