HXOΣ: SoulJazz Orchestra στο Gazarte

Από την Ottawa του Καναδά, έρχεται στην Αθήνα και τη μουσική σκηνή του gazARTE  η μπάντα που έχει καταφέρει να δώσει στην Jazz ένα διαφορετικό και απόλυτα προσωπικό χρώμα, κερδίζοντας μεγάλη μερίδα του παγκόσμιου κοινού και κάνοντας κριτικούς να μιλούν για τον πιο εναλλακτικό συνδυασμό της funk, της jazz  και της Soul.  Έχοντας αναπτύξει μια περίεργη σχέση λατρείας με το ελληνικό κοινό, από τις δύο αξέχαστες sold-out εμφανίσεις τους στο Gazarte τις δυο περασμένες χρονιές, οι Souljazz Orchestra ετοιμάζουν για τις 24 του Μάρτη την πιο δυναμική τους επιστροφή. Το σεξτέτο απαρτιζόμενο από 2 κρουστά, 3 πνευστά και τα μαγευτικά πλήκτρα του Pierre Chretien, έρχεται λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου δίσκου “Inner Fire”, να παρουσιάσει τόσο αγαπημένες ραδιοφωνικές επιτυχίες όπωςτο “Ιnsurrection”, το  “Mr. president” και το “Negus Negast” , αλλά και ολοκαίνουριες συνθέσεις. Θα είμαστε εκεί να ζήσουμε την μουσική που οδηγεί στην έκσταση.

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Τηλ: 2103460347
 22.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Προπώληση: A ζώνη: 22€ | Β ζώνη: 17€ | Όρθιοι: 12€
Ταμείο: A ζώνη: 25€ | Β ζώνη: 20€ | Όρθιοι: 15€

HXOΣ: SIGIRIYA [ex-ACRIMONY (UK)] Live και Korsikov + Pools of Mercury στο Six D.o.g.s


Οι Sigiriya γεννήθηκαν από τις στάχτες των θρυλικών Acrimony, τη μπάντα που στα 90s επηρέασε όσο λίγες τον stoner/doom ήχο, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Βασισμένοι στην κληρονομιά των Acrimony, οι Stu, Mead, Dorian και Dar αντικατέστησαν τα space στοιχεία του παρελθόντος τους με γήινα riffs και το 2011 ως Sigiriya κυκλοφόρησαν το εξαιρετικό “Return to Earth”, που ενθουσίασε την stoner κοινότητα. Οι Korsikov δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2005 κι από τότε υπηρετούν πιστά το riff μέσα από ζωντανές εμφανίσεις με πολλά δυνατά ονόματα της εγχώριας heavy σκηνής.Οι Pools of Mercury είναι μια psychedelic stoner/desert rock μπάντα που δημιουργήθηκε το 2012 στην Αθήνα. Αφού πραγματοποίησαν μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων  ξεκίνησαν να ηχογραφούν το πρώτο τους ΕΡ ”Summertime Dopes”, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
 20.00 μ.μ.
Είσοδος:Περιορισμένη προπώληση : €10 ( πολύ περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων!)
Προπώληση : €12, Ταμείο : €15
Σημεία προπώλησης (από απόγευμα Παρασκευής 7/3/14):
– Περιορισμένη προπώληση (πολύ περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων των €10) :
RHYTHM RECORDS
Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια
τηλ. 2103841550
– Υπόλοιπο προπώλησης (εισιτήρια των €12) :
RHYTHM RECORDS
Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια
τηλ. 2103841550

ΘΕΑΤΡΟ: Διαβολιάδα στο Bios



Η είδηση ότι λεφτά δεν υπάρχουν και οι υπηρεσίες προχωρούν σε μείωση προσωπικού, πέφτει ως κεραυνός εν αιθρία στη μεταεπαναστατική Μόσχα του 1921. Θύμα της νέας αυτής πραγματικότητας γίνεται σύντομα και ο συνετός υπάλληλος Κοροτκόφ, ο οποίος προσπαθώντας να βρει το δίκιο του, αναζητά τον αρμόδιο διευθυντή, ευελπιστώντας να ανατρέψει τη δυσμενή του θέση.Η ομάδα Ubuntu, μετά τη Χαμένη τιμή της Katharina Blum, επιστρέφει στο Βios με τη Διαβολιάδα του πρωτοπόρου Ρώσου συγγραφέα Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, μια επίκαιρη πολιτική αλληγορία. Η Διαβολιάδα προκάλεσε σάλο όταν πρωτοεκδόθηκε το 1925 και δύο μήνες αργότερα λογοκρίθηκε, αποσύρθηκε και δεν επανακυκλοφόρησε ποτέ. Ο Μπουλγκάκοφ επιλέγει στο έργο αυτό το σύμβολο του Διαβόλου και πλήθος αναγνωρίσιμων αρχετύπων του και με το φαουστικό θέμα της εξαγοράς -του χρόνου, των ιδεών ή των πεποιθήσεων- σε πρώτο πλάνο, δημιουργεί αυτή την καυστική σάτιρα μιας τραγελαφικής κοινωνίας στην οποία ελλοχεύει και σύντομα επικρατεί ολοκληρωτικά το απόλυτο χάος.

Bios Πειραιώς 84 Αθήνα
Τηλ: 2103425335
21.00 μ.μ.
Εισιτήριο: 10 ευρώ (ενιαίο)

 ΠΑΡΤΙ: Kormoranos presents : Jokers of the scene στο PIXI


Όταν τους είχε ξαναφέρει ο Κορμοράνος το 2010 στο Swing, οι Καναδοί Jokers of The Scene είχαν παραδώσει ένα αψεγάδιαστο πεντάωρο back to back dj set που είχε εντυπωσιάσει!Ντουέτο που ξεκίνησε το 2008 στην Fool’s Gold του A-Trak, γρήγορα διαφοροποιήθηκε από τις εφήμερες μόδες της εποχής εξελίσσοντας τον ήχο τόσο των κυκλοφοριών όσο και των dj set του σε ένα πολύ προσωπικό ύφος, ένα ατμοσφαιρικό (ενίοτε και σκοτεινό) μείγμα χορευτικής μουσικής που αναπτύσσεται αργά και βασανιστικά!Με πιο πρόσφατες τις κυκλοφορίες των ep JOT5 το 2012 και JOKERS OF THE SCENE RMXD λίγο νωρίτερα με συμμετοχές από Daniel Avery, Hrdvision και Cosmic Kids αλλά και δικά τους remixes σε ονόματα όπως Fenech Soler, Chromeo και Shadow Dancer, αυτόν τον καιρό ετοιμάζουν την πρώτη τους LP δουλειά, με τίτλο End Scene για την Νεοϋορκέζικη Throne of Blood.Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου οι Jokers of The Scene θα είναι οι δέκατοι κατά σειρά καλεσμένοι του Κορμοράνου στο μηνιαίο residency που διατηρεί από τον Ιανουάριο του 2013 στο PIXI ενώ τη βραδιά θα ανοίξει ο καταπληκτικός Bad Spencer του Yes It Does!! Sure It Does!! και θα κλείσει ο Blue Lagoon.

PIXI,Ευμολπιδών 11, Γκάζι
23.00 μ.μ.
Είσοδος: 5 E

ΠΑΡΤΙ: Move & Revolt! pres. Soul Capsule (Thomas Melchior b2b Baby Ford) + Margaret Dygas και  Mr. Roussos + Anestie Gomez στο Six D.o.g.s


Το Move project συναντά για πρώτη φορά την ομάδα του Revolt!, σ’ ένα ιδιαίτερο event με βασικό σκοπό το συντονισμό και την προώθηση της συνεργασίας στα μουσικά δρώμενα.Οι Soul Capsule είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης των πυλώνων της underground σκηνής, Thomas Melchior και Baby Ford με releases αρχικά στην Trelik και Ifach και αργότερα στις Aspect Music και Perlon. Ο Melchior κατάφερε να ξεχωρίσει από τις αρχές του ’90 ως μέλος του duo ‘Vulva’ κυκλοφoρώντας στη δισκογραφική Rephlex του Aphex Twin και μετέπειτα ως ‘Yoni’, στη Source Records του Move D. Ο Baby Ford, ευρέως γνωστός για τη συνεισφορά του στη γέννηση της acid house στη Βρετανία, διαθέτει στο ενεργητικό του αμέτρητα άλμπουμ συμπεριλαμβανομένου των Fordtrax, Ooh The World Of Baby Ford κ.α. Η Margaret Dygas ανακάλυψε την ηλεκτρονική μουσική στις αρχές του ’90. Ο ήχος της γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, ωρίμασε στο Λονδίνο και εξευγενίστηκε στο Βερολίνο, καταφέρνοντας να τη μετατρέψει σε μια ευυπόληπτη καλλιτέχνιδα με διεθνή απήχηση.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
 23.55 μ.μ.
Είσοδος:Είσοδος 15 ευρώ (περιορισμένος αριθμός διαθέσιμος)
For invitation cards please get in touch at : [email protected][email protected]

ΘΕΑΤΡΟ: Φανερωμένες στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κούν

Από τη Ζάκυνθο του 1821 μέχρι την επαρχία της Δικτατορίας και την Αθήνα του σήμερα, ένα κορίτσι έπρεπε να αρνηθεί το σώμα του και να ζήσει ως μία ασώματος κεφαλή ή μία “μέδουσα”. Είναι η δικιά τους ιστορία που θα προσπαθήσουμε να αφηγηθούμε. Η Φανερωμένη είναι ένα κορίτσι, ούτε παιδί ούτε έφηβη, που ζει την ορμονική του έκρηξη στην καρδιά της χούντας των συνταγματαρχών. Σ΄ αυτή τη «μη ηλικία» η παιδική παντοδυναμία υποχωρεί και η πρώιμη σεξουαλικότητα έρχεται σαν πρόχειρο διαγώνισμα για αδιάβαστους. Αυτοδίδακτη και μόνη μπροστά σ’ αυτά τα νέα δράματα, προσπαθεί να βγάλει συμπέρασμα με μοναδικό βοήθημα τα σχολικά της βιβλία και τη στρεβλή παιδεία της δικτατορίας. Η Ελισάβετ Μαρτινέγκου είναι η ιδανική συνομιλήτριά της, η δική μας Σιμόν ντε Μποβουράρ, η Νόρα μας του΄Ιψεν κι ας έζησε στη Ζάκυνθο ακούγοντας τον απόηχο της επανάστασης του 1821 “ξεχωρισμένη από την ανθρωπινή εταιρία, κατά το βάρβαρο και αφύσικο και απάνθρωπο ήθος της εποχής”.

Oι “Φανερωμένες” είναι δύο διαφορετικά κείμενα σε μία ενιαία παράσταση – η “Αυτοβιογραφία της Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου και η “Φανερωμένη” της Ρούλας Γεωργακοπούλου.

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάκου
Ερμηνεία: Μαρία Ζορμπά

Εμείς το είδαμε και έχουμε ολοκληρωμένη άποψη.

Θέατρο Τέχνης Κάρολος , Κούν  Φρυνίχου 14, Πλάκα
21.00 μ.μ. (κάθε Δευτέρα& Τρίτη)
Τηλ: 2103222464
Eισιτήρια: 15 ευρώ-Γενική είσοδο
10 ευρώ-φοιτητικό, ομάδες, σύλλογοι, άνεργοι με κάρτα ΟΑΕΔ

ΠΑΡΤΙ: ΒΟΒΑ στο Six D.o.g.s

Οι Κωνσταντίνος Μπόλας και Στάμος Μπάμπαρης (Noise Figures, Keyser Soze) βάζουν μπουρλότο στη νυχτερινή διασκέδαση, αυτή τη Δευτέρα 24/3, παραμονή εθνικής εορτής και οι κιθάρες έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Θα περάσετε ΜΠΟΜΠΑ.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
 22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΜΟΥΣΙΚΗ: Grandmaster Flash live στο Ρομάντσο.

Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου, η Noiz productions σε συνεργασία με την Innersense productions, φιλοξενούν για μία μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα, στη σκηνή και τα decks του Ρομάντσο, τον πατέρα του DJing, έναν από τους δημιουργούς του hip hop, τον πρώτο DJ και πρώτο hip hop καλλιτέχνη που εντάχθηκε στο Rock’n’Roll Hall Of Fame, τον ζωντανό θρύλο Grandmaster Flash. O όρος «ζωντανός θρύλος» έχει φτιαχτεί για καλλιτέχνες σαν τον Grandmaster Flash. Ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους για τη γέννηση και ύπαρξη του hip hop ως μουσικό είδος στον πλανήτη και ο πρώτος disk jockey που χρησιμοποίησε το πικάπ σαν μουσικό όργανο και ουσιαστικά εφηύρε την έννοια του DJing όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.Πέρα της σύλληψης της ιδέας ότι μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα με ένα δίσκο από απλά να κάθεσαι και να τον ακούς από την αρχή ως το τέλος, ίσως ακόμη σημαντικότερο επίτευγμα του Grandmaster Flash ήταν η καθιέρωση ενός σχήματος όπου ο DJ μοιράζεται τη σκηνή, αλλά και το studio με έναν ή περισσότερους MCs οι οποίοι κάνουν rap πάνω στα beats του, κάτι που έμελλε να διαμορφώσει ολόκληρη την κουλτούρα του hip hop για πάντα, και όλα αυτά στη δεκαετία του ’70.

Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια 
Τηλ: 2103425335
22.00 μ.μ.
Εισιτήρια: 10 ευρώ (ως τις 14/03) – 12 Ευρώ (15/03 – 22/03) και 15 ευρώ στην είσοδο.
Η προπώληση πραγματοποιείται ηλεκτρονικά από το viva.gr  και από όλα τα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου και Seven Spots.

ΠΑΡΤΙ: Akomma Nights Vol. 2 || XXX Edition || w/ Amateurboyz, Tolis Q, Jose Amba στο Nirvana Club


Το δεύτερο Akomma Night είναι γεγονός. Μετά το πολύ επιτυχημένο πάρτι μας στην αποθήκη στο Μοσχάτο μεταφερόμαστε πιο κεντρικά, σε ένα akomma πιο ιδιαίτερο και άγνωστο για το ευρύ κοινό χώρο.Το Nirvana Club, εδώ και αρκετά χρόνια είναι το μοναδικό club για swingers στην Αθήνα. Τι σημαίνει αυτό; Μπαίνεις στο club μόνο μαζί με άτομο του αντίθετου φύλου, πίνεις τα ποτάκια σου, χορεύεις, γνωρίζεις άλλα ζευγάρια και μετά ό,τι ήθελε προκύψει.Ο χώρος είναι καταπληκτικός και -όπως και στην αποθήκη στο Μοσχάτο- είμαστε η πρώτη ομάδα που θα διοργανώσει πάρτι εδώ. Υπό την εποπτεία μας θα υπάρχει σέξι φωτισμός, στύλοι για pole dancing που μπορεί να δοκιμάσει η καθεμία και ο καθένας, κρυφά δωματιάκια με καναπέδες και “ειδικές” κούνιες και πολλές άλλες εκπλήξεις.H μουσική από τους Amateurboyz, Tolis Q και Jose Amba θα μας πάει ως το πρωί, ώστε να συνεχίσουμε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου που θα ξημερώνει και να γιορτάσουμε το Έθνος.

Nirvana Swinging Club, Αχαρνών 335, Αθήνα
Τηλ: 694 096 3227
23.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΜΟΥΣΙΚΗ: This is My Wave|Gothic|Industrial battlefield στο DeathDisco

Η Δευτέρα 24 Μαρτίου, παραμονή της αργίας της 25ης Μαρτίου, είναι η μέρα για το ανοιξιάτικο this is my Wave Gothic Industrial battlefield! Μερικοί από τους σπουδαιότερους dj’s της σκοτεινής Αθηναϊκής σκηνής θα αντισταθούν στο πειρασμό να φορέσουν τη πολύχρωμη ανοιξιάτικη περιβολή τους και θα συναντηθούν στα decks του DeathDisco φορώντας μαύρα (κατά πάσα πιθανότητα…) και έχοντας από 40′ στη διάθεσή τους για να υποδεχτούν την άνοιξη με dark wave, gothic, και industrial! Be there!

DeathDisco  Ωγύγου 15 και Λεπενιώτου,Ψυρρή
23.00 μ.μ.
Είσοδος:  5€ (με μπύρα/κρασί)

MOYΣΙΚΗ: Ancient Astronauts Dj Set/Dogu (DE) + Dj Booker (GR) στο Tiki Bar


Ετοιμαστείτε για μια βραδιά γεμάτη συμπαντικούς ρυθμούς, εκεί που η μουσική δεν έχει όρια, τα beats παντρεύονται με τη soul και το μοντέρνο συναντά το παλιό. Η επίσκεψη των Ancient Astronauts στο Tiki την Δευτέρα 24 Μαρτίου έχει προβλεφθεί και στα αρχαία ημερολόγια των Σουμερίων της Μεσοποταμίας. Σύμφωνα με τους ίδιους επέστρεψαν στη Γη το 2001 αφού ταξίδεψαν στους μουσικούς κόσμους του σύμπαντος για χιλιάδες χρόνια. Τυπικά βέβαια το ντουέτο παραγωγής και dj, των Kabanjak και Dogu, ξεκίνησε από την Κολωνία της Γερμανίας κι αποτελεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό ήχων, στυλ και μουσικών ιδεών που συμπυκνώνονται σε Trip hop, old school Hip-Hop, Nu Jazz, Broken Beat, Downtempo, electronica, dubreggae σε ασύγκριτους ρυθμούς και ιδιαίτερες τεχνικές παραγωγής. Άλλωστε τo όνομα τους έχει να κάνει με τον μύθο – πραγματικότητα της επίσκεψης εξωγήινων όντων στον πλανήτη μας που μοιραστήκαν γνώσεις, ιδέες και τεχνολογία με τον άνθρωπο. Έτσι και στη μουσική πιστεύουν ότι η ανταλλαγή ήχων, στυλ, ιδεών, και οι συνεργασίες γενικότερα αποτελούν τον βασικό τρόπο λειτουργίας της. Οι Ancient Astronauts έχουν αναμφίβολα καταφέρει να κερδίσουν περίοπτη θέση στην ευρωπαϊκή ηλεκτρονική σκηνή. O Dogu θα βρίσκεται τη Δευτέρα 24 Μαρτίου στην Αθήνα για να μας χαρίσει ένα εκρηκτικό διαπλανητικό dj set!

Tiki Bar, Φαλήρου 15, Ακρόπολη
Τηλ: 2109236908
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Προπώληση: Limited E-Tickets: 5€ , Προπώληση : 7€, Ταμείο: 10€
Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων:Ticket House [Πανεπιστημίου 42, εντος στοάς], Reload Stores [Πανεπιστημίου 54]

MOYΣΙΚΗ: ISAWU – Dreaming But Dead EP Live Release Party w/ Witness Apathy,Glance Of Medusa & End Of Iris στο ΤΩΡΑ Κ44


Μετά από μια μεγάλη αποχή από τα live και μια μακρόχρονη αναμονή οι ΙsawU είναι ξανά επιτέλους κοντά μας με το ολοκαίνουριο τους EP! Σας περιμένουμε όλους για ένα καταπληκτικό και ανεπανάληπτο live που θα σας μείνει αξέχαστο και με λίγα σπασμένα κόκαλα!Υπ. : Προσοχή στα Pit!
Και μετά από ένα κάλο live, πρέπει να υπάρχει ένα καλό πάρτι! After party με  Postriper & Kris Riot.

ΤΩΡΑ Κ44 Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι 
Τηλ: 2103423560
20.30 μ.μ.
Είσοδος: 3 E με μπύρα.

ΠΑΡΤΙ: Disco Ντίρλα στο Key Bar

29 ειναι μια καλη ηλικία να γίνεις ντίρλα λίγο πριν τα 30 μαζί με φίλους και μπαλόνια και τούρτα και μουσικές και vodka και μπύρες και vodka και μπύρες και vodka και μπύρες και μπαλόνια..!! και τούρτα!

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ:2103230380
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: The Boys Who Couldn’t Stop Dreaming στο Some Bizarre

Όμορφες pop (και όχι μόνο) μελωδίες για το βράδυ της Δευτέρας. Στα decks οι Boys Who Couldn’t Stop Dreaming.

Some Bizarre, Σοφοκλέους 7-9, Αθήνα
Τηλ: 2155154568
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη