Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΤΕΧΝΕΣ

Οι 7 θάνατοι της Μαρίας Κάλλας, της Μαρίνας Αμπράμοβιτς, σε δώδεκα φωτογραφικά κλικ

Ονειρικά στιγμιότυπα από το νέο φιλόδοξο οπερατικό πρότζεκτ της ιέρειας της performance art, για την απόλυτη ντίβα, που ενθουσιάζει αυτές τις μέρες το ελληνικό κοινό.
Φωτογραφίες: Ανδρέας Σιμόπουλος

Συζητήθηκε πριν καν παρουσιαστεί και “αγκαλιάστηκε” αμέσως με πάθος, από τις πρώτες εικόνες που ξεπήδησαν μέσα από την εικαστική, μεγάλη της καρδιά.  Η Εθνική Λυρική Σκηνή επέστρεψε στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ για να παρουσιάσει μια μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή, sold out και στις πέντε μέρες της (24-29/9/21). Μια συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την Κρατική Όπερα της Βαυαρίας, τη Γερμανική Όπερα του Βερολίνου, την Εθνική Όπερα του Παρισιού και το Θέατρο Σαν Κάρλο της Νάπολης. 

Στην παράσταση 7 επτά θάνατοι της Μαρίας Κάλλας, η σπουδαία Μαρίνα Αμπράμοβιτς, αναβιώνει με τη βοήθεια της τέχνη της, επτά θανάτους. Βασισμένους σε επτά κορυφαίες μουσικές και σκηνικές στιγμές που διαμόρφωσαν την μεγάλη καριέρα της «δικής» μας Μαρίας. Επτά άριες ιδιαιτέρως σημαντικές για τη Μαρία Κάλλας. Οι τυχεροί που βρέθηκαν (ή θα βρεθούν αύριο και μεθαύριο), γνωρίζουν πόσο αυτό επιτυγχάνεται. Πόσο, μέσω μιας εκθαμβωτικής για το μάτι και καταπραϋντικής για τη ψυχή, αισθητικής, η τέχνη καταφέρνει να συνομιλεί με την τέχνη, κάνοντας μας συμμέτοχους και συνοδοιπόρους. Σε ένα ταξίδι που διαρκεί, νοιώθεις, πολλή περισσότερη ώρα, από όση θεωρητικά αρχικά κρατά.

Στην διάρκεια του πρώτου μέρους, βλέπουμε επτά μικρού μήκους ταινίες (μαζί με τον Ουίλλεμ Νταφόε), στις οποίες η διάσημη εικαστικός πεθαίνει επτά φορές. Στο δεύτερο μέρος (με τον αληθινό θάνατο της Μαρίας Κάλλας, στο Παρίσι το 1977), θα βρεθεί στη σκηνή παίζοντας τον εαυτό της. Την Μαρίνα Αμπράμοβιτς επί σκηνής συνοδεύουν οι μονωδοί της ΕΛΣ, Ελένη Καλένος, Βασιλική Καραγιάννη, Έλενα Κελεσίδη, Τσέλια Κοστέα, Χρυσάνθη Σπιτάδη, Μαριλένα Στριφτόμπολα, Άννα Στυλιανάκη. Με την Ορχήστρα και τη Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Την παραγωγή διευθύνει ο αρχιμουσικός Γιοέλ Γκαμζού, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς υπογράφει τη σκηνοθεσία –σε συνεργασία με τη Λένσυ Πάιζινγκερ–, καθώς και το σκηνικό, ενώ τα κοστούμια ο Ρικκάρντο Τίσι.

 
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.