Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΜΟΥΣΙΚΗ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ένα αφιέρωμα στον Starman στο Μέγαρο Μουσικής

Tην Παρασκευή 17 Μαΐου, μία πολυσυλλεκτική μπάντα, η Heroes Tribute Band παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον David Bowie.

O David Bowie είναι πλέον περισσότερο ιδέα, μάλλον πάντα ήταν ιδέα, τι να πει κανείς για τον David Bowie και την τεράστια επίδραση που είχε στην ποπ κουλτούρα. Ένας καλλιτέχνης που έκανε τον θάνατο να μοιάζει ασήμαντος μπροστά στην λαμπρότητα της ύπαρξής του. Αφήνοντας το τελευταίο του άλμπουμ δώρο στους θαυμαστές του, το οποίο κυκλοφόρησε λίγες μέρες μετά τα γενέθλια και λίγο πριν την ανακοίνωσή του θανάτου του, ο David Bowie έφυγε αθόρυβα, αν και ποτέ δεν μας έδωσε την εντύπωση ότι ήταν ακριβώς γήινος.

Tην Παρασκευή 17 Μαΐου, μία πολυσυλλεκτική μπάντα, η Heroes Tribute Band που δημιουργήθηκε από αγάπη και σεβασμό στο έργο του, παρουσιάζει μία μοναδική παράσταση αφιέρωμα στον David Bowie, για να τον ευχαριστήσει εκ μέρους όλων μας για την επιρροή του στον πλανήτη Γη.

Ο Γιώργος Μπίλιος, εμπνευστής της ιδέας, η Sugahspank και ο Νεκτάριος Γεωργιάδης που τραγουδούν στο αφιέρωμα μας μίλησαν για τη σχέση τους με τον Starman.

Ο Γιώργος Μπίλιος.

Γιώργος Μπίλιος

Πώς ξεκίνησε η ιδέα του να δημιουργήσετε την Heroes tribute bandΗ ιδέα του να φτιάξω μια tribute μπάντα στον David Bowie προέκυψε λίγο μετά τον θάνατό του, αναλογιζόμενος του πόσο με έχει επηρεάσει μουσικά αλλά και σε επίπεδο σκέψης και τι θα μπορούσα να κάνω για κείνον, σαν ανταπόδοση. Πώς θα μπορούσα να του «ξεπληρώσω» με έναν τρόπο, την παρουσία του στη ζωή μου. Ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να παίξουμε τη μουσική του, όσο καλύτερα μπορούσαμε. Αν μας έβλεπε από τον γαλαξία που είναι τώρα, να ήταν περήφανος. Και έτσι ξεκινήσαμε. Με πολλή αγάπη, σεβασμό και προσήλωση στο έργο του. Το σημαντικό ήταν να έχω μαζί μου συνοδοιπόρους, να το κάναμε μαζί. Γι’ αυτό και η βάση αυτής της μπάντας είναι η πολυσυλλεκτικότητα. Πολλοί μουσικοί και πολλοί τραγουδιστές. Για να μοιραστούμε τις εμπειρίες και τις στιγμές.

Αν έπρεπε να διαλέξετε μόνο ένα τραγούδι του David Bowie, ποιο θα ήταν και γιατί; Δύσκολη ερώτηση. Σε διάφορες περιόδους της ζωής μου κολλάω και με διαφορετικό κομμάτι. Ίσως αυτό που όταν το ακούω, πάντα με συγκινεί το ίδιο θα έλεγα ότι είναι το Space Oddity.

Αν μπορούσατε να του κάνετε μία ερώτηση, ποια θα ήταν αυτή; Αν μπορούσε να ζήσει τη ζωή κάποιου άλλου, ποια θα ήταν αυτή…

Αν μπορούσατε να κάνετε ένα ντουέτο μαζί του, ποιο κομμάτι θα διαλέγατε και γιατί; Θα έλεγα το Absolute beginners γιατί θα έκανα τη γυναίκα μου ευτυχισμένη.

Tι είναι αυτό που τον έκανε τόσο ξεχωριστό; Νομίζω η διαρκής αναζήτηση στο καινούριο και το διαφορετικό. Έχτιζε και γκρέμιζε με την ίδια ευκολία, αλλά πάντα με κριτήριο του τι θα του άρεσε να κάνει, μακριά από νόρμες και πεπατημένες. Βαριόταν εύκολα και έψαχνε τρόπους να παραμένει δημιουργικός. Κι αυτό ήταν το βασικό του χαρακτηριστικό.

Ποια περίοδό του αγαπήσατε περισσότερο; Την περίοδο στο Βερολίνο με τους 3 δίσκους Low ( 1977), Heroes (1977) και Lodger (1979) γιατί καθόρισε σε μεγάλο βαθμό το από κει και πέρα, εξερευνώντας τα όρια του πειραματισμού.

Ποιο τραγούδι του έχετε ακούσει περισσότερο; Το Ziggy Stardust εννοείται! Μου’χει κάνει παρέα σε πολλές και διαφορετικές φάσεις της ζωής μου…

Sugahspank

Αν έπρεπε να διαλέξετε μόνο ένα τραγούδι του David Bowie, ποιο θα ήταν και γιατί; Νομίζω το “The Man Who Sold the World. ” Μες την απλότητα του καταφέρνει τόσα χρόνια μέσα μου να αλλάζει συνεχώς νοήματα.

Αν μπορούσατε να του κάνετε μία ερώτηση, ποια θα ήταν αυτή; Θα ρώταγα μάλλον ποιόν από τους προφήτες συμπαθεί περισσότερο.

Αν μπορούσατε να κάνετε ένα ντουέτο μαζί του, ποιο κομμάτι θα διαλέγατε και γιατί; Θα διάλεγα το Memory of a Free Festival. Κυρίως γιατί “The Sun Machine is Coming Down, and We’re Gonna Have a Party.”

Ποιο τραγούδι του έχετε ακούσει περισσότερο; Νομίζω το Fashion. Beep -beep!

Νεκτάριος Nekk Γεωργιάδης

Αν έπρεπε να διαλέξετε μόνο ένα τραγούδι του David Bowie, ποιο θα ήταν και γιατί; Δεν μπορείς να απομονώσεις ένα μόνο τραγούδι από την τεράστια μουσική συλλογή του, θα ήταν απλά ιεροσυλία αλλά για την οικονομία της συζήτησης θα πω το Life on Mars. Είναι ένα τραγούδι που σου παρέχει απλόχερα το ποικιλόμορφο του ταλέντο, λυρισμός, φωνή, ερμηνεία, όλα. Σε ένα υπέροχο ερωτικό τραγούδι.

Αν μπορούσατε να του κάνετε μία ερώτηση, ποια θα ήταν αυτή; David is there “life on Mars” after all ???

Αν μπορούσατε να κάνετε ένα ντουέτο μαζί του, ποιο κομμάτι θα διαλέγατε και γιατί; θα διάλεγα το The man who sold the world, γιατί σημάδεψε μια περίοδο της ζωής μου και γιατί νομίζω θα το λέγαμε πολύ ωραία παρέα.

Tι είναι αυτό που τον έκανε τόσο ξεχωριστό; Η αποκλειστικά δική του οπτική για τα πάντα. Διέλυσε τα στερεότυπα που σημάδευαν την εποχή του αλλά και τις επόμενες μέχρι σήμερα γενιές. Δεν ζήτησε την άδεια του κοινού για να αναγνωριστεί, το επέβαλλε. Αλλά το έκανε με αυτό το ταπεινά ευγενές σουρεάλ προφίλ του, που τον κατατάσσει τελικά σε μιά από τις πιό ξεχωριστές μορφές της σύγχρονης ιστορίας όχι μόνο της μουσικής αλλά τολμώ να πω του κόσμου. Ήταν πάντα ο David Bowie.

Ποια περίοδό του αγαπήσατε περισσότερο; Ένα αστέρι που λάμπει δεν το θαυμάζεις τμηματικά, απλά το θαυμάζεις. Και ο τύπος αυτός ακόμα λάμπει, μην πω ίσως και περισσότερο.

Ποιο τραγούδι του έχετε ακούσει περισσότερο; To Space Oddity. Αξεπέραστο.

POP TODAY
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.