Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popaganda ΜΟΥΣΙΚΗ
Φωτογραφίες: Μαρίζα Καψαμπέλη
09.09.2020

Music Escapades: In Orbit // Πρώτη Φορά Συναυλία, Ξανά!

Δείτε σε 20 μεγάλες εικόνες πώς 8 αθηναϊκά σχήματα μας θυμισαν στον «Θόλο» του ΚΠΙΣΝ τι σημαίνει να βλέπουμε ξανά μουσικούς επί σκηνής. Ακόμα κι αν είμαστε καθιστοί, φορώντας μάσκα...

Ήταν σίγουρα περίεργα. Οι περισσότεροι ανάμεσα στο κοινό, είχαμε να πάμε σε συναυλία τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου. Ο χρόνος του 2020 μπορεί να φαίνεται εντελώς συμπυκνωμένος, όμως έχουν περάσει ήδη έξι μήνες. Κι, οπωσδηποτε, δε φανταζόμασταν ότι θα ερχόταν μια μέρα (ή μια νύχτα) που θα βλέπαμε καθημενοι 8 σχήματα της αθηναϊκής εναλλακτικής σκηνής που καλύπτουν ένα πολύ ευρύ μουσικό φάσμα, ρυθμικό σε κάθε περίπτωση, τηρώντας τα αυστηρά πρωτόκολλα social distancing της διοργάνωσης, φορώντας μάσκα, ξεχνώντας καμιά φορά να την κατεβάσουμε για να πιούμε μια γουλιά μπίρα.

Το Music Escapades: In Orbit ήταν ένα στοίχημα για να ξαναμαζευτεί η σκηνή, κόσμος και καλλιτέχνες, και ίσως ένα σύνθημα ότι μέχρι να αποκατασταθεί (και) η συναυλιακή ομαλότητα, τα πράγματα πρέπει κάπως να κινηθούν. Την Παρασκευή που μας πέρασε, το μενού είχε περισσότερες κιθάρες: κάποιες εντελώς γκαζωμένες (The Noise Figures), κάποιες ψυχεδελικές (Dury Dava), κάποιες τρίτες στο ενδιάμεσο (Whereswilder), ενώ οι Daphne and the Fuzz άνοιξαν τη βραδιά με την δική τους pop πρόταση. Την επόμενη μέρα Σάββατο, τα synths πήραν την σκυτάλη: την εντελώς ιδιοσυγκρασιακή παρουσία της Danai Nielsen, διαδέχθηκαν οι S.W.I.M. που πάντα… they get the party started, ακολούθησαν οι Lip Forensics που εξελίσσονται ραγδαία σε εκρηκτικό ηκεκτρονικό live σχήμα παίζοντας και στο visual κομμάτι με στολές και φώτα, ενώ το line-up έκλεισε κομψά με τον Cayetano και το σχήμα του να πατάει σε στέρεη ηλεκτρονική βάση πηγαινόντας πότε προς jazz μονοπάτια και πότε προς κινηματογραφική ατμόσφαιρα (όπως άλλωστε συμβαίνει και στo τελευταία άλμπουμ του Melanie).

Οι 20 εικόνες που ακολουθούν όμως, κι από τις δύο βραδιές, ισοδυναμούν με πολύ περισσότερες λέξεις…

 

Daphne and the Fuzz

 

Dury Dava

Whereswilder

 

The Noise Figures

Danai Nielsen

 

S.W.I.M.

 

 

 

Lip Forensics

 

 

 

Cayetano

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα live στο κανάλι του ΚΠΙΣΝ στο YouTube
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.