ΠΑΡΤΙ: Quantized Music Showcase στο Six D.o.g.s

Οι Tolis Q και Lex υποδέχονται τον Θεσσαλονικιό Echonomist και τον John Dalagelis (Dieb Audio) για ακόμη ένα showcase της εταιρείας τους Quantized Music.

Six D.o.g.s Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι Αθήνα
Τηλ: 21 0321 0510
24.00 μ.μ.
Είσοδος: € 5

ΠΑΡΤΙ: Rewind Guaranteed ft. Blend Mishkin & DJ Tzinas στο Bios


Ο Blend Mishkin το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου υποδέχεται τον DJ Tzinas, dj και παραγωγό από την Κρήτη με αρκετές κυκλοφορίες σε ευρωπαϊκά labels και εταιρείες όπως Bullabeats, Dirty Dubster, Resense, αλλά και συνεργασίες όπως αυτή με τον Τζαμαικανό Bass Nacho που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την δική μας Cast-A-Blast.Rewind Guaranteed με καινούρια mash-ups, reggae,dancehall και hip-hop από τον Blend Mishkin και τον dj Tzinas στο μπαρ πάνω από το bios.

Bios, Πειραιώς 84, Γκάζι
Τηλ: 2103425335
23.00 μ.μ.
Είσοδος 
ελεύθερη

ΗΧΟΣ: Girl Names live στο Six D.o.g.s

Oι Ιρλανδοί post-punkers Girls Names τους οποίους γνωρίσαμε μέσα από το εξαιρετικό ντεμπούτο τους Dead to Me και μετά την εκπληκτική τους εμφάνιση στο Plisskën 2013, επανέρχονται για να μας χαρίσουν, εκ νέου, μια δυνατή συναυλιακή εμπειρία το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο six d.o.g.s .Με το πέρασμα τους στην σκοτεινή πλευρά του punk, το ηχητικό cross-over του συγκροτήματος θα μπορούσε άνετα να εκφραστεί ως “ghost-punk” με τα ατμοσφαιρικά φωνητικά του Cathal Cully να αποτείνουν φόρο τιμής στους κλασσικούς προκατόχους του είδους όπως είναι οι Joy Division και Echo & The Bunnymen. Οpening act οι Έλληνες Egg Hell.

Six D.o.g.s Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι Αθήνα
Τηλ: 21 0321 0510
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια:  Προπώληση 14€ | Ταμείο 17€

ΕΚΘΕΣΗ: ΕΚΠΛΗΞΗ 5! – Special Edition στο Ρομάντσο


H “ΕΚΠΛΗΞΗ” επιστρέφει με την 5η έκδοση της. Το artAZ, σε συνεργασία με την ΚΛΙΜΑΚΑ και πληθώρα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, διοργανώνει την ετήσια του έκθεση για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας. Εκατοντάδες μικρά έργα τέχνης σας περιμένουν στο Ρομάντσο, μεταξύ 21 και 23 Φεβρουαρίου 2014. Ελάτε να ανακαλύψετε τη Σύγχρονη Τέχνη, ενισχύοντας παράλληλα το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑ.

Ρομάντσο  Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια 
Τηλ: 2103425335
12:00 – 22:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΗΧΟΣ:  ΧΑΧΑΚES live στο Gagarin 205



Το συγκρότημα που άλλαξε σχεδόν ολομόναχο τα δεδομένα στην ελληνική ποπ των 90s δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον εκρηκτικό Γιάννη Νάστα, που είχε υπάρξει και μέλος της pop punk μπάντας Strawberries στα 70s. Το ανυπέρβλητο στυλ του δανδή frontman έστρεψε αμέσως τα βλέμματα πάνω του, και έκανε αφτιά να λιώσουν με τις ερωτικές ιστορίες που διηγούνταν τα υπαινικτικά φωνητικά.Γενναιόδωροι performers, οι Xaxakes έρχονται με το νέο single “Α shot… what”, σε μια συναυλία που θα σας ξεσηκώσει!

Gagarin 205 Λιοσίων 205
Τηλ: 21 1411 2500
21.00 μ.μ. 
Τιμή εισιτηρίου:10€ προπώληση, 12€ ταμείο

ΠΑΡΤI:USA vs UK: The Demolition στο Six D.o.g.s

Το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου το μπαρ του six d.o.g.s θα βαφτεί και θα σημαιοστολιστεί, στα κόκκινα και στα μπλε, και εσύ δεν έχεις παρά να επιλέξεις με ποια πλευρά θα είσαι.
Στα κόκκινα θα βρίσκεται ο άνθρωπος που έχει γεννηθεί σε λάθος εποχή και ήπειρο, ο Bob Dylan της Ελλάδος, Ν.Κοκκολάκης, ενώ στα μπλε, ο μοναδικός άνθρωπος στην Αθήνα που αγοράζει ακόμα NME, ο John Peel των Iλισίων, Κ.Μπόλας όπου αμφότεροι θα τα δώσουν όλα για όλα παίζοντας σε ένα ανελέητο back2back.

Six D.o.g.s Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι Αθήνα
Τηλ: 21 0321 0510
21.00 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Γιώργος Φακίνος djset στο Second Skin



Για το βράδυ του Σαββάτου ο resident DJ Γιώργος Φακίνος υποδέχεται στα decks τον ραδιοφωνικό παραγωγό Γιώργο Αποστόλου (Red fm).

Second Skin Πλ. Αγ. Αναργύρων 4, Ψυρρή
Τηλ: 6981763095
24.00 μ.μ.
Είσοδος: € 5 (με μπίρα ή κρασί ή energy drink)

ΠΑΡΤΙ: Amateurboyz στο PIXI

Dance κατάβαση στο Γκάζι με τους Eggs & Bacon.

PIXI Ευμολπιδών 11, Γκάζι
Τηλ: 2103423751
23.00 μ.μ.
Είσοδος: 8 E με ποτό.

ΠΑΡΤΙ: The Last Chance Party στο DeathDisco

Ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος στα decks με new wave, indie, alternative, electro και ’80s μουσικές επιλογές. Μαζί του οι Λεωνίδας Σκιαδάς και ExpiK

Death Disco Ωγύγου 15 και Λεπενιώτου, Ψυρρή
23.00 μ.μ.
Είσοδος:€ 5 (με μπίρα ή κρασί)

ΠΑΡΤΙ: BUNT No Reason! Party, Episode 3 στο ΤΩΡΑ Κ44

Λίγο το 7ήμερο post fest, A post Jamboree, λίγο ο Zomboy και λίγο τα υπόλοιπα alternative events που έπαιζαν αυτό το μήνα  μας οδηγούν, όπως κάθε μήνα άλλωστε, στο TΩΡΑ Κ44 για μια ακόμα μουσική αποτοξίνωση με 90’s και 00’s ελληνικά και εγγλέζικα “σκουπίδια”!
Ναι είμαστε ότι να’ ναι και μας αρέσει να γελάμε! Οπότε join the club και ελάτε να λυκνιστείτε και να παίξουμε BeerPong!
Μουσικές από τα κορίτσια του site μας, La Tigre και Χαρά!

ΤΩΡΑ Κ44 Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι 
Τηλ: 2103423560
24.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

OΠΕΡΑ: Το Πικ Νικ στο Μέγαρο Μουσικής.


Το «Πικ Νικ» του Θ. Σακελλαρίδη παρουσιάστηκε το 1915 με εξαιρετική επιτυχία. Ο νικητής του λαχείου… «υπέρ της αποξήρανσης της Μεσογείου» μπλέκει σε μια σειρά από ξεκαρδιστικές περιπέτειες γύρω από ένα γαμήλιο πικ νικ (ελληνιστί … «δείπνον εκ συμβολής»). Το γνωστό βαλς «Σφίξε με» και οι άλλες υπέροχες μελωδίες του Σακελλαρίδη σκιαγραφούν γοητευτικά το ξέφρενο γλέντι της αθηναϊκής Belle Époque. H Καμεράτα και ο Γιώργος Πέτρου ψάχνουν για άλλη μια φορά στα χειρόγραφα και φέρνουν στο φως ένα ξεχασμένο αριστούργημα που ζωντανεύει μέσα από την φαντασία του Στάθη Λιβαθινού.

Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Τηλ: 210 7282333
20.00 μ.μ. 
Είσοδος: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 8,5
Πολύτεκνοι, 65+: € 11
Ζώνη Γ: € 16
Ζώνη Β: € 30
Ζώνη Α: € 43
Διακεκριμένη Ζώνη: € 60

ΠΑΡΤI: Αποκριάτικα Ανακατώματα στο Κουκάκι


Μια από τις παλαιότερες γειτονιές το Κουκάκι, που κρατάει ακόμα και σήμερα την αυθεντικότητα του αναβιώνει τις Απόκριες. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος με την πρωτοβουλία των καταστηματαρχών του Πεζόδρομου Γ. Ολυμπίου, διοργανώνεται ένα μεγάλο αποκριάτικο γλέντι-καρναβάλι με σκοπό να βγει έξω ο κόσμος, να διασκεδάσει και παράλληλα να γνωρίσει την γειτονιά μας. Τα καταστήματα θα σας προσφέρουν μπύρα, κρασί και τσικουδιά στις χαμηλότερες τιμές (2 ευρώ) και θα σας κεράσουν τα σουβλάκια και τους μεζέδες.Με δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους (αποκριάτικη παρέλαση από τα παιδιά της ομάδας μπάσκετ του Κουκακίου, διαδραστικά παιχνίδια , χειροτεχνία, κουκλοθέατρο, ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ.)Ο Αθήνα 9.84 θα φροντίσει για τον ήχο και τη μουσική. Επίσης θα στηθούν και παραδοσιακά γα΄ι΄τανάκια από τους μαθητές της Βασίλως Ιωάννου. Ο Δήμος Αθηναίων μας παραχωρεί την Φιλαρμονική Μπάντα του, η οποία θα ανοίξει το μουσικό μέρος του προγράμματος, και πιο αργά το βράδυ σε όλο το μήκος του πεζόδρομου θα παίξουν ζωντανά οι κρουστοί ‘’Quilombo’’ σε βραζιλιάνικους ρυθμούς, οι Muchatrela σε gipsy-swing ήχους και άλλες πολλές μπάντες σε παραδοσιακούς αποκριάτικους σκοπούς από τη Θράκη, την Κοζάνη, την Ήπειρο κ.α
Σας περιμένουμε όλους να γλεντήσουμε παρέα γιατί φέτος η καρδιά του καρναβαλιού χτυπάει στο Κουκάκι!

Πεζόδρομος Γεωργίου Ολυμπίου Κουκάκι

 

ΠΡΟΒΟΛΗ: Lustalands film στο Μικρόκοσμο

Η ταινία του Άρη και του Λάκη Ιωνά / The Callas σε ειδικές προβολές στο κινηματογράφο Μικρόκοσμο.
Σάββατο 22/2 00:15
Κυριακή 23/2 18:00
Τετάρτη 26/2 22:30

 Μικρόκοσμος (Λεωφ. Συγγρού 106)
Τηλ: 210.92.15.305
Εισιτήριο: 7 E

ΠΑΡΤΙ: Λατέρνατιβ Carnival Edition στο Komma

Το Ψυχοσάββατο 22/2 οι αγαπημένοι μας παραγωγοί του Εν Λευκώ, σε ένα πιο… σκανδαλιάρικο set, επηρεασμένοι από το διονυσιακό κλίμα της Αποκριάς.

Komma Bar Μαυροκορδάτου 6 Αθήνα
Τηλ: 2130238555
22.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

 ΠΑΡΤΙ: Blend presents Matthias Tanzmann  στο Κοο Κοο
O διαρκώς ανερχόμενος DJ και παραγωγός της deep και tech house σκηνής, με εμφανίσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου καθώς και στα Circoloco parties της Ίμπιζα, επιστρέφει για άλλο ένα party της ομάδας Blend. Μαζί του, όπως πάντα, οι Mikee και Manolaco.Κοο Κοο Ιάκχου 17 Γκάζι
Τηλ:  2103450930
24.00 μ.μ.
Είσοδος: € 10 (μέχρι τις 2 π.μ.), € 12 (μετά τις 2 π.μ.)ΦΕΣΤΙΒΑΛLet Me Know – The Alternative Festival 2014 στο Zero
Δεύτερη μέρα. DJ sets από τους Chaotic Moon (minimal synth), Venus Melena (minimal electronics, IDM, industrial techno) και Valisioa (minimal synth, IDM, EDM) και live από τους Lola’s Bad.Zero Μεγ. Αλεξάνδρου 120, Κεραμεικός
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη
ΠΑΡΤΙ: Πάρτι Ράδιο stoperithorio στο Κreuzberg Bar

Φίλοι, ακροατές, παραγωγοί, trolls, καλλιτεχνάδες, φρικιά, λελέδες, τεντιμπόηδες, δυο κουτσά πόνι, οι τρεις μάγοι χωρίς δώρα, δύο φαφούτικα τοπ μόντελς όλα αυτά που συνθέτουν δηλαδή τη μαγική συνταγή της συμφοράς που λέγεται RADIO.STOPERITHORIO.ORG αποφάσισαν να παρτάρουν! Σας περιμένουμε όλοι αυτιά!!

Κreuzberg Urban Culture Bar Πλαταιών 36 Κεραμεικός
Τηλ: 210341 1615
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΔΗΛΩΣΗΑποκριάτικα εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Μπενάκη.

Με αφορμή τις Αποκριές, τα παιδιά καλούνται να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, ειδικά σχεδιασμένα για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες (4-7, 6-8 και 8-12 ετών).

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν με αφορμή δύο περιοδικές εκθέσεις:
–      «Γιάννης Τσαρούχης. Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας. Πρώτο Μέρος (1910-1940)» στο Κτήριο οδού Πειραιώς και
–      «Λαϊκά παιχνίδια στο σπίτι του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα» στην Πινακοθήκη Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα.
Αγαπητέ κύριε Τσαρούχη…
Τι θα μας έλεγαν στο ζωγράφο ο Σκεπτόμενος και οι Ποδηλάτες, η Μέδουσα και o Νέος με άσπρα λινά, εάν ζωντάνευαν για ένα πρωινό;
Ένα παιχνίδι ρόλων με αφορμή τις Αποκριές!!!

Μουσείο Μπενάκη Κτίριο Πειραιώς, Λεωφ. Πειραιώς 138
Τηλ: 210 345 3111 
Κυριακή 11:00-13:00 μ.μ.για παιδιά 8 – 12 ετών
Κόστος: €5

ΕΚΘΕΣΗ: Meet Market στο Μezzanine.


Δεύτερη μέρα για το αγαπημένο market, που γεμίζει τέχνη, μουσική και χρώμα. Μια διήμερη γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας. Μία νομαδική αγορά από τοπικά προϊόντα, φρέσκιες ιδέες, φιλικό κοινό και συμμετέχοντες. Ένα οπτικο-ακουστικό παζλ από χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage & retro προϊόντα, βινύλια, διαδραστικά παιχνίδια, δώρα, DJ sets και θετική ενέργεια.

Mezzanine Οδός Ερμού 152, Γκάζι
Κυριακή 13:00 – 23:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

HXOΣ: BlankCanvas + Whereswilder Live στο Six D.o.g.s

To six d.o.g.s. παρουσιάζει δύο νέες, ανερχόμενες αθηναϊκές μπάντες, σε μια βραδιά όπου η νεoψυχεδέλεια συναντάει το experimental folk. BlankCanvas και Whereswilder, ανεβαίνουν στη σκηνή του six d.o.g.s λίγο πριν την κυκλοφορία των προσωπικών τους άλμπουμ, για μια live παρουσίαση του υλικού τους.
BlankCanvas ονομάζεται το προσωπικό project του Άγγελου Αϊβάζη (Brainwash Squad, His Majesty the King of Spain), του οποίου η αρχή έγινε το 2011 με τη διαδικτυακή κυκλοφορία του κομματιού “Home”.
Οι Whereswilder είναι ένα ψυχεδελικό ροκ κουαρτέτο από την Αθήνα που μετρά μόλις μερικούς μήνες ζωής. Η πρώτη ολοκληρωμένη τους δουλειά θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2014.

Six D.o.g.s Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι Αθήνα
Τηλ: 21 0321 0510
Kυριακή 21.30 μ.μ.

Είσοδος: 5 E