31_02_01012000

Θανάσης Σοφιανός και Πέτρος Βουτσινάς.

Το We Create Harmony –πέρα από την κοινωνική του προέκταση– καινοτομεί χάρη στην απευθείας επαφή του σχεδιαστή με το καταναλωτικό κοινό. Συγκεντρώνει νέους σχεδιαστές (κοσμημάτων, ρούχων και λοιπών αξεσουάρ) -νέους ως επί το πλείστον και προωθεί τα προϊόντα τους με τον δικό του τρόπο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το εγχείρημα αυτό γεννήθηκε από δύο νέους επαγγελματίες. Ο Πέτρος Βουτσινάς και ο Θανάσης Σοφιανός μοιράζονται την ανάγκη να διατυπώσουν μια δική τους επιχειρηματική πρόταση με εξωστρέφεια και προσανατολισμό στις διεθνείς αγορές, ακόμη και στην περίοδο κρίσης.  Στο απόλυτα αρμονικό περιβάλλον του We Create Harmony, όλοι έχουν να κερδίσουν κάτι παραπάνω. Οι σχεδιαστές κινούνται πιο γρήγορα και αποδοτικά, οι καταναλωτές απολαμβάνουν ποιοτικά προϊόντα γνωρίζοντας ότι παράλληλα βοηθούν στην μείσωση της ανεργίας και οι ΜΚΟ έχουν μια επιπλέον βοήθεια για το έργο τους. Τόσο η καινοτομία όσο και η κοινωνική διάσταση του project, χρήζουν προσοχής και μίμησης ως παραδείγματα νεανικής επιχειρηματικότητας. Εδώ λοιπόν έρχεται το «μυρμήγκι» (λογότυπο της εταιρίας), να μετουσιώσει ακριβώς αυτήν την ιδέα, ότι δηλαδή ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να καταφέρει αυτό που μπορούν όλοι μαζί. Όπως ακριβώς σε μια κοινωνία μυρμηγκιών. Οι δημιουργοί του site, μίλησαν στην Popaganda από τα γραφεία τους στην οδό Βουλής, στο Σύνταγμα.

31_01_01012000

Τι ακριβώς είναι το We Create Harmony; Είναι μια νέα on line πλατφόρμα (e-shop), η οποία προωθεί νέους σχεδιαστές μόδας σε διεθνές επίπεδο και ενισχύει πρωτοβουλίες που αφορούν στην καταπολέμηση της ανεργίας. Σκοπός του είναι η δημιουργία μιας ομάδας νέων και ταλαντούχων ανθρώπων που πιστεύουν ότι το «όλο» είναι πιο ισχυρό από το «μέρος» και ότι μέσα από την πρόοδο για τον καθένα πρέπει να υπάρχει θετική εξωτερικότητα και για άλλους. Αυτό λοιπόν θέλαμε να αναδεικνύεται όσο πιο άμεσα γίνεται και έτσι αποφασίσαμε μέσα στις τιμές λιανικής να συμπεριλαμβάνεται ένα κομμάτι από 5% έως 10% που θα πηγαίνει απευθείας σε συγκεκριμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ποιους υποστηρίζει; Υποστηρίζει ανερχόμενους σχεδιαστές ρούχων, κοσμημάτων, υποδημάτων και λοιπών αξεσουάρ –σύντομα και αντικειμένων. Για έναν νέο σχεδιαστή είναι σχεδόν αδύνατον να κάνει απευθείας λιανική πώληση μέσω ενός δικού του e-shop ή ενός δικού του καταστήματος. Συνήθως, εξάλλου, δεν έχει την υποδομή και τις γνώσεις. Εκεί είναι που παρεμβάλλεται η δική μας προσπάθεια. Παρέχουμε το know-how, με τρόπο τέτοιο που το κέρδος του σχεδιαστή υπερτριπλασιάζεται, σε σχέση με αυτό που θα είχε αν έκανε χονδρική πώληση

Το όνομα του site αναφέρεται στη δημιουργία. Οι Έλληνες δημιουργούμε ή το έχουμε βάλει κάτω; Προφανώς –ήδη δημιουργούμε και μπορούμε και ακόμη περισσότερο. Άλλωστε η δημιουργία είναι μεταδοτική. Υπάρχει ταλέντο σε δημιουργικό αλλά και τεχνικό επίπεδο στην Ελλάδα-  τουλάχιστον σε ότι αφορά το internet. Υπάρχουν βέβαια και φοβερά προβλήματα που καταδυναστεύουν το ταλέντο και την τάση για δημιουργία. Αλλά η δημιουργία είναι ανάγκη –άρα ασυγκράτητη.

31_08_01012000

Είχατε από πριν κάποια επαφή με το χώρο της μόδας και του εμπορίου; Δεν είχαμε επαγγελματική εμπειρία στο κομμάτι της μόδας. Στο παρελθόν είχαμε ασχοληθεί με συμβουλευτική επιχειρήσεων και με online marketing, άρα γνωρίζαμε πώς να δημιουργήσουμε μια εταιρία, τους βέλτιστους τρόπους διαχείρισής της καθώς και τις μεθόδους προώθηση υπηρεσιών και προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό, μέσω του διαδικτύου. Αυτό ήρθαμε και εκμεταλλευτήκαμε.

Τον περασμένο Δεκέμβριο κάνατε το πρώτο σας project κοινωνικών δράσεων, σε συνεργασία με το NewSchool.Athens. Τι ακριβώς ήταν αυτό; Το We Create Harmony και το NewSchool.Athens, στο διάστημα που αναφέρετε πραγματοποίησαν το «We Create Harmony – Πρόγραμμα για Ανέργους». Σε μια καινοτομική δράση εκπαιδεύτηκαν άνεργοι κατόπιν συνέντευξης και αίτησης συμμετοχής σε ψηφιακή διαφήμιση, από στελέχη της αγοράς. Το σεμινάριο διοργανώθηκε στους χώρους του ΝewSchool.Athens. H συλλογή των αιτήσεων και η επικοινωνία έγινε από το fresh.edu.gr (μια προσπάθεια του Skywalker.gr και της 01Πληροφορικής) Σε διάστημα τεσσάρων ημερών από τη δημοσίευση της δράσης, δεχτήκαμε πάνω από 500 αιτήσεις. Η επιλογή των συμμετεχόντων έγινε με βάση την αίτηση συμμετοχής, το επίπεδο μόρφωσης και οικονομικά κριτήρια. Οι συμμετέχοντες διδάχθηκαν δωρεάν τις βασικές αρχές χρήσης του Google Adwords, από αξιόλογα στελέχη της αγοράς και από 50 συμμετέχοντες (στο σεμινάριο Google Adwords Qualified Individuals). Το 30%, περίπου, από αυτούς κατάφεραν να περάσουν με επιτυχία τις πρώτες εξετάσεις και άρα να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να είναι πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας. Ελπίζουμε στο μέλλον να καταφέρουμε να επαναλάβουμε το σεμινάριο και για τους 450 ακόμη που εξέφρασαν ενδιαφέρον για το αντικείμενο αυτό.

Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας πιστεύετε ότι η προσπάθειά σας είναι επιτυχημένη; Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας, Έχουμε κάνει πωλήσεις σε έξι ηπείρους και σε πάνω από 30 χώρες. Επίσης έχουμε μαζέψει πάνω από έξι χιλιάδες ευρώ, μέρος των οποίων έχουμε χρησιμοποιήσει ήδη για τις κοινωνικές μας δράσεις. Σίγουρα υπάρχει μια δυναμική ροή στην εξέλιξη του project.

wecreateharmony.com

31_07_01012000
31_06_01012000