Η σπουδαία ανθολογική σειρά του Charlie Brooker θα επιστρέψει στο Netflix μέχρι το τέλος του χρόνου για τον 4ο της κύκλο. Έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών αξιόλογων σκηνοθετών, με τους Jody Foster (The Beaver), John Hilcoat (The Road) και Tim van Patten (Boardwalk Empire, The Sopranos) να έχουν αναλάβει επεισόδια της σεζόν που έρχεται.

Το Black Mirror προβλέπει ένα δυσοίωνο μέλλον για την ανθρωπότητα, κάτι που ταιριάζει με την σουρεαλιστική και δυστοπική ματιά του Γιώργου Λάνθιμου. Σε συνέντευξη που έδωσε στον Independent στα πλαίσια της προώθησης του The Killing of a Sacred Deer, o σκηνοθέτης του Κυνόδοντα και του Αστακού, δήλωσε ότι προσεγγίστηκε από τον Brooker για πιθανή συνεργασία των δύο.

«Έχει συζητηθεί», είπε ο Λάνθιμος. «Δεν καταλήξαμε να κάνουμε ένα επεισόδιο, αλλά συναντηθήκαμε. Θα ήταν ενδιαφέρον». Φάνηκε, πάντως, ανοιχτός στο ενδεχόμενο να σκηνοθετήσει ένα επεισόδιο του Black Mirror: «Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον», δήλωσε.

Ο Λάνθιμος έχει αναφερθεί στην πιθανότητα να δουλέψει στην τηλεόραση κι έχει φλερτάρει με τη μεταφορά των Άλπεων στη μικρή οθόνη. «Έχω σκεφτεί την ιδέα να κάνω μια σειρά γύρω από τις Άλπεις, καθώς είναι μια ταινία που δεν είδε κανείς», είπε.

Η τέταρτη σεζόν του Black Mirror αναμένεται στο Netflix τον επόμενο μήνα, ενώ Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού έχει ήδη προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες .