Ποια είναι η πρωτεύουσα των selfies; Ποια είναι η χώρα που έχει ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτή την τάση; Μόνο ο Barack Obama και η Ellen DeGeneres βγάζουν selfies; Αυτά τα υπαρξιακά ερωτήματα βάλθηκαν ν’ απαντήσουν ερευνητές για το TIME Magazine, το οποίο κατέληξε να έχει στα χέρια του ένα από τα πιο ενδιαφέροντα top 100 του 2014.

Κι αν πιστεύετε πώς πρόκειται για εκατό άχρηστες πληροφορίες σε μορφή λίστας, θα αλλάξετε γνώμη όταν μάθετε ότι Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται στα νούμερα 54 και 73 αντίστοιχα. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει πως στην Αθήνα κυκλοφορούν ανάμεσά μας 46 «selfietakers» ανά 100.000 άτομα και στη συμπρωτεύουσα 36 ανά 100.000 άτομα.

SelfiesPhotoTIME

Πρώτη και «selfiest» πόλη, όπως χιουμοριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, είναι το Makati City στις Φιλιππίνες, όπου αριθμούνται 258 selfietakers ανά 100.000 άτομα. Λίγο μετά βρίσκεται το Μανχάταν, το Μαϊάμι, το Άναχαιμ, η Σάντα Άνα, το Πετάλινγκ Τζάγια στη Μαλαισία, το Τελ Αβίβ, το Μάντσεστερ και το Μιλάνο με τελευταία την Νίκαια της Γαλλίας στο νούμερο 100.

Ποια μέθοδο ακολούθησαν οι ανήσυχοι ερευνητές του ΤIME; Πολύ απλά συνέλεξαν πάνω από 400.000 φωτογραφίες που έχουν ανέβει στο Instagram με χαρακτηρισμό «selfie» και γεωγραφικές συντεταγμένες. Παραδέχονται βέβαια πως μπορεί να υπάρχουν κάποιες «τρύπες» στη μεθοδολογία τους, αλλά αυτό δεν παύει να κάνει το θέμα τους ενδιαφέρον. Ίσως στον επόμενο τόνο το Time κληθεί να κάνει το ίδιο για το «duckface».

Manhattan