HXOΣ: Bibi Tanga live στο Gazarte

Ένα πολιτισμικό νήμα που ξεκινάει κάπου στην καρδιά της Ευρώπης, περνάει μέσα από τη σύγχρονη μουσική της Γαλλίας, φιλτράρεται μέσα από τις πιο σκοτεινές πλευρές της αμερικανικής κουλτούρας και καταλήγει λίγο μετά το ξεκίνημα του 2014 στη σκηνή του Gazarte, σε ένα μοναδικό βράδυ που περιμέναμε καιρό. Ο κοσμικός ποιητής Bibi Tanga έρχεται για να κάνει “τις καρδιές μας να χοροπηδήσουν” στους ρυθμούς της soul-funk-Afrobeat. Ετοιμάσου να το ζήσεις. Θα ζήσουμε μαζί όλη αυτή την χορευτική διάθεση αλλά και μια έντονη συναισθηματική φόρτιση, σε ένα πρωτόγνωρο μουσικό αποτέλεσμα με το groove, την εσωτερικότητα και την στιχουργική ένταση που έχουν κάνει τον Bibi Tanga μοναδικό στο είδος του.

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Τηλ: 2103460347
22.00 μ.μ.
Εισιτήρια:Προπώληση: 
 A ζώνη: 29€ | Β ζώνη: 22€  |   Όρθιοι: 13€
ΤαμείοA ζώνη: 34€ | Β ζώνη: 27€  |   Όρθιοι: 18€ 

 

HXOΣ: King Khan & The Shrines (CA) & Wall of Death (FR) live στο Κύτταρο

Ο βασιλιάς των πάρτυ και ψυχεδελικός soul σαμάνος της garage rock, King Khan, επιστρέφει μαζί με τους «αισθησιακούς» Shrines δύο χρόνια μετά την αξέχαστη εμφάνιση του στο Plisskën 2012 για να παραδώσει ένα dance-till-you-drop show σε άκρως ξεσηκωτικούς funk soul ρυθμούς.Με τις live αμφιέσεις του King Khan να περιλαμβάνουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα όπως οι χρυσές κάπες και τα retro φουτουριστικά κράνη που τον κάνουν να φαίνεται σαν απόγονος του Sun Ra και πνευματικό παιδί του Screamin’ Jay Hawkins και τους Shrines, να μοιάζουν περισσότερο με ψυχεδελική big band παρά με ένα απλό garage-soul σχήμα, έχουν ως αποτέλεσμα όλοι να παραμιλούν για τα έξαλλα και παραστατικά shows τους που παραπέμπουν σε cult υπερθέαμα, δαμάζοντας την ενέργεια των πνευστών, drums, πλήκτρων και κιθάρων που στροβιλίζονται μεταξύ τους για να μεταδώσουν ένα μεγαλειώδες μείγμα εθιστικής feel-good διάθεσης στα ιδρωμένα πλήθη. Mαζί του οι πολλά υποσχόμενοι Γάλλοι Wall of Death, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση στον κόσμο της rock και σίγουρα δεν θεωρούνται τυχαία μια από τις ηγετικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής post-psychedelic rock σκηνής αυτή τη στιγμή, καθώς το εκπληκτικό ντεμπούτο τους με τίτλο “Main Obsession” που κυκλοφόρησε πέρυσι, έχει σταθεί η αφορμή για να περιοδεύσουν φέτος ως support act των The Black Angels και να βρεθούν στη σκηνή του φημισμένου Austin Psych Fest.

Κύτταρο Live Club,  Ηπείρου 48, Αθήνα
Τηλ: 2108224134
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Προπώληση 17€ |Ταμείο 20€ 
Προπώληση: Viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876 και από όλα τα καταστήματα Παπασωτηρίου, Seven Spots και Public.

ΠΑΡΤΙ: Needless: Paul Murphy με Chevy + Dimitri Papaioannou στο Six D.o.g.s

Το πρώτο Needless της χρονιάς έχει καλεσμένο ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά του Βρετανικού dance –και όχι μόνο- underground, τον DJ, παραγωγό και label owner, Paul Murphy. Ο Mudd, όπως είναι γνωστός σαν μουσικός παραγωγός, παίζει μουσική εδώ και πάνω από μια εικοσαετία, ενώ γράφει μουσική από το 1995.Ως μουσικός εμπλέκεται με ένα σωρό διαφορετικά projects. Από το 2000 ηχογραφεί ως το ήμισυ του νεο-balearic ντουέτου Smith & Mudd, έχοντας κυκλοφορήσει μάλιστα δύο albums. Ένα νεότερο project του είναι οι Bison, οι οποίοι αποτελούνται από τους Smith & Mudd, τον θρύλο του krautrock, Holger Czukay και τον Salvatore Principato, μέλος της cult, Νεουορκέζικης, ‘80s μπάντας, Liquid Liquid. Οι συνεργασίες δεν σταματούν εκεί, καθώς έχει επίσης δουλέψει με τον jazz drummer, Chico Hamilton και τον πρωτοπόρο της μοντέρνας Αραβικής μουσικής, Ahmed Fakroun.Μαζί του στα decks του Gig space του six d.o.g.s, δύο λάτρεις της δουλειάς του κύριου Murphy και πρεσβευτές του ήχου του στην Αθήνα. Ο λόγος για τον Δημήτρη Παπαιωάννου, ραδιοφωνικό παραγωγό του ΕνΛευκώ 87.7, resident και συνιδιοκτήτη του Spiti Coctail bar μεταξύ άλλων, αλλά και ο Chevy, resident DJ του Needless και των club nights του Six D.o.g.s.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
24.00 μ.μ.
Eίσοδος: 5 E

ΕΚΘΕΣΗ: O Kήπος στο Ρομάντσο.



Η νέα έκθεση της Κατερίνας Κανά, Ο Κήπος έρχεται να παρουσιάσει ένα περιβάλλον σε διάδραση, μια ενορχήστρωση αντικειμένων και μορφών στο χώρο, όπου οι σχέσεις χτίζονται οργανικά και το βιωματικό υλικό κυριαρχεί.
Συμμετοχή: Πάνος Παπαδόπουλος, Albert Mayr, Nino Stelzl, Zoe Paul, Cesare Callegari, Δημήτρης Παπαδάτος, Χριστίνα Βασιλείου, El Greco’s, Berlin Brides, Lola’s Bad, Amateurboyz

Ρομάντσο,  Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια 
Τηλ: 2103425335
20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

HXOΣ: Dusk Live στο Six D.o.g.s

Η Dusk έχοντας κυκλοφορήσει ήδη δύο single κι έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που είχε το ντεμπούτο της “What are the chances”, το οποίο αναδείχθηκε μέσα από το Jumping Fish, στήνει τη μπάντα της κι επιστρέφει δυναμικά μ’ ένα ολοκληρωμένο album γεμάτο εικόνες, σκέψεις και συναισθήματα που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο από τη The Sound of Everything. Τα κομμάτια από το “The debut of crossing the lines” θα μας τα παρουσιάσει για πρώτη φορά στη σκηνή του six d.o.g.s.
Τη βραδιά ανοίγουν οι Household, ένα indie pop τρίο από την Αθήνα που μετράει μόνο έξι μήνες ζωής.


Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
21.00 μ.μ.
Eίσοδος: 5 E

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Balkans: Sad Sam Lucky στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ο βραβευμένος Κροάτης χορογράφος και χορευτής παλεύει με ένα τραπέζι πάνω σε ένα λευκό πάτωμα, που σταδιακά μεταμορφώνεται σε αφαιρετικό πίνακα ζωγραφικής, και καταθέτει έναν αινιγματικό και βαθιά συναισθηματικό φόρο τιμής στον εξπρεσιονιστή ποιητή Σρέτσκο Κοσοβέλ (1904-1926), τον επονομαζόμενο «Ρεμπώ» του σλαβόφωνου κόσμου.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
19.00 μ.μ.
Εισιτήρια: 10 € Μειωμ. 5 €

HXOΣ: Clan of Xymox live στο DeathDisco

Οι Clan of Xymox ήταν για πολλά χρόνια απωθημένο της τοπικής dark wave κοινότητας. Ένα συγκρότημα που έγραψε μερικές από τις χρυσές σελίδες της 4AD, με αναρίθμητα club hits στα σκοτεινά στέκια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και με πολυάριθμους οπαδούς που τους τοποθετούσαν δίπλα στους Cure, τους Bauhaus και τους Joy Division. Οι Clan of Xymox ήταν και είναι ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα της dark wave σκηνής και αυτό φροντίζουν να το κάνουν σαφές σε κάθε τους ζωντανή εμφάνιση. Και το οτι θα εμφανιστούν αυτή τη φορά στον χώρο του Death Disco μας κάνει να πιστεύουμε οτι μας περιμένουν μεγάλα πράγματα τη Παρασκευή 15 Μαρτίου από τον Ronny και τη παρέα του! Φροντίστε να είστε συνεπείς στο καινούργιο μας ραντεβού μαζί τους!

Death Disco,  Ωγύγου 15 και Λεπενιώτου, Ψυρρή, Αθήνα
22.00 μ.μ.
Εισιτήρια: 15 E (Εισιτήρια θα πωλούνται απόψε κανονικά στο Death Disco από τις 21:30 προς 15€!)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗBalkans: Typographic Capital Letters στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Πρωτοπόρα συγγραφέας και σκηνοθέτης, από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στη χώρα της, η Τζιανίνα Καρμπουνάριου (γενν. 1977) στήνει ένα ιδιότυπο πολιτικό θρίλερ, μια ρουμάνικη εκδοχή του φιλμ Οι ζωές των άλλων κι ένα θέαμα στα όρια μυθοπλασίας και ντοκουμέντου. Ανοίγει τους μυστικούς φακέλους της Σεκουριτάτε και ρίχνει φως στις ανακρίσεις εφήβων που γίνονταν στην πατρίδα της μέχρι την ανατροπή και εκτέλεση του Νικολάε Τσαουσέσκου το 1989.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια: 10 € Μειωμ. 5 €

ΠΑΡΤΙ: Γιώργος Φακίνος djset στο Second Skin

Ακόμα ένα Σάββατο, με τον resident dj του Second Skin, Γιώργο Φακίνο στα decks. Μαζί του special guests οι: Stamatis Grispos, George L, Dr D & Fanis S. Μη το χάσετε!

Second Skin club, Πλατεία Αγ. Αναργύρων, Ψυρρή
Τηλ: 6981763095
24.00 μ.μ.
Είσοδος: 5 E (με μπύρα/κρασί/energy drink)

ΠΑΡΤΙ: Shit Robot (DFA Records) με  Amateurboyz στο PIXI

Μετά από μια δεκαετία Djing, με δίσκους άλλων ανθρώπων σε σκοτεινά δωμάτια σε όλο τον κόσμο, το 2004 ο Shit Robot – γνωστός και ως Dubliner Marcus Lambkin – αναχώρησε τελικά από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη σε μια μικρή κωμόπολη έξω από την Στουτγάρδη, όπου τελικά δημιούργησε τη δική του μουσική. Στα τέλη του 2010, κυκλοφόρησε το άλμπουμ Lambkin ντεμπούτο του,” From The Cradle To The Rave », ένα από τα πρόσφατα διαμάντια της ηλεκτρονικής μουσικής. Μαζί του οι Amateurboyz.

PIXI Ευμολπιδών 11, Γκάζι
Τηλ: 2103423751
23.00 μ.μ.
Είσοδος: 10 E με ποτό.

ΠΑΡΤΙ: Bunt No Reason! Party στο ΤΩΡΑ Κ44

Hey there all you middle men. Ο προηγούμενος αιώνας του ανήκει ολοκληρωτικά, ο τρέχων δεν γίνεται να του ξεφύγει. Ο λόγος για τη μουσική που δεν θα ξεπεραστεί ποτέ, που η ουσία της θα μείνει η ίδια όσο και να άλλαξε και που έκανε πατεράδες να κλειδώνουν τις κόρες τους στα σπίτια.Το επόμενο επεισόδιο των “χωρίς λόγο parties” του Bunt.gr  αποτελεί έναν φόρο τιμής σε όλα τα στάδια που βίωσε το rock n’ roll από τα 50’s μέχρι σήμερα.

ΤΩΡΑ Κ44 , Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι,  Αθήνα
Τηλ: 2103423560
23.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Η λίμνη των κύκνων στο Μέγαρο Μουσικής


Μετά την επιτυχημένη παραγωγή του μπαλέτου Ρωμαίος και Ιουλιέττα που παρουσιάστηκε σε δύο συνεχόμενες καλλιτεχνικές περιόδους από την Εθνική Λυρική Σκηνή, ο Ρενάτο Τζανέλλα, Διευθυντής του Μπαλέτου, χορογραφεί ειδικά για το μπαλέτο του οργανισμού τη Λίμνη των κύκνων, ένα από τα διασημότερα ρομαντικά χοροδράματα, σε μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι: η γοητευτική ιστορία του πρίγκιπα Ζήγκφρηντ, της βασίλισσας των κύκνων Οντέτ, του κακού μάγου Ρόθμπαρτ και της κόρης του Οντίλ, με νέα ματιά.

Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Tηλ 210 7282333
20.00
Εισιτήρια: Φοιτητικά, Παιδικά: € 10

Ζώνη Γ: € 15,  Ζώνη Β: € 30, Ζώνη Α: € 40
Διακεκριμένη Ζώνη: € 60

MOYΣΙΚΗ: Inhalert στο Key Bar

Ο Δήμος Κοσκινάς aka Inhalert, γιορτάζει 3 χρόνια μουσικής διαδρομής κ χαρίζει δώρα κ μουσικές εκπλήξεις.

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 2103230380
23.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΘΕΣΗ: Street Art στη Σκορδ-Art

Ο φωτογράφος – φωτορεπόρτερ Δημήτρης Θεοδόσης παρουσιάζει ένα σύντομο οδοιπορικό στην ιστορική γειτονιά του Ψυρρή μέσα από την τέχνη του δρόμου.Με επίκεντρο μία πρώην αποθήκη σκόρδων, και τώρα αίθουσα τέχνης ΣΚΟΡΔ-ART, καταγράφει με τον φακό του τις αλλαγές και μεταμορφώσεις της γειτονιάς χρησιμοποιώντας την street – art σαν κυρίαρχο συστατικό της δουλειάς του.Στιγμιότυπα, αστικό τοπίο και κυρίως άνθρωποι αναδεικνύουν μια γειτονιά ζωντανή σε διαρκή εξέλιξη.


Σκορδ-Art, Επίκουρου 16 και Σαρρή, Ψυρρή, Αθήνα
20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΘΕΣΗ: «Freddie Carabott Last Works: An Unfinished Show» στο Etage Litteraire

Με αφορμή την 90στη επέτειο από τη γέννηση του κορυφαίου γραφίστα-ζωγράφου-διαφημιστή Φρέντυ Κάραμποττ, που έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2011, το Κέντρο Λογοτεχνικών Εκδηλώσεων Etage Litteraire , διοργανώνει έκθεση με θέμα «Freddie Carabott Last Works: An Unfinished Show», από 15-23 Μαρτίου 2014.Η έκθεση παρουσιάζει έργα από τρεις διαφορετικές θεματικές ενότητες (Balls, Red & Blue, Ρούπελ), δηλαδή τόσο από την τελευταία ημιτελή δουλειά του καλλιτέχνη, όσο και από παλιότερες.
Κέντρο Λογοτεχνικών Εκδηλώσεων Etage Litteraire, Κολοκοτρώνη 59β, στοά Κουρτάκη, Αθήνα
Τηλ: 6936816592
19:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

MOYΣΙΚΗ: Trio Stooges στο Komma Bar

Ε λοιπόν το “Trio Stooges” επιστρέφει στης 15 Μαρτίου στο Komma πάλι με μουσικάρες και τίγκα διάθεση!
Στα deck’s η Στουτζό-ομάδα: George, Anathtathia και Ge Fa! Μουσική? Rock, Funky, Trip Hop, Beats

Komma Bar, Μαυροκορδάτου 6, Αθήνα
Τηλ: 213023 8555
23.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

HXOΣ: Jazz Duet με special guest Θωμαή Απέργη στο Ginger Ale.

Την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 live Jazz Duet από τον Δημήτρης Καραγιάννη στο σαξόφωνο και τον Παντελή Μπενετάτο στο πιάνο.
Special guest η Θωμαή Απέργη.

Ginger Ale Cocktail Lounge, Θεμιστοκλέους 74, Πλατεία Εξαρχείων
Τηλ: 210 3301246
Κυριακή 21.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ: R.I.P Romeos Ioulietta Panta στο Bios

Η ιστορία δύο νέων που συναντιούνται τυχαία σ’ ένα δημόσιο χώρο και ερωτεύονται ενώ γύρω τους μαίνεται εμφύλια διαμάχη ανάμεσα στους ανθρώπους της πόλης. Το τραγικό ζευγάρι μόλις που προλαβαίνει να ερωτευτεί και οδηγείται στην αυτοκτονία. Η μόνη τους ελπίδα βρίσκεται στον άλλο κόσμο.Η παράσταση R.I.P είναι μια διακοπή στο χρόνο και τον ήχο της πόλης. Απευθύνεται σε μια αγύμναστη εσωτερική λειτουργία, την ευαισθησία. Οι δύο νέοι βρίσκονται σε μια τομή του έντονου ρυθμού της πόλης με τις άπειρες δραστηριότητες και μιας ησυχίας αταίριαστης με τον έξω κόσμο.

Bios, Πειραιώς 84,  Αθήνα
Τηλ: 2103425335
Kυριακή 21.15 μ.μ.
Είσοδος: 10 ευρώ (ενιαίο)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:  Balkans: Just the Beginning στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

«Πόσο ευτυχισμένοι είμαστε με τη δημοκρατία που έχουμε;» αναρωτιούνται οι περφόρμερ της δυναμικής αυτής ομάδας, χοροπηδώντας με παγωμένα χαμόγελα και πετώντας τα ρούχα τους, γράφοντας μια επιστολή στον πρωθυπουργό και διαβάζοντας λόγους Ελλήνων πολιτικών. Έχοντας προσαρμόσει την ειρωνική τους περφόρμανς στην ελληνική κατάσταση, εξετάζουν το πώς ο νεοφιλελευθερισμός γεννά το φασισμό.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
Κυριακή 21.00 μ.μ.
Εισιτήρια: 10 € Μειωμ. 5 €

ΠΑΡΤΙ: Boys Keep Swinging στο Key Bar

Aυτή την Κυριακή μετά τα Yummie Tunes στο Key της οδού Πραξιτέλους θα ακολουθήσει χοροεσπερίδα με κέφι, χορό, μπρίο και το νέο άλμπουμ των Liars. Aνάλυση της τρέχουσας αγωνιστικής στην Σουπερλίγκα, κουβέντα για Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και απαντήσεις σχετικά με το επρόκειτο να γίνει στην Α’ Αθηνών.

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 2103230380
Κυριακή 20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Balkans: Πάρτυ Λήξης Φεστιβάλ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Το Hladni rat! είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα πάρτυ της Živa muzika, μιας κολεκτίβας από διοργανωτές πάρτυ και dj’s με έδρα το Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Με βάση κυρίως τη σύγχρονη ηλεκτρονική και synth-pop μουσική, το Hladni rat! αρέσκεται να ξετρυπώνει μουσικά διαμάντια της πρώην Γιουγκοσλαβίας και της πρώην Ευρώπης, καθώς και να μιξάρει μαζί τους underground pop και μουσική στην αιχμή της πρωτοπορίας. Βασικά, πρόκειται για ένα κρεβάτι με καρφιά και χνουδωτό πάπλωμα.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
Κυριακή 22.30 μ.μ.
Ελεύθερη είσοδος με επίδειξη ενός εισιτηρίου/δελτίου εισόδου από μία εκδήλωση του φεστιβάλ Transitions 1.Balkans

ΠΑΡΤΙIndrik- Opium Curs – Man Down Live στο Zero

O χώρος του Zero θα υποδεχτεί τους Indrik , Opium Curs και Man Down για μία έντονη Stoner/Grunge βραδιά!

Zero, Μεγάλου Αλεξάνδρου 120, Κεραμεικός
Tηλ: 21 3023 7420
Κυριακή 20.30 μ.μ.
Είσοδος: 3 E

HXOΣ: Gadjo Dilo live στο Gazarte

Οι γνώριμοι, πλέον, στο ευρύ κοινό Gadjo Dilo, που έχουν καταφέρει να συνδέσουν μουσικά τις πενιές του μπουζουκιού του Τσιτσάνη και του Χιώτη, και εκείνες της gypsy swing κιθάρας του Django Reinhardt, επιστρέφουν μετά από το αξέχαστο sold-out Gypsy Party τους στο Gazarte, για να αναβιώσουν μία άλλη εποχή, γεμίζοντας το κοινό με ενέργεια, ζωντάνια και «ζεστά χαμόγελα».

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Τηλ: 2103460347
Kυριακή 22.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Προπώληση: A ζώνη: 15€ | Β ζώνη: 12€ | Όρθιοι: 7€
Ταμείο: A ζώνη: 17€ | Β ζώνη: 14€ | Όρθιοι: 9€