ΜΟΥΣΙΚΗ

Έτσι έγραψαν οι Mary’s Flower Superhead το νέο τους, εξαιρετικό άλμπουμ

Από την ιδέα μέχρι την κοπή του δίσκου, όλη η ιστορία του Wealth που κυκλοφορεί από την Inner Ear δια στόματος της ίδιας της μπάντας.

Είναι ενεργοί από το 2003 αλλά είχαμε έξι χρόνια να ακούσουμε νέα τους δουλειά. Οι Mary’s Fower Superhead δεν έμεναν όμως άπραγοι όλο αυτό τον καιρό, αλλά δούλευαν βήμα βήμα αυτό που θα γινόταν ο νέος τους δίσκος. Και εγένετο εν έτη 2018 το Wealth, η τέταρτη δουλειά του θεσσαλονικιώτικου τρίο που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από την πατρινή ετικέτα της Inner Ear. Αυτή τη φορά αποφάσισαν να κοιτάξουν πίσω στα πρώτα τους ακούσματα που τους έκαναν να πρωτοξεκινήσουν όλο αυτό πριν 15 χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι 10 κομμάτια με βαριά κιθαριστική ενέργεια, ελαφρά ψυχεδελικά στοιχεία αλλά και αρκετή μελωδική εσωστρέφεια. Για να μάθουμε λίγο καλύτερα το ταξίδι του πλοίου που το έλεγαν Wealth, ζητήσαμε από την μπάντα να μας αποκαλύψει το ημερολόγιο καταστρώματός της:

https://www.youtube.com/watch?v=HezJV6DZ140

Ιανουάριος 2013 

Λίγο μετά από τη κυκλοφορία του τελευταίου μας δίσκου, Digesting the Animal, ξεκινάει η ιδέα του καινούριου δίσκου. Αρχίζουμε δειλά δειλά να παίζουμε και να πειραματιζόμαστε χωρίς να είμαστε σίγουροι που θέλουμε να πάμε.

Σεπτέμβριος 2013 

Έχουμε συγκεντρώσει ένα υλικό και η Inner Ear μας προτείνει να συμμετέχουμε στη συλλογή Inn Pop με ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι. Διαλέγουμε το “Losing Paths” που κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2013.

Φεβρουάριος 2014 

Συγκεντρωθήκαμε ένα βράδυ στο στούντιο για να κάνουμε μια ακρόαση στο υλικό που έχουμε ηχογραφήσει. Ήμασταν πολύ διστακτικοί στο να συνεχίσουμε στην επεξεργασία του συγκεκριμένου υλικού. Αποφασίζουμε να κάνουμε ένα μεγάλο διάλειμμα.

Μάιος 2015 

Μετά από περιστασιακές πρόβες και ηχογραφήσεις ο Θάνος είχε κάνει ένα track βασισμένο σε μία λούπα από το μπάσο του Νίκου. Ήταν κάτι που μας άρεσε και θελήσαμε να κρατήσουμε. Έτσι έγινε το “Everything Descends”, το intro κομμάτι του Wealth.

Ιούνιος 2015 

Μετά τη δημιουργία του “Everything Descends” είπαμε πως είχε έρθει η ώρα να ολοκληρώσουμε ένα LP. Θέλουμε να κάνουμε ένα πιο ωμό υλικό βασισμένο σε μια κιθάρα, μπάσο και τύμπανα με ύφος που θυμίζει τα παλιά μας ακούσματα.

Αύγουστος 2015 

Έχουμε ολοκληρώσει τη σύνθεση 9 κομματιών και ήρθε η ώρα να μπούμε ξανά για ηχογράφηση.

Μάιος 2016 

Ολοκληρώσαμε την ηχογράφηση των 9 tracks και αποφασίσαμε να μην αναλάβουμε μόνοι μας τη μίξη και παραγωγή του δίσκου όπως στις προηγούμενες δουλειές. Ζητήσαμε τη βοήθεια του Χρήστου Μέγα η οποία αποδείχθηκε πολύτιμη.

Αύγουστος 2016 

Έχουμε τελειώσει ένα πρώτο mix στο δίσκο και κάνουμε ξανά την απόπειρα μετά από καιρό να έρθουμε σε επαφή με την Ιnner Εar η οποία έδειξε ενδιαφέρον.

Μάρτιος 2017 

Έχοντας λείψει καιρό από τα συναυλιακά δρώμενα, θεωρήσαμε πως έπρεπε να παίξουμε μερικές συναυλίες, συστήνοντας για πρώτη φορά το καινούριο μας υλικό. Ανεβάζουμε το “She Flows” στο διαδίκτυο εισπράττοντας πολύ θετική ανταπόκριση.

Ιούνιος 2017 

Έχει περάσει αρκετός καιρός που έχουμε  τελειώσει τη μίξη των 9 κομματιών του δίσκου  και μετά από πολλές ακροάσεις έχουμε και οι τρεις την αίσθηση ότι μας λείπει ένα δέκατο κομμάτι που θα εμπλουτίσει και θα δώσει περισσότερη ένταση στον δίσκο. Μέσα σε μια πρόβα γράψαμε το “Tonight We Sail”. Επηρεασμένος από όλες τις ιστορίες περί αναγκαστικής μετανάστευσης, απώλειας φίλων και οικογένειας, θέλησα να γράψω στίχους για αυτή τη δυσάρεστη περιπέτεια.

Ιούλιος 2017 

Μετά και την ηχογράφηση του “Tonight we Sail” ολοκληρώσαμε το album. Αποφασίσαμε να το ονομάσουμε Wealth χρησιμοποιώντας τη συμβολική έννοια του πλούτου , όπως τον ορίζει ο καθένας και όπου μπορεί να τον εντοπίσει.

Φεβρουάριος 2018 -Το Wealth επιτέλους κυκλοφόρησε.

https://www.youtube.com/watch?v=w4QsaxQVku8

To Wealth των Mary’s Flower Superhead κυκλοφορεί από την Inner Ear και μπορείτε να προμηθευτείτε τη δική σας κόπια εδώ.
Οι Mary’s Fower Superhead θα εμφανιστούν μαζί με τον Vagina Lips στο Ρομάντσο την Παρασκευή 4 Μαΐου.
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.