Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται στο Mezzanine ένα ακόμα Meet Market. Εκεί, οι κάτοικοι αυτής της πόλης απλώνουν την πραμάτεια τους δημιουργώντας μια νέα γενιά παράξενων μικροπωλητών που βασικό τους μέλημα είναι το μεράκι και όχι το κέρδος. Η Popaganda μίλησε με μερικούς από αυτούς και σας τους παρουσιάζει ώστε να είστε ενημερωμένοι αν σας βγάλει ο δρόμος σας σε αυτό ή σε κάποιο επόμενο Meet Market.

31_08_01182014

164.remodified – Vaso Voulgari

Έχει σπουδάσει στη Γυμναστική Ακαδημία αλλά έχει τελειώσει και σχέδιο μόδας στη σχολή Βελουδάκη, επομένως το πραγματικό της επάγγελμα σχετίζεται με τα ρούχα.  Πάντα της άρεσαν τα ρούχα και κυρίως τα vintage. «Μου αρέσει να παίρνω ένα παλιό ένδυμα με ιστορία και να το μεταφέρω στο σήμερα, ανάλογα με την ενέργεια του κάθε ανθρώπου».

βουλγ

Η ίδια τροποποιεί και προμηθεύεται τα περισσότερα από το εξωτερικό, κυρίως από τη Γερμανία και την Αμερική. Έζησε για έναν χρόνο στο Σικάγο, γι’ αυτό και οι περισσότερες επιρροές έρχονται από εκεί αλλά και από τα ‘80s και τα ‘90s. «Θεωρώ ότι το στυλ, αν και δεν πιστεύω στη λέξη στυλ, διαμορφώνεται με βάση την προσωπικότητα του καθενός. Τα ρούχα τον βοηθάνε να εκφράσει προς τα έξω ένα μέρος του χαρακτήρα του». Links: www.facebook.com/vaso.vasiljicka και www.facebook.com/164remodified.

31_21_01182014

Vintage Culture – Holy Mustache 

Το πραγματικό του όνομα είναι Holy και το κανονικό του επάγγελμα, όπως ο ίδιος δηλώνει, αυτό του «να είναι άνθρωπος». Η ασχολία του με τα ρούχα ξεκίνησε για βιοποριστικούς λόγους. Είχε ανάγκη από λεφτά, έτσι κάποια στιγμή πούλησε την vintage συλλογή ρούχων του από το Λονδίνο. Αργότερα βρήκε κάποιες πηγές και άρχισε να μαζεύει και γυναικεία ρούχα. Επιπλέον, ξεκίνησε μια καμπάνια διάδοσης της κουλτούρας της ανακύκλωσης και της επανάχρησης, προκειμένου να πάψει να είναι ταμπού το second hand στην Ελλάδα.

μουστσ

Αποκλειστικότητά του είναι το vintage, το οποίο κατά τη γνώμη του έχει πιο έντονη στιλιστική χροιά και μπορεί να «περάσει» στον κόσμο με μεγαλύτερη ευκολία. «Βασική προϋπόθεση στη δουλειά μου είναι η ανακύκλωση. Πιστεύω ότι μία κοινωνία που έχει σκουπίδια δεν είναι πολιτισμένη. Η vintage αισθητική και κουλτούρα έχει αντίκτυπο στους ανθρώπους, έχει πλέον διαδοθεί και πολλοί έχουν αρχίσει να ασχολούνται και επαγγελματικά με αυτό». Τα ρούχα του τα προμηθεύεται κυρίως από την Ελλάδα γιατί το κόστος είναι χαμηλότερο. Links: www.facebook.com/holy.mustache?ref=ts&fref=ts και www.facebook.com/groups/230883923670539/?fref=ts

Στην επόμενη σελίδα γυαλιά, κοσμήματα και T-shirt