H Γενιά της Κρίσης, του Νίκου Μεγγρέλη

Δεν είναι εύκολο να κάνεις σινεμά στην Ελλάδα του σήμερα. Το Groopio.com και το Flix.gr δοκιμάζουν να το κάνουν πιο εύκολο με ένα φεστιβάλ που φιλοδοξεί να κάνει την κινηματογραφική παραγωγή υπόθεση όλων μας. Ο Γιώργος Κρασσακόπουλος από το Flix.gr μας εξηγεί μερικά πράγματα παραπάνω.

 

Το crowdfunding δεν είναι «της μόδας». Από τον Σπάικ Λι μέχρι τον Ζακ Μπραφ, ακόμη και σκηνοθέτες που δεν θα είχαν φυσιολογικά ανάγκη να το κάνουν στρέφονται πλέον –κι όλο και συχνότερα- στο crowdfunding. Δεν είναι μόνο το ότι κάνει την συγκέντρωση χρημάτων πιο εύκολη και γρήγορη από μια παραδοσιακή παραγωγή, αλλά κι ότι δημιουργεί μια σχέση με το υποψήφιο κοινό της κάθε ταινίας από πολύ νωρίς. Ετσι όχι μόνο κάνεις αληθινά ανεξάρτητο σινεμά, αλλά το κάνεις και με «κοινωνικό» και ανοιχτό τρόπο. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Μπορείς κι εσύ να γίνεις κινηματογραφικός παραγωγός, με ένα μόλις  ευρώ. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να περάσεις το Σαββατοκύριακο, μια βόλτα από E.Δ.Ω (Προφήτου Δανιήλ  18, Κεραμεικός) και να γνωρίσεις τα projects που συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Θα γνωρίσεις τους συντελεστές και τους δημιουργούς των project που συμμετέχουν και θα έχεις την ευκαιρία να τους ενισχύσεις με μάρκες που η κάθε μια στοιχίζει ένα ευρώ (μπορείς να δώσεις όσες θες) και οι οποίες, όλες όσες αγοραστούν από το κοινό που θα επισκεφτεί το φεστιβάλ, θα πάνε στην ταινία που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο αριθμό από μάρκες.

Γλαύκη, του Χρήστου Καράμπελα

Γλαύκη, του Χρήστου Καράμπελα

Η θεωρία των άκρων δεν έχει εφαρμογή στον κινηματογράφο. Από το καινούριο ντοκιμαντέρ του Νίκου Μεγγρέλη μέχρι μια μικρού μήκους ταινία που διαδραματίζεται μέσα στον πρωκτό της βασικής της ηρωίδας, τα projects που συμμετέχουν στο Πρώτο Φεστιβάλ Εναλλακτικής Κινηματογραφικής Χρηματοδότησης, καλύπτουν όλο το φάσμα του κινηματογραφικού ενδιαφέροντος. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι΄αυτά πριν πάτε στο Ε.Δ.Ω. στις σελίδες του Groopio και του Flix, αλλά κι επιτόπου μέσα από την άμεση επαφή με τους σκηνοθέτες.

Πως να πάψεις να ανησυχείς και να αγαπήσεις το crowdfundingΑκόμη κι αν ακούγεται δύσκολο, μπορείς να τα καταφέρεις. Και θα μπορέσεις να μάθεις μυστικά και τρικ από ανθρώπους που το έχουν κάνει πριν από εσένα. Ο Στάθης Αθανασίου που ολοκληρώνει αυτό τον καιρό την δεύτερη μεγάλου του μήκους «Α» που χρηματοδοτήθηκε μέσω crowdfunding, όσο και η Σοφία Γεωργοβασίλη που ολοκλήρωσε την πρώτη της μικρού μήκους, θα είναι εκεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 17:00 για να απαντήσουν σε κάθε απορία και να δείξουν τον τρόπο.

inside agnes του φώτη βελέντζα

Inside Agnes, του Φώτη Βελέντζα

Οχι μόνο σινεμά. Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, δεύτερη ημέρα του 1ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης «Πάρε – Δώσε», στις 17.00 στο Ε.Δ.Ω., ο Αγγελος Αϊβάζης θα παρουσιάσει το μουσικό του project «Black Canvas» με διασκευές και δικά του τραγούδια. Το πρότζεκτ ‘Blank Canvas’ αποτελεί την προσωπική δουλειά του Άγγελου Αϊβάζη παράλληλα με, και ανεξάρτητα από, τα συγκροτήματα στα οποία συμμετείχε (Brainwash Squad, His Majesty t.K.o.S.). Ο δίσκος του αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του ερχόμενου Νοέμβρη και θα ακούσουμε το υλικό πρώτοι το βράδυ της Κυριακής.

pare dose web NEO (2)

INFO

Πότε: Ημερομηνίες και ώρες λειτουργίας «Πάρε-Δώσε» και της ψηφοφορίας: Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου 12:00- 22:00 / Λήξη ψηφοφορίας : Κυριακή 13 Οκτωβρίου 22:00 / Ανάδειξη Νικητή: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 23:00

Που: Ε.Δ.Ω. (Προφήτου Δανιήλ 18, Κεραμεικός)

Είσοδος: 1 Ευρώ (κάθε επισκέπτης του φεστιβάλ έχει τη δυνατότητα να αγοράσει όσες εισόδους του 1 ευρώ επιθυμεί και έτσι αποκτά τη δυνατότητα να ψηφίσει παραπάνω από μία φορές).

Περισσότερες πληροφορίες: Στο Groopio.com, στο Flix.gr, στο event του Φεστιβάλ στο Facebook και στο e-mail [email protected]