Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΠΟΛΗ

Λογοτεχνία, πολιτική, φιλοσοφία, ψυχολογία, ποίηση. Μια βόλτα στο 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Απογευματινή βόλτα στο 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο.
Φωτογραφίες: Νατάσα Πανταζοπούλου / FOSPHOTOS

Μια χαλαρή βόλτα στο 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου που γίνεται αυτές τις μέρες στο Ζάππειο. Αθήνα, 08 Σεπτεμβρίου 2022.

Ένα σταθερό φθινοπωρινό ραντεβού στην απογευματινή δροσιά του Ζαππείου έχει δοθεί για τους λάτρεις του βιβλίου αυτές τις μέρες. Το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνεται, όπως κάθε χρόνο, από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 18 του ίδιου μήνα στο Ζάππειο από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.).

Φέτος, λόγω της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων από την πρώτη διοργάνωση,  το φεστιβάλ έχει επετειακό χαρακτήρα με πλήθος αφιερώματα και εκδηλώσεις για μεγάλους και μικρούς. 

Κατ’ αρχήν, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το φεστιβάλ φιλοξενεί στον χώρο του μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από το πώς αυτή η τραγωδία καταγράφτηκε στην συνείδηση του έθνους έως και το σήμερα, μέσα από προφορικές μαρτυρίες, κείμενα και μουσική.

Ένα άλλο σημαντικό αφιέρωμα σε αυτό το φεστιβάλ αφορά το έργο και την καλλιτεχνική πορεία του θεατρικού συγγραφέα και στιχουργού Ιάκωβου Καμπανέλλη, που φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τον θάνατό του.

Το φεστιβάλ αποτελεί μια μεγάλη γιορτή του βιβλίου. Για πολλές δεκαετίες εμπλουτίζει και αναβαθμίζει την πολιτιστική ζωή της πόλης, συνδυάζοντας εκδηλώσεις, δράσεις και μοναδικές εμπειρίες.

Είναι μια ξεχωριστή βόλτα στο κέντρο της πόλης, σε έναν από τους ελάχιστους και ίσως από τους πιο όμορφους κήπους της Αθήνας, τρώγοντας ρόκα καλαμπόκι ή μαλλί της γριάς, μόνος, μόνη ή με παρέα, έχοντας τυχαίες συναντήσεις και ευχάριστες συζητήσεις, με ένα βιβλίο στο χέρι ή στην τσάντα, καθώς το γεμάτο φεγγάρι φωτίζει με χάρη τον Υμηττό στο βάθος.

Το ίδιο το φεστιβάλ, για άγνωστο λόγο, δεν έχει δημιουργήσει τόσα χρόνια μια δική του ιστοσελίδα, αν όχι για την παρουσίαση της πενηντάχρονης ιστορίας του, έστω για να πληροφορεί το κοινό για τα αφιερώματα και τις φετινές εκδηλώσεις και ώρες.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ θα βρείτε μόνο στο σάιτ του Συνδέσμου Εκδοτών

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.