Ο 35χρονος σηκώθηκε από το κρεβάτι του το πρωί και όπως κάθε μέρα πήγε στον νιπτήρα του για να ρίξει λίγο νερό στα μάτια του, όταν όμως σήκωσε το κεφάλι για να πιάσει την οδοντόβουρτσα, σοκαρίστηκε με αυτό που αντίκρισε στον καθρέφτη. Δεν πίστευε στα μάτια του, μιας και ήταν ένα θέαμα που είχε καιρό να αντικρίσει. Μπορεί και μια δεκαετία.

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, τα μαλλιά του είχαν μακρύνει κατά 1,5 εκατοστό τον τελευταίο μήνα. Κι αν εσάς αυτό δεν σας κάνει εντύπωση, καθώς αυτός είναι ο φυσιολογικός ρυθμός με τον οποίο μακραίνουν τα μαλλιά, σε εκείνον έκανε, αφού είχε χάσει κάθε ελπίδα, καθότι… σχεδόν φαλακρός!

Άνοιξε το youtube στο τέρμα και άρχισε να τραγουδά δυνατά «Διώξε πια το μακρυμάλλη για χατίρι φαλακρού, πέντε τρίχες όλες κι όλες, μα καρδιά μικρού παιδιού». Τώρα πια οι στίχοι δεν τον πλήγωναν και μπορούσε να αντιληφθεί το χιούμορ που κρυβόταν από πίσω. Αφήστε που θα έβγαζε επιτέλους από πάνω του το σκουφάκι, που κόντευε να γίνει ένα με το δέρμα του.

Όπως καταλαβαίνετε αυτό για εκείνον ήταν μια επανάσταση και γι’ αυτό και ο έξαλλος πανηγυρισμός. Τέτοια χαρά, σαν να είχε κερδίσει 1 εκατομμύριο σε κάποιο τυχερό παιχνίδι.

Βέβαια, όταν έχεις ένα τόσο μεγάλο ποσό στα χέρια σου και μαλλιά μπορείς να βγάλεις. Εμείς όμως δεν θα του το πούμε ακόμα αυτό. Ας τον αφήσουμε να χαρεί για λίγο, μέχρι να συνειδητοποιήσει πως δύσκολα από φαλακρό βουνό γίνεσαι Αμαζόνιος.

Κι όταν το αντιληφθεί και μπορεί να τον πάρει τόσο από κάτω, μπορεί απλά  να δοκιμάσει την τύχη του. Γιατί μπορεί η φύση να ήταν λίγο άδικη μαζί του και να του πήρε από νωρίς την πλούσια κώμη, η τύχη όμως θα του φερθεί καλύτερα.