Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΙΝΕΜΑ

Αυτές είναι οι καλύτερες promo αφίσες στην ιστορία του κινηματογράφου

Τις διάλεξε το Another Mag και ανάμεσά τους βρίσκεται το poster της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, "The Lobster".
popaganda_film_posters
The Lobster, 2015

The Lobster, 2015
Τα poster της πρώτης αγγλόφωνης ταινίας του Γιώργου Λάνθιμο έχει σχεδιάσει ο Βασίλης Μαρματάκης, ο οποίος είχε ξανασυνεργαστεί με τον σκηνοθέτη και στον Κυνόδοντα


 
Black Swan, 2015

Black Swan, 2015 
Σχεδιασμένα από το δημιουργικό γραφείο με βάση το Λονδίνο, LaBoca, τα τέσσερα posters του αριστουργήματος του Αρονόφσκι, Black Swan, μιμούνται τη γεωμετρική αισθητική που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στην Τσεχία και την Πολωνία στα  60s και τα 70s. 


 
Carol, 2015

Carol, 2015
Βασισμένη στο βιβλίο της Πατρίσια Χάισμιθ, The Price of Salt, η ταινία Carol εξιστορεί τον έρωτα μεταξύ μιας νεαρής φωτογράφου και μιας μεγαλύτερης γυναίκας. Η ασπρόμαυρη αφίσα τονίζει την ομορφιά των δύο γυναικών ανάλογα με την ηλικία τους.  


 
Rosemary's Baby
 

Rosemary’s Baby, 1986
Σχεδιασμένη από το δίδυμο γραφιστών Φιλ Τζιπς και Στέφεν Φράνκφουρτ που έχουν φιλοτεχνήσει επίσης τα poster για το Network και το Alien, η αφίσα του Rosemary’s Baby καλλιεργεί μια μεταφυσική ατμόσφαιρα. 


 
Metropolis, 1927

Metropolis, 1927 
Η αφίσα του εμβληματικού Metropolis του Φριτζ Λανγκ  είναι σχεδιασμένη από τον Μπόρις Μπιλίνσκι. Εμπνευσμένος τόσο από την ταινία, όσο και από το ρεύμα του κυβισμού, ο ρώσος γραφίστας δημιούργησε αυτό το «αρχιτεκτονικό πανηγύρι».  


 
The Grand Budapest Hotel, 2014

The Grand Budapest Hotel, 2014
Γνωστός για την εμμονή του με τη λεπτομέρεια, ο Γουές Άντερσον προσέχει όλο το promotional material να είναι εξίσου αψεγάδιαστο με τις ταινίες του. Το poster του The Grand Budapest Hotel είναι σχεδιασμένο από την art director Άννι Άτκινς.


 
Vertigo, 1958

Vertigo, 1958
Ίσως το πιο εμβληματικό poster όλων των εποχών, είναι σχεδιασμένο από τον Σαούλ Μπας. 


 
Secretary, 2002

Secretary, 2002
Η προκλητική αφίσα του Secretary του Στίβεν Σάινμπεργκ προκάλεσε αντιδράσεις κατά την κυκλοφορία της και από τότε έχει γίνει σπάνιο συλλεκτικό κομμάτι. 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.