paul murphy

Ο Mudd, όπως είναι σε κάποιους γνωστός σαν μουσικός παραγωγός, κατά κόσμο Paul Murphy, παίζει και γράφει dance μουσική εδώ και μια εικοσαετία περίπου. Είναι (συν)ιδιοκτήτης των ανεξάρτητων δισκογραφικών ετικετών Calremont 56 και Leng, με ειδίκευση στο βινύλιο και έχει έδρα το Λονδίνο. Εμπλέκεται επίσης στις μπάντες Papua, με συμμετοχή μεταξύ άλλων του Patrick Dawes των Groove Armada και Bison (στα υπόλοιπα μέλη συγκαταλέγονται ο Salvatore Principato των Liquid Liquid και ο Holger Czukay των Can).  Γράφει νεο-balearic με με το ντουέτο Smith & Mudd, ενώ και κάποιες ακόμα  συνεργασίες του ξεφεύγουν από τα στενά όρια της dance κουλτούρας. Η μουσική που με χειρουργική ακρίβεια προωθεί, ολόκληρη η δημιουργική του δραστηρίοτητα είναι εξαιρετικής αισθητικής, μεταμοντέρνα, dance–oriented, χωρίς σαφή όρια. Η πολυπραγμοσύνη του, από το DJing και το remixing, μέχρι τη συμμετοχή του ως συνθέτης και συνεργάτης σε μπάντες και projects και απο εκεί στο να «τρέχει» αξιοθαύμαστα δύο label, τον καθιστά ένα μοντέρνο πρωτοπόρο της μουσικής δημιουργίας και έναν ακούραστο εργάτη του σύγχρονου μουσικού underground.

 

Πως θα περιέγραφες τη μουσική που γράφεις και παίζεις; Οι παραγωγές μου είναι ένας συνδιασμός folk, rock και disco και όταν παίζω σε ένα club, παίζω disco και house.

Ποιά η μουσική διαφορά μεταξύ Mudd και Paul Murphy; Καμία ουσιαστικά, απλά Mudd, είναι ένα ψευδώνυμο που είχα στο σχολείο.

Πότε και πώς ξεκίνησε η σχέση σου με τη μουσική; Μα ακούγοντας τους δίσκους των γονιών μου και κυρίως τους Beatles!

Τι σε οδήγησες να συνεργαστείς με τον Holger Czukay (ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Γερμανών, ηρώων του Krautrock, Can); Είδα τον Holger να παίζει μια διαφορετική version του ‘Ode to Perfume’ σε μιά συναυλία. Του έστειλα e-mail και τελικά το κυκλοφορήσαμε σε δεκάιντσο. Με το χρόνο χτίστηκε καλλιτεχνική εμπιστοσύνη μεταξύ μας και συνεργαστήκαμε περαιτέρω. Είναι ένας απίστευτος άνθρωπος. Έχουμε ακόμα να κυκλοφορήσουμε δύο δωσεκάιντσα παλιοτερου υλικού του και δουλεύουμε το άλμπουμ Bison μαζί. Έχει ακόμα να κυκλοφορήσει πολύ καινούργια μουσική, ίσως και τρία ολόκληρα άλμπουμ, την οποία φιλοδοξούμε να κυκλοφορήσουμε σύντομα.

Μπορείς να ξεχωρίσεις τους αγαπημένους σου DJs και να μας πείς γιατί; Αγαπώ τους Idjust Boys, καθώς παίζουν όλων των ειδών τις μουσικές, πάντα πολύ καλά, τον Phil Mison, επειδή είναι ένας εξαιρετικός DJ με συναίσθημα και επίσης λατρέυω τις disco επιλογές του Sean P.

Πως είναι η Λονδρέζικη club σκηνή στις μέρες μας, είκοσι χρόνια μετά το δικό σου ξεκίνημα; Είναι πολύ καλή, υπάρχουν άφθονες καλές βραδιές με φανταστικούς DJs, είτε locals, είτε guests, αλλά πάσχουμε από καλά ηχοσυστήματα. Θα μπορούσαμε να μάθουμε πολλά από την Ιαπωνία.

Ποιό είναι το καλύτερο party ή club που έχεις παίξει μέχρι σήμερα; Το club Brilliant στην Ιαπωνία.

Μπορείς να θυμηθείς τον πρώτο δίσκο που αγόρασες; Ήταν ή το Fantastic των Wham ή το New Moon των Duran Duran.

Τι να περιμένουμε από τις Claremont 56 και Leng, στο άμεσο χρονικό διάστημα; Αlbums από τους Papua, 40 Thieves, και Bison αλλά και την καινούργια συλλογή των Psychemagik. Όπως επίσης και πολλά remix στα original κομμάτια και singles. Πολύ και καλή μουσική, ως συνήθως!

Έχεις ένα μεγάλο ανεκπλήρωτο όνειρο, όσον αφορά τη μουσική; Ποιό είναι αυτό; Θέλω συνεχώς να βελτιώνομαι.

 

Σάββατο 15 Μαρτίου, Needless: Paul Murphy w/ Chevy & Dimitri Papaioannou @ six d.o.g.s, είσοδος 5 ευρώ

https://soundcloud.com/construct/mixfourpaulmurphy

http://www.flickr.com/photos/claremont56/

http://www.residentadvisor.net/dj/mudd

http://www.discogs.com/artist/603289-Paul-N-Murphy

http://www.claremont56.com/

http://www.lengrecords.com/

Υ.Γ. Τις κυκλοφορίες των εταιρειών του Paul Murphy, Claremont 56 και Leng records, μπορεί κάποιος να βρεί στο Kasseta records, στο κέντρο της Αθήνας.