ΚΟΘ3

Σ’ ένα πρωτότυπο άνοιγμα που έκανε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στα διαδικτυακά media και portals κληθήκαμε στην αίθουσα της ορχήστρας «Σόλων Μιχαηλίδης» για να «κρυφοκοιτάξουμε» το νέο πρότζεκτ που ετοιμάζει.

Εκεί συναντήσαμε τον Γιάννη Κότσιρα λίγο πριν ηχογραφήσει τον «Αύγουστο», ένα από τα τραγούδια που είχε που είχε ερμηνεύσει στη συναυλία που διοργάνωσε η Κ.Ο.Θ. τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ. Απ’ ότι μας είπε, ο ίδιος μαζί με τη Δήμητρα Γαλάνη, το Δώρο Δημοσθένους, την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, τον Vassiliko και τη Severine Maquaire θα ενώσουν ξανά τις δυνάμεις και τις φωνές τους με την Κ.Ο.Θ., υπό τη μουσική διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ, για να φτιάξουν ένα δίσκο για να στηρίξουν τον αγώνα κατά των ναρκωτικών του ΚΕΘΕΑ.

ΚΟΘ2

Η Κ.Ο.Θ., μια ορχήστρα με πάνω από μισό αιώνα ιστορία που η φήμη της ξεπερνάει τα ελληνικά σύνορα, αποδεικνύει ότι δεν μένει στα ίδια, αλλά προχωράει μπροστά. Δοκιμάζει νέες συνεργασίες, ακούγεται στα αυτιά των νέων, πειραματίζεται σε νέους χώρους, όπως το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ όπου παίζει από τις 24 Ιανουαρίου, προσαρμόζεται και κοιτάζει στο μέλλον.

Εκείνη τη βραδιά είδαμε την αίθουσα της Κ.Ο.Θ να έχει μετατραπεί σε στούντιο ηχογράφησης. Οι μαύρες μοκέτες που κάλυπταν το ξύλινο πάτωμα και τους τοίχους, τα μικρόφωνα στα αναλόγια των μουσικών, η φωνή του ηχολήπτη που έδινε οδηγίες, ο ήχος του μετρονόμου, οι μουσικοί που ετοιμάζονταν σχεδόν ευλαβικά, δημιουργούσαν μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα. Οι μουσικοί πήραν τις θέσεις τους πριν τα τελευταία κουρδίσματα. Συγκεντρωμένοι και ήρεμοι έδωσαν ακόμη μια φορά τον καλύτερο τους εαυτό. Η ησυχία έπρεπε να είναι απόλυτη. Ο Αντώνης Σουσάμογλου, ένας από τους εξάρχοντες της Κ.Ο.Θ. που συντονίζει το πρότζεκτ από την πλευρά της ορχήστρας, έδωσε το σύνθημα και η ηχογράφηση πήρε μπροστά. Θα είναι η δική μας λήψη αυτή που θα μπει στο τελικό CD; Μάλλον όχι, αλλά δεν πειράζει. Περάσαμε υπέροχα.

ΚΟΘ6
ΚΟΘ5