popaganda_greek_islands

Το μικρό ταξιδιωτικό βιβλιαράκι του Lonely Planet είναι το πιο αγαπημένο αντικείμενο των «ψαγμένων» ταξιδιωτών. Πρόκειται για ένα ετήσιο αφιέρωμα  με τους σπουδαιότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς που αξίζει να επισκεφτεί κανείς.

Με βάση την κλίμακα του 10, το Lonely Planet βαθμολογεί και προτείνει τις 10 καλύτερες χώρες, περιοχές και πόλεις, τις πιο ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες που θα μπορούσε να γευτεί κανείς, κατά τη διάρκεια του έτους και πάνω από 35 γεγονότα, που πρέπει να παρακολουθήσει κάποιος, ταξινομημένα ανά μήνα σε ειδικό ταξιδιωτικό «χάρτη».

Τα μέρη που αναφέρονται είναι πραγματικά μοναδικά, είτε πρόκειται για προορισμούς φιλικούς στην τσέπη των μοναχικών επισκεπτών, είτε για οικογενειακούς παραδείσους διακοπών. Διαλέγει κανείς και παίρνει.

Φέτος, για άλλη μια φορά, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, οι εξειδικευμένοι συντάκτες της ταξιδιωτικής «Βίβλου» κατέληξαν στις πιο μαγικές τουριστικές περιοχές στον κόσμο.

Στην κατηγορία «Best Value Destinations» φιγουράρουν πρώτα τα ελληνικά νησιά, ως ιδανικός προορισμός καθώς, λόγω της οικονομικής κρίσης, οι τιμές έχουν πέσει αισθητά και οι Έλληνες καταβάλλουν προσπάθειες να ξανακερδίσουν τους τουρίστες. Στο αφιέρωμα τονίζεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι, πλέον, στα αρχαιολογικά μνημεία δεν υπάρχει συνωστισμός, γεγονός που τα καθιστά ακαταμάχητα.

Άλλοι προορισμοί που προτείνονται, ως οικονομικοί από τους συνεργάτες του Lonely Planet, είναι η Βουλγαρία (το περίφημο μοναστήρι της Ρίλα που προσφέρει δωρεάν διαμονή στους προσκυνητές!), η Αιθιοπία (με περίπου 25 ευρώ την ημέρα, χρησιμοποιώντας δημόσια μέσα μεταφοράς, μπορεί να δει κανείς τα λαξεμένα στον βράχο θαύματα της Lalibela), η Πορτογαλία (προσιτή επιλογή για τους λάτρεις του σερφ), η Νικαράγουα (ημερήσια έξοδα κάτω από τα 20 ευρώ), η Νότια Ιταλία (Cucina Povera), τα νησιά Φίτζι, η Ινδία, οι Φιλιππίνες και το Μεξικό (στην πόλη Chacala, η διαμονή μπορεί να κινηθεί και κάτω από 30 ευρώ).

Ως καλύτερες πόλεις προκρίνονται, από το Lonely Planet για το 2014, το Κέιπ Τάουν, το Όκλαντ, η Ζυρίχη, το Βανκούβερ, η Σαγκάη, η Αδελαΐδα, η Ρίγα, το Σικάγο, το Τρινιδάδ και φυσικά το Παρίσι.

Οι χώρες που επιλέγονται ως ιδανικές για τουρισμό για τo 2014 είναι η Μαλαισία, το Βέλγιο, η Βραζιλία, η ΠΓΔΜ, η Σκωτία, οι Σεϋχέλλες, η Σουηδία,  το Μεξικό και το Μαλάουι.