Χρώματα, φώτα και γραμμές στην αισθητική της δεκαετίας του 1950 και 1960, μαρμάρινα τραπέζια, έπιπλα εποχής και λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά με την υπογραφή του διακοσμητή Άλεξ Πετράκη, έδωσαν στο Gilly τη φινέτσα και τον αέρα που χρειάζεται να έχει ένα αυθεντικό ιταλικό μπιστρό. Oι Πειραιώτες έχουν πια την ευκαιρία να γευτούν μοναδικές ιταλικές γεύσεις από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
Στις οχτώ το πρωί, ο Δημήτρης Δερβίσης, ο βραβευμένος μπαρίστα του μαγαζιού, βάζει μπρος τις μηχανές και η μυρωδιά του φρεσκοκομμένου καφέ γεμίζει τον χώρο, ενώ εσείς μπορείτε να απολαύσετε το καπουτσίνο σας, είτε στο μπιστρό, είτε να το πάρετε μαζί στο χέρι. Στη βιτρίνα θα ξεχωρίσετε τα λαχταριστά κρουασάν, τα μάφιν, τα κέικ, την ιταλική πάστα φλώρα, τις βιολογικές μπάρες, φτιαγμένες από τα καλύτερα υλικά αλλά και άλλες εκπλήξεις που μπορούν να συνοδέψουν ιδανικά τον πρωινό σας καφέ.
Επιβάλετε να πάρετε μια σοκολάτα Venchi, για τις δύσκολες στιγμές της μέρας.
Την βιτρίνα όμως, δεν κοσμούν μόνο τα γλυκά, αλλά και τα επιλεγμένα ιταλικά αλλαντικά και τυριά, τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με τα ολόφρεσκα ψωμιά και τα αφράτα μπριός, που το Gilly προμηθεύεται κάθε μέρα από τον φημισμένο «φούρνο του Τάκη» στο Κουκάκι, ενώ τα διαλεγμένα αντιπάστι και τα τραγανά μπρουσκετάκια μπορούν να γίνουν η ιδανική συνοδεία για το κρασί σας. Ιδανικός συνδυασμός είναι μια πιατέλα με προσούτο, παρμεζάνα και φυσικά τη σάλτσα μάνγκο του Gilly. Η γεύση του κρασιού σας θα απογειωθεί.
Το μενού έχει επιμεληθεί ο executive chef Χρήστος Τζιέρας, και μεταξύ άλλων θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε φρεσκοκομμένες σαλάτες, τραγανές πίτσες, σπιτικά καλτσόνε, ζυμαρικά και ριζότι παραδοσιακής, ιταλικής τρατορίας.
Εννοείτε πως η απόλαυση δεν θα περιοριστεί μόνο στους χώρους του μπιστρό, καθώς μπορείτε να πάρετε όλες αυτές τις υπέροχες γεύσεις μαζί σας (take away) ή να διαλέξετε κάτι από επιλεγμένα εποχικά είδη δώρων όπως τα ιταλικά μπισκότα αμαρετινί και τα χριστουγεννιάτικα πανετόνε, για να τα προσφέρετε στους αγαπημένους σας ώρα στις γιορτές ή να τα κάνετε δώρο στον εαυτό σας.
Ειδικά τα πανετόνε δεν θα θέλετε να τα μοιραστείτε.
Η απλότητα είναι η μεγαλύτερη πολυτέλεια, κάτι που η ιταλική κουζίνα ξέρει πολύ καλά και που το Gilly είναι εδώ για να σας το προσφέρει από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Ο Πειραιάς πλέον θα τρώει ιταλικά και οι Αθηναίοι θα έχουν ακόμα μια δικαιολογία για να τον επισκέπτονται.