ΑΓΟΡΑ

Bleep: Ήρθε η προπληρωμένη κάρτα της Alpha Bank που βγαίνει πανεύκολα

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα smartphone.

Οι ψηφιακές συναλλαγές αποτελούν πλέον κομμάτι της καθημερινότητας και των Ελλήνων, οι οποίοι σταδιακά αρχίζουν να κατανοούν την ευκολία που προσφέρουν. Πολλοί καταναλωτές, μάλιστα, θα ήθελαν να μπορούν να αποκτήσουν μία -τουλάχιστον- επιπλέον κάρτα, προκειμένου να τη χρησιμοποιούν για αγορές στο Διαδίκτυο ή για να τη δώσουν στα παιδιά τους. Για αυτές τις περιπτώσεις οι προπληρωμένες κάρτες θεωρείται ότι αποτελούν την καλύτερη επιλογή.

Πλέον η διαδικασία έκδοσης μίας τέτοιας κάρτας είναι πιο εύκολη και απλή από ποτέ, καθώς, πρακτικά, το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι να «κατεβάσει» είτε από το App Store, είτε από το Google Play, το application της bleep, της νέας προπληρωμένης κάρτας της Alpha Bank. Η bleep αποτελεί ένα σαφές δείγμα των πολλών δυνατοτήτων που προσφέρουν τα smartphones και οι ψηφιακές τεχνολογίες στην σύγχρονη τραπεζική. Κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τόσο η διαδικασία έκδοσης, όσο και εκείνης της «φόρτισης» γίνονται εξαιρετικά γρήγορα, απλά και αποκλειστικά ηλεκτρονικά, ανεξαρτήτως τράπεζας συνεργασίας του χρήστη και χωρίς να πρέπει να πάει σε κάποιο υποκατάστημα για να δηλώσει στοιχεία ή για να την παραλάβει.

Η έκδοση γίνεται με την είσοδο για πρώτη φορά στην εφαρμογή. Ο χρήστης συμπληρώνει τα στοιχεία του, «σαρώνει» την ταυτότητά του και στέλνει και μία selfie φωτογραφία και η κάρτα είναι άμεσα διαθέσιμη. Αν, δε, είναι ήδη χρήστης του Alpha e-banking, μπορεί να συνδεθεί με το υφιστάμενο όνομα χρήστη και τον κωδικό του, χωρίς να χρειάζεται τίποτα άλλο. Είναι προφανές ότι για την έκδοση της κάρτας δεν χρειάζεται επίσκεψη σε φυσικό κατάστημα της Alpha Bank και μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ημέρα και ώρα! Έτσι, η κάρτα είναι άμεσα διαθέσιμη για την πραγματοποίηση online αγορών.

Επίσης, ο χρήστης θα παραλάβει στη διεύθυνση που δήλωσε στην εφαρμογή και την πλαστική κάρτα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα. Όσον αφορά το κόστος για την έκδοση του «πλαστικού», αυτό ανέρχεται στα 5 ευρώ, αλλά μέχρι το τέλος του 2018 η Alpha Bank το προσφέρει δωρεάν.

Εξίσου γρήγορη και απλή είναι και η «φόρτιση» της κάρτας με χρήματα. Η διαδικασία γίνεται μέσω του app και ο καταναλωτής μπορεί να μεταφέρει χρήματα από οποιαδήποτε κάρτα, οποιασδήποτε τράπεζας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μεταφοράς και μέσω του Alpha Web Banking. Η μεταφορά των χρημάτων γίνεται άμεσα, ενώ η προμήθεια για τη «φόρτιση» ανέρχεται σε 1% επί του ποσού που μεταφέρεται, με την ελάχιστη χρέωση στο 1 ευρώ και τη μέγιστη στα 5 ευρώ.

Μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει ή να παύσει τη δυνατότητα για αγορές online ή σε φυσικά καταστήματα, ξεχωριστά, ενώ παρέχεται ακόμη η δυνατότητα για άμεσο «πάγωμα» της κάρτας, επανέκδοσής της σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής, αλλά και σύνδεσής της με την υπηρεσία my Alpha wallet με Tap ‘n Pay.

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.