Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΠΟΛΗ

Το Diego θα κάνει τους Αθηναίους να ξαναπάνε για ποτό στο Θησείο

Στο νούμερο ένα της Αδριανού, έκανε την εμφάνισή του, το Diego, ένας χώρος που μοιάζει να παντρεύει την Κούβα με το Βιετνάμ, ενώ σερβίρει δροσερά κοκτέιλ και ξεχωριστές γεύσεις.

Το Θησείο είναι ένα μέρος που σφύζει από ζωή. Τα μαγαζιά του είναι σχεδόν πάντα γεμάτα και πολλές φορές δυσκολεύεσαι να περπατήσεις δίπλα στις γραμμές του τρένου που το ενώνουν με το Μοναστηράκι. Κατά μήκος των γραμμών μπορείς να δει λογής-λογής ανθρώπους, ενώ το σκηνικό θα μοιάζει πάντα σαν να έχει βγει από ταινία που εξυμνεί τις ομορφιές της Αθήνας. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που κάνει το Θησείο τόσο ελκυστικό στους τουρίστες, οι οποίοι είναι συνήθως εκείνοι που επιλέγουν τα τραπέζια του, καθώς είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια, οι Αθηναίοι έχουν μετατοπιστεί σε άλλες γειτονιές, στις οποίες έχουν δημιουργήσει στέκια.

Το 2021 αυτό φαίνεται πως αλλάζει, καθώς μια νέα άφιξη στην περιοχή φιλοδοξεί να το κάνει και πάλι προορισμό για τους κατοίκους της πόλης.

Στην καντίνα του Diego θα φας fine street food

Υπεύθυνη γι’ αυτό είναι μια ομάδα ανθρώπων που στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν δημιουργήσει πρότζεκτς που έμελλαν να γίνουν talk of the town (Noah, Lost). Το ίδιο φιλοδοξούν να κάνουν και με το Diego που φιγουράρει πρώτο-πρώτο στην Αδριανού και μάλλον θα γίνει λόγος για να ξαναπιούν οι Αθηναίοι το ποτό τους και όχι μόνο, στην γραφική γειτονιά του Θησείου. «Θέλαμε να κάνουμε κάτι που να μην θυμίζει τίποτα Ευρώπη», λέει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Στεφανάκης, ένας εκ των εμπνευστών του μαγαζιού. «Αυτός ο δρόμος είναι από τους πολυπολιτισμικούς της Αθήνας και προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε σε αυτό. Δεν θυμίζει ένα πράγμα μόνο».

Το Diego καταφέρνει να είναι τρία μαγαζιά σε ένα, χωρίς τα κομμάτια του να μοιάζουν παράταιρα μεταξύ τους.

Οι μεγάλοι βελούδινοι καναπέδες και τα χαλιά στολίζουν τον εξωτερικό χώρο.

Ο «εξωτικός» διάδρομος που οδηγεί στο μπαρ

Στον εξωτερικό χώρο σε τραβούν αμέσως οι μεγάλοι βελούδινοι καναπέδες και τα χαλιά, ενώ η καντίνα του σερβίρει φαγητό δρόμου εμπνευσμένο από τις κουζίνες τις νοτιοανατολικής Ασία και της Λατινικής Αμερικής. «Το φαγητό ταιριάζει πολύ με αυτό που έχουμε δημιουργήσει στον εξωτερικό χώρο», τονίζει ο Βασίλης Στεφανάκης. «Είναι ένα πολύ fine street food, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα πιάτο σε ένα πολύ καλό εστιατόριο. Οι γεύσεις θα είναι πολύ βαθιές και με υψηλές τεχνικές, αλλά σερβιρισμένες σε κάτι πολύ απλό». Το μενού έχει επιμεληθεί η σεφ Ελένη Σαράντη με θητεία σε κουζίνες κορυφαίων εστιατορίων της πόλης, με την βοήθεια και της Ηλέκτρας Ρήγκου.

Σαλάτα με φασολάκια, ρύζι jasmine και jalapeño ponzu

Sαλάτα Yum Khai Dao, με τηγανητά αυγά, ντομάτες, σέλινο και ντρέσινγκ από ζάχαρη κοκοφοίνικα, λάιμ και fish sauce

Black hot roll με καβούρια με μαλακό κέλυφος, παντζάρι, μούρα, τζίντζερ και φύκι wakame

Οι σεφ Ελένη Σαράντη και Ηλέκτρα Ρήγκου

Ενδεικτικά στο μενού θα βρείτε ταρτάρ γαρίδας σερβιρισμένο μέσα σε στρείδι με μάνγκο, passion, κόλιανδρο και avocado wasabi, σαλάτα Yum Khai Dao, που έχει ως βάση δύο τραγανά τηγανητά αυγά, ενώ το ντρέσινγκ της είναι φτιαγμένο με ζάχαρη κοκοφοίνικα, λάιμ και fish sauce. Υπάρχουν βέβαια και γεύσεις πιο ασυνήθιστες, τις οποίες δεν βρίσκεις εύκολα στα μενού τω ν μαγαζιών και πόσο μάλλον σε μαγαζιά που σερβίσουν φαγητό δρόμου. Μια ξεκοκαλισμένη και τηγανισμένη πέστροφα, σερβιρισμένη με sauce tartare και συνοδεία ζεστής σαλάτας με pok choi, είναι μια από αυτές. Όσο για τα γλυκά αυτά, θυμίζουν περισσότερο Άπω Ανατολή και συγκεκριμένα Ιαπωνία. Το ντόνατ με καραμελωμένο ανανά, τόνκα και κάρδαμο, είναι μια πολύ καλή αρχή για να μυηθείτε στις γλυκές γεύσεις της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Ladrones en el Rojo (Gin, Vodka, coconut, strawberry, galangal, kaffir lime, lemongrass)

El Perico (Mezcal, Beetroot, Mandarin)

Pelusa (Spiced Rum, Bourbon, Passion fruit, Toasted Banana, Tonka, Chocolate Nepal)

Όσο για το μπαρ του Diego, αυτό το έχει επιμεληθεί ο Βασίλης Νικήτας, που επέλεξε για το signature μενού κοκτέιλ, εξωτικά στοιχεία και γεύσεις που είναι μεν έντονες, αλλά καταφέρνουν και ισορροπούν μεταξύ τους. Το  Gustavo, ένα μείγμα από ρούμι και κασάσα, γκουάβα, μοσχολέμονο, Falernum και σιρόπι από μαύρο τσάι με κακάο είναι ένα από το κοκτέιλ που τραβούν γρήγορα το βλέμμα στο μενού, ενώ εξίσου εντυπωσιακό είναι και το Ladrones en el Rojo, που φτιάχνεται από τζιν, φρουτώδη γλύκα από καρύδα και φράουλα και από ένα σιρόπι που φτιάχνεται μεταξύ άλλων από λεμονόχορτο, καφίρ λάιμ και galangal. 

Οι πόρτες του Diego ανοίγουν από τις 9 το πρωί, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, αλλά και τα ξεχωριστά τσάγια που βρίσκονται στον κατάλογό του, όσο βλέπετε τον κόσμο να κάνει βόλτα στα πλακόστρωτα του Θησείου. «Σε βάθος χρόνου και σε μια μετά Covid εποχή θα θέλαμε μέσα και έξω από το Diego, να γίνεται ένα καρναβάλι», σημειώνει στο τέλος ο Βασίλης Στεφανάκης.

Αδριανού 1, Θησείο
Τηλέφωνο: 210 3239353
Facebook: @athensdiego
Instagram: diego.athens
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.