Οι Tendts, ή αλλιώς τα αδέρφια Χρήστος και Φώτης Παπαδάκης έρχονται από τη Θεσσαλονίκη κι εδώ και πάνω από μια πενταετία έχουν δώσει την δική τους eclectic πινελιά στον εγχώριο ηλεκτρονικό χάρτη. Ακούσαμε το ολοκληρωμένο τους ντεμπούτο Cheap Poetry το 2015 αλλά έκτοτε δεν κάθονται ήσυχοι με το ένα ep να διαδέχεται το άλλο. 

Για το 2019 ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το 12ιντσο Cosmic Swimmer σε ένα label που εδρεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, την Public Release. Στη νέα αυτή κυκλοφορία των Tendts δεν θα ακούσετε μόνο το original κομμάτι αλλά και τρία remixes αυτού από διόλου ευκαταφρόνητα ονόματα: Eric Duncan, Kim Ann Foxman και το επίσης αδερφικό ντουέτο από το Βέλγιο, τους Soulwax, που ως γνωστόν, παίζουν τα remixes στα δάχτυλα.

Το Cosmic Swimmer θα κυκλοφορήσει στις 11 Ιανουαρίου κι όσοι επιλέξουν την digital εκδοχή της κυκλοφορίας θα μπορούν να ακούσουν και ένα extra track που θα «φωνάζει» New Order, για ένα νοσταλγικό encore στο δίσκο.

Μέχρι να αποκτήσετε την δική σας κόπια, ακούτε αποκλειστικά στην Popaganda το ομώνυμο νέο track των Tendts -αλλά βλέπετε και το βίντεο το οποίο έχει…επιμορφωτικό χαρακτήρα γύρω από τον «Κοσμικό Κολυμβητή» που όπως μαθαίνουμε «υπάρχει παντού στις ζωές μας αλλά πάντα επιστρέφει στη θάλασσα»: 

https://www.youtube.com/watch?v=YlDkKn3gJZE&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3NPrjpGOEpqsfNqhWMLsi09TK5t881NlDt3Ox5HWfyU866H3INkQeku0U