Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaSPONSORED

Ένα κομμωτήριο που φροντίζει όσους έχουν ανάγκη

Εγκαινιάστηκε ο χώρος όπου αποκλειστικά εθελοντές κομμωτές, θα φροντίζουν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη με την ευγενική χορηγία της L’Oréal Professional Products.

Δύο καραντίνες πέρασαν από πάνω μας, δίνοντας έμπνευση για δεκάδες σχόλια που αφορούσαν τα μαλλιά που μάκρυναν ή ξέβαψαν, με μπόλικη δόση χιούμορ αλλά και σοβαρότητας, αφού με το πρώτο άνοιγμα των κομμωτηρίων, κλείστηκαν με μιας όλα τα ραντεβού. Πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν επικριτικά την ανάγκη των ανθρώπων να περιποιηθούν τον εαυτό τους, γεγονός όμως αποτελεί ότι σε μια βαριά εποχή, τέτοιου είδους στιγμές μικρής απόλαυσης, αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Όμως, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι συνάνθρωποι μας, που για αρκετά μεγάλο διάστημα δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το κομμωτήριο λόγω οικονομικής δυσχέρειας. Όσο γρηγορότερα αντιληφθούμε αυτή την πραγματικότητα, τόσο λιγότερο θα μας φαίνεται ξένη αυτή η συνθήκη, φωτίζοντας νέους τρόπους φροντίδας για όσες και όσους τη χρειάζονται.  

Στην κατεύθυνση αυτή και κατανοώντας την ανάγκη των πολιτών, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) πραγματοποίησε τα εγκαίνια του «Κοινωνικού Κομμωτηρίου», μία πρωτοποριακή δομή που δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες βασικής περιποίησης όπως κούρεμα, λούσιμο και ξύρισμα σε ευάλωτες ομάδες πολιτών, που αγωνίζονται για τη διαβίωση τους.

Στην υλοποίηση του «Κοινωνικού Κομμωτηρίου» συνέβαλε με την ευγενική χορηγία της η L’Οréal Professional Products, η οποία ανταποκρίθηκε με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης άμεσα στο αίτημα του Κ.Υ.Α.Δ.Α. φροντίζοντας για την κατασκευή, τον εξοπλισμό του χώρου, καθώς και την παροχή των απαραίτητων προϊόντων για τη λειτουργία του.

Ο χώρος του «Κοινωνικού Κομμωτηρίου» φιλοξενείται στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας, στον Σταθμό Λαρίσης) και αποτελεί την πρώτη δομή του Κ.Υ.Α.Δ.Α., που θα λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές κομμωτές, οι οποίοι θα βρίσκονται στον χώρο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα δύο φορές την εβδομάδα, εξυπηρετώντας άντρες κάθε Δευτέρα και γυναίκες κάθε Τετάρτη.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος στο νέο αυτό εγχείρημα, επισήμανε ότι «Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών είναι μια δομή μέσα από την οποία φροντίζουμε με τον απαιτούμενο σεβασμό να προσφέρουμε σε άστεγους, αλλά και σε άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη όλα τα απαραίτητα αγαθά και τις υπηρεσίες για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους. Με τη δημιουργία του «Κοινωνικού Κομμωτηρίου» ολοκληρώνεται το ευρύ φάσμα των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος Αθηναίων σε όλους όσοι χρειάζονται την υποστήριξή μας. Ευχαριστούμε θερμά τη L’Οréal Professional Products για την πολύτιμη στήριξή της στο εγχείρημά μας. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ και στους εθελοντές κομμωτές που θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια».

Στη συνέχεια, η Μαρία Κοράλη, Γενική Διευθύντρια του Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων της L’Οréal Hellas (L’Οréal Professional Products ), δήλωσε: «Για περισσότερα από 100 χρόνια, η L’Oréal Professional Products είναι αφοσιωμένη στην ομορφιά. Πιστεύουμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό, για λόγους υγιεινής και ψυχολογίας, κάθε άνθρωπος να έχει πρόσβαση στη βασική φροντίδα των μαλλιών, χωρίς διαχωρισμούς. Για το λόγο αυτό, αποδεχτήκαμε με χαρά την πρόσκληση από τον Δήμο Αθηναίων και το Κ.Υ.Α.Δ.Α. να υποστηρίξουμε τη δημιουργία του Κοινωνικού Κομμωτηρίου. Με την ευγενική χορηγία μας, αναλάβαμε την ανακατασκευή και τον εξοπλισμό του χώρου για να είναι φιλόξενος και λειτουργικός, και φυσικά την κάλυψη των αναγκών σε προϊόντα.  Στην L’Oréal Professional Products, τέτοιες ενέργειες αποτελούν σημαντικό μέρος των δεσμεύσεών μας, καθώς μέσα από αυτές μπορούμε να προσφέρουμε ουσιαστικά στην κοινωνία εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες».

Ένα μικρό βήμα για μια μεγάλη και σημαντική αρχή για τους ανθρώπους που χρειάζονται το βλέμμα και τη φροντίδα μας.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.