ΠΟΛΗ

Οι Athens Swing Cats διοργανώνουν το μεγαλύτερο swing event της χρονιάς

Η ομάδα που έφερε την swing αισθητική στην Αθήνα μιλάει στην Popaganda λίγες ώρες πριν την έναρξη του μεγάλου πάρτι.
Φωτογραφίες: Γιάννης Δρακουλίδης / FOSPHOTOS
Athens Swing Cats / Athens Swing Cats
Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, η επιβλητική αίθουσα του Σινέ Κεραμεικός μεταμορφώνεται σε Swing Club του Μεσοπολέμου, γεμίζει από διαχρονικές κι αγαπημένες μελωδίες περασμένων δεκαετιών και μαζί με τους 190 συμμετέχοντες χορευτές και μουσικούς ταξιδεύουμε στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης, των Pin Up Girls, της Μαφίας του Σικάγο και του Cotton Club.

Οι Athens Swing Cats κι οι μαθητές τους δουλεύουν εντατικά εδώ και δύο μήνες για να μας παρουσιάσουν ένα χορευτικό show διάρκειας τριών ωρών με Lindy Hop, Charleston, Jazz, αλλά και Cabaret, Burlesque και Boylesque νούμερα βγαλμένα από τα 40’s. Δίπλα τους θα απολαύσουμε συναυλίες από τέσσερα καταξιωμένα Ελληνικά συγκροτήματα όπως ο ζωντανός θρύλος Johnny Vavouras & the Cadillacs, η House Band των Athens Swing Cats Nastazia & the Jazzuars, αλλά κι οι Ilias & the Notorious Troupe και οι Duo Jet Band.

Η βραδιά μας επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις, οπότε οπλιστείτε με πολύ χιούμορ, καλή διάθεση και χαμόγελο κι ελάτε να γίνετε κι εσείς μέρος του Snowball 2014, της βραδιάς για την οποία έγιναν αφιερώματα στα Διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα όπως τα Associated Press, CNN, BBC, Die Welt, Euronews, TF1, China Central, German Daily News και πρωτοσέλιδο σχετικό άρθρο στην Τουρκική Hurriyet. 

Ιστορία του Snowball: Snowballs ονομάζονταν οι μεγάλοι ετήσιοι Χριστουγεννιάτικοι χοροί που διοργανώνονταν κατά την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Τα Snowballs έδιναν την ευκαιρία στον κόσμο να ξεχάσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε – έστω και για μία βραδιά. Χαρακτηριστικό των χορών αυτών ήταν οι πολυμελής Big Band ορχήστρες που παρέσυραν τους πάντες σε χορό με τους ξεσηκωτικούς ήχους του Swing. Κατά τη δεκαετία των 80ς το Swing γνώρισε τη μεγάλη αναβίωση. Τα Snowballs επέστρεψαν και μέσα σε λίγο καιρό έγιναν καθιερωμένος θεσμός για όλες τις Jazz – Swing κοινότητες του κόσμου. Οι Athens Swing Cats, δημιούργησαν και καθιέρωσαν βάσει των καταστατικών τους στόχων το Snowball στην Ελλάδα πριν από επτά χρόνια.

Athens Swing Cats / Athens Swing Cats

Είναι το δεύτερο μεγάλο χορευτικό γεγονός μέσα σε διάστημα λίγων μηνών που συμμετέχετε! Πως αποφασίσατε να λάβετε ξανά μέρος σε ένα τόσο φιλόδοξο event; Το Snowball γίνεται για επτά συνεχή χρόνια την ίδια πάντα περίοδο, μέσα στο Δεκέμβριο. Το αμέσως προηγούμενο μας event στο οποίο αναφέρεστε ήταν το φιλανθρωπικό swing Φεστιβάλ ‘Swing For Hope 2014’ που έγινε το Σεπτέμβριο και από την επόμενή του κιόλας μέρα ξεκινήσαμε να δουλεύουμε και να στήνουμε καλλιτεχνικά το Snowball. Έτσι θα γίνει και τώρα: μόλις περάσει το Snowball θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε το επόμενο μας event, το καλοκαιρινό πλέον Summerball!

Έχει παίξει κάποιο ρόλο η συνεργασία σας με το δάσκαλο, χορευτή & χορογράφο του Broadway και του West End, RyanFrancois, στις συνεχείς πρωτοβουλίες σας για τέτοιου είδους χορευτικές παραστάσεις και δρώμενα;  Με άλλα λόγια θεωρείτε πως από το 2013 που συνεργάζεστε έχετε πια τον αντίστοιχο «αέρα» για πιο εξωστρεφείς δουλειές;

 Από το ξεκίνημά μας είχαμε βάλει συγκεκριμένους στόχους για καλλιτεχνικά δρώμενα και δουλεύαμε πάνω στην υλοποίησή τους. Με την πάροδο των χρόνων αυτοί οι στόχοι έγιναν εφικτοί κι έτσι μας έδωσαν έμπνευση και παρότρυνση για ακόμα περισσότερα. Οι Athens Swing Cats έχουμε αρκετά μεγάλο κοινό – εκτός της δικής μας κοινότητας- που μας παρακολουθεί στενά και μας υποστηρίζει οπότε κι εμείς απο την πλευρά μας θεωρούμε ουσιαστικά χρέος μας να παρουσιάζουμε πάντα κάτι φρέσκο, γερά δουλευμένο και πρωτοπόρο στον τομέα μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οτιδήποτε επαναλαμβάνεται κουράζει και φροντίζουμε οι δουλειές μας να είναι όσο το δυνατόν πιο ανανεωμένες και να έχουν κάτι καινούργιο να προτείνουν. Η στενή συνεργασία μας με τον Ryan Francois σίγουρα μας έχει βοηθήσει πολύ στην ”ενδοσκόπησή” μας κατά κάποιο τρόπο, αφού μας δίνει βαθύτερη κατανόηση του πώς λειτουργούν τα πράγματα στην ευρύτερη showbiz. Δεν γίνεσαι τυχαία πρώτος στον τομέα σου, αλλά  είναι δύσκολο να κρατηθείς στην κορυφή εάν δεν ανανεώνεσαι. Πρέπει να σέβεσαι το κοινό σου, να ανταγωνίζεσαι τον ίδιο σου τον εαυτό και να βελτιώνεσαι διαρκώς. Μόνο με συνεχή κι επίμονη δουλειά έρχεται κι η πρόοδος αλλά κι η αναγνώριση. Αυτό λοιπόν που έχουμε αποκομίσει από τον Ryan είναι τα καλύτερα δυνατά εργαλεία για καλυτέρευση σε αυτό που κάνουμε κι αυτό μας έχει αποφέρει ακόμα παραπάνω προτάσεις στην Ελλάδα αλλά μας έχει ανοίξει κι αρκετές πόρτες στο εξωτερικό.

 Αναφέρετε πως στο Snowball 2014 θα κάνουμε ένα ταξίδι από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, των Pin Up Girls, της Μαφίας του Σικάγο και του Cotton Club. Πως έχετε σκοπό να αποδώσετε το σχεδόν κινηματογραφικό στοιχείο της εποχής αυτής; Πέρα από χορό θα δούμε και διαλόγους στο Snowball; Καταρχήν το Σινέ Κεραμεικός είναι ένας από τους ελάχιστους χώρους της Αθήνας που έχει κρατήσει μία παλιομοδίτικη (με την καλύτερη δυνατή έννοια της λέξης) αίγλη, οπότε με την κατάλληλη διακόσμηση δείχνει βγαλμένο από μία άλλη εποχή. Η μουσική επένδυση της βραδιάς, το dress code όλων των συμμετεχόντων και φυσικά οι χορογραφίες συντελούν στη δημιουργία μίας πολύ ιδιαίτερης ατμόσφαιρας. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει κι ο conferencier της βραδιάς, ο αγαπημένος μας γάτος, Χρήστος Ντόκος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την παρουσίαση όλης της βραδιάς συνεισφέροντας στη ρετρό ατμόσφαιρα.
Athens Swing Cats / Athens Swing Cats
 
Τα Snowballs, δηλαδή οι μεγάλοι ετήσιοι Χριστουγεννιάτικοι χοροί που διοργανώνονταν κατά την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, παρέσυραν και το κοινό σε ξέφρενους χορούς. Θα έχει το κοινό που θα παρευρεθεί στο Σινέ Κεραμεικό την ευκαιρία να χορέψει και αυτό; Εννοείται! Ολη η βραδιά είναι ενα μεγάλο πάρτυ. Η παράσταση διαρκεί αρκετή ώρα αλλά κάνουμε συχνά 20λεπτα διαλλείματα για να δώσουμε σε όλον τον κόσμο την ευκαιρία να συμμετάσχει ενεργά και να χορέψει με τα αγαπημένα του συγκροτήματα και τις μουσικές μας επιλογές.
 
Σε τι ηλικίες απευθύνεται το Snowball; Κλασσική απάντηση μεν αλλά πολύ αληθινή: σε όλους τους νέους ανεξαρτήτως ηλικίας. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή διάθεση, αρκετή δόση χιούμορ κι ενδιαφέρον για το swing.
 
Και τέλος, οι μπάντες που θα πλαισιώσουν τους χορευτές στο event θα παίξουν και καινούρια κομμάτια γραμμένα μόνο για τοSnowball; Τα συγκροτήματα φέτος έχουν δουλέψει ένα κυριολεκτικά killer playlist, γεμάτο από διαχρονικές κι αγαπημένες μελωδίες, αλλά και φρέσκο υλικό ειδικά για τη βραδιά μας. Δεν θέλουμε να πούμε τίποτα παραπάνω σε αυτή τη φάση, τα υπόλοιπα σας περιμένουν στο Snowball απο κοντά!
  
Snowball 2014: Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, Σινέ Κεραμεικός, Κεραμεικού 58, τηλ: 210 5222222 // Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30// Είσοδος: 15 ευρώ με κρασί
 
 
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.