ΗΧΟΣ: Smacking Lips Live στο Six D.o.g.s

Οι SmackingLips δημιουργήθηκαν αύριο και διαλύθηκαν χθες. Αν πρέπει να προσδιορίσουμε τον ήχο τους θα λέγαμε πως είναι art post punk ή απλά πρωτόγονο rock ‘n’ roll. Αγαπάνε την Lady Macbeth και τον Richard III του Shakespeare, ψαρεύουν παρέα με τους μετανάστες στους κάδους της Αθήνας και ουρλιάζουν σκοτεινά πάθη θυμίζοντάς μας πως το χάος είναι μόνο η αρχή.

Six D.o.g.s , Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι,  Αθήνα
Τηλ: 21 0321 0510
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ: Heiner Goebbels: “Eraritjaritjaka, το μουσείο των φράσεων” στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.


Μια εμβληματική παράσταση μουσικού θεάτρου, βασισμένη σε κείμενα του νομπελίστα συγγραφέα Ελίας Κανέττι, από τον πρωτοπόρο σκηνοθέτη και συνθέτη Χάινερ Γκαίμπελς.
Το θέαμα και το ακρόαμα, η performance και η συναυλία, τα multimedia και τα εικαστικά, ο κινηματογράφος και το live video, η ποιητική της καθημερινότητας και η περιπέτεια της ευρωπαϊκής σκέψης γίνονται «ένα σώμα» σε αυτή την παράσταση του 2004 που οδήγησε το μουσικό θέατρο σε νέες τοπογραφίες και τον θεατή του 21ου αιώνα στην εμπειρία ενός ολιστικού έργου τέχνης.
«Νόστος για ό,τι χάθηκε» σημαίνει στη γλώσσα των Αβορίγινων Αυστραλών ο δυσπρόφερτος τίτλος και ένα «μουσείο φράσεων» απαρτίζει το κείμενο της παράστασης,συντεθειμένο από σκέψεις και αφορισμούς του νομπελίστα συγγραφέα Ελίας Κανέττι.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λεωφόρος , Συγγρού 107-109,  Αθήνα
Τηλ:  2109005800
20.30 μ.μ.
Εισιτήρια: 15 – 18 – 28 € 
Μειωμ. 10 – 12 – 15 € | Άνεργοι 5 €

MOYΣΙΚΗ: Το Mαγικό Kόρνο στο Μέγαρο Μουσικής

Ποιήματα για τη φύση και την άνοιξη, ποιήματα παιδικά και σατιρικά και πάνω από όλα ποιήματα από εποχές που η ζωή στην Ευρώπη άνθιζε και μαραινόταν ανάμεσα σε διαρκείς πολέμους: «Το μαγικό κόρνο του αγοριού» (σε ακριβή μετάφραση: «Θαυμαστό Κέρας του Αγοριού») είναι για τη γερμανόφωνη ποίηση το αντίστοιχο των παραμυθιών των Αδελφών Γκριμ. Οι πιο γνωστές και δημοφιλείς μελοποιήσεις του ανήκουν αδιαμφισβήτητα στον Γκούσταβ Μάλερ και είναι γεμάτες από βιεννέζικο χρώμα και από όλο τον μουσικό πλούτο του 19ου αιώνα.

Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Τηλ: 210 7282333
20.30 μ.μ. 
Είσοδος:
 Φοιτητές, νέοι, άνεργοι,  ΑΜΕΑ: € 5
Πολύτεκνοι, 65+: € 8
Ζώνη Β: € 12
Ζώνη Α: € 20

ΗΧΟΣ: Wedding Singers live στο ΤΩΡΑ Κ44



Πιστοί στο ραντεβού με τις χορευτικές μας φιγούρες, κάθε Τετάρτη. Ακόμα μια φορά, το μεγαλύτερο πάρτυ της πόλης.Και αυτή τη φορά θα παιχτεί και το Electric Wire, για όσους παραπονέθηκαν και το ζήτησαν επανειλημμένα.Οπότε, έχουμε και λέμε, στις 22.30, κοφτερά, με είσοδο 4 ευρώ με μπύρα, αυτή την Τετάρτη, στο Τώρα-Κ44, στο Γκάζι, η ψυχοθεραπεία επανέρχεται.
Γιατί με αυτά και με αυτά, μας χρειάζεται οπως και δήποτε!
Ναι, αμέσως μετά Dj Lilis, μας παίζει τις καλύτερες μουσικές και συνεχίζεται το πανηγύρι για όσους έχουν ακόμα κουράγιο.

ΤΩΡΑ Κ44, Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι 
Τηλ: 2103423560
22.30 μ.μ.
Είσοδος: 4 E με μπύρα.

ΠΑΡΤΙ: Απόκριες στο Black Duck

H Έλενα Παπαβασιλείου μας πάει 50 σχεδόν χρόνια πίσω, στην αρχή της DiscoBall, του Studio 54, των KC όπου η Funk συναντάει τη Disco και το λαχούρι το μυτερό γιακά.

Black Duck , Χρήστου Λαδά 9Α,  Αθήνα
Τηλ: 210323 4760
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Soul Seduction στο Zaf Cafe Bar

Σπάνια grooves και εθιστικά beats με πολύ χορευτική διάθεση!

Zaf Cafe Bar,  Πλ. Αγίας Ειρήνης Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103236711
19.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΗΧΟΣ: Crazy Music People Live στο Santa Botella

Οι Crazy People Music είναι ένα σύνολο πέντε καταπληκτικών μουσικών που έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο στην Ελληνική Jazz Funk σκηνή. Να παρουσιάζουν τη δουλειά τους για έξι συνεχόμενα χρόνια κάθε Τετάρτη στο Santa Botella. Όσοι έχουν βρεθεί εκεί σίγουρα δεν αρκέστηκαν σε μια φορά. Για αυτό σας προσκαλούμε ανεπιφύλακτα να απολαύσετε κι εσείς τη μουσική των Crazy People Music!

Santa Botella Πανόρμου 115, Αθήνα
Τηλ: 2103237611
21.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Stand Up Comedy στο Ginger Ale

Από την  Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου  και κάθε Τετάρτη θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε ζωντανά τον Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο σε μια εκρηκτική παράσταση standup comedy, που συνεχώς ανανεώνεται από την επικαιρότητα χωρίς να λείπουν οι γεμάτες χιούμορ αναφορές του στην κρίση, τα σήριαλ τούρκικα και ελληνικά, στις οικογενειακές ιστορίες τις καθημερινής τρέλας του Nεοέλληνα.

Ginger Ale Cocktail Lounge, Θεμιστοκλέους 74, Πλατεία Εξαρχείων
Τηλ: 2103301246 
21.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΗΧΟΣ: Belleville live στο Half Note


Οι Belleville είναι ένα γκρουπ που μετράει σχεδόν τρία χρόνια ζωής. Γεννήθηκε στις αρχές του 2011. Έμπνευση  του ονόματος αποτέλεσε φυσικά η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Sylvain Chomet, les Triplettes de Belleville («Το τρίο της Belleville»). H σκοτεινή ατμόσφαιρα των cabaret του μεσοπολέμου, η μελαγχολική και νοσταλγική διάθεση, οι λεπτές πινελιές χιούμορ, συνοδεύουν αισθητικά τη μουσική τους. Οι επιρροές τους ξεκινούν από την jazz και την blues, το swing του μεσοπολέμου, τη μουσική για το θέατρο, και κάθε μορφή σύγχρονης  προσέγγισης όλων των προηγουμένων. Οι Belleville, ξεκινούν το ταξίδι τους προσεγγίζοντας δικές τους συνθέσεις και διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών με το δικό τους μοναδικό τρόπο και ήχο. Πιστεύοντας πως σύμφωνα με τη σημερινή μουσική πραγματικότητα, τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο σύγχρονο από το ρετρό, οι Belleville δίνουν rendez-vous με τη Μαφία του δρόμου, το κομψό στυλ και πάνω από όλα με την μουσική να παίζει το ρόλο του «οργανωτή» του εγκλήματος.

Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς
Τηλ: 210 9213310
21.30 μ.μ.

Εισιτήρια: 9 eur (bar) – 14 eur (Β’ ζώνη & εξώστης) – 19 eur (A’ ζώνη)