Αν βρέθηκες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι, τότε σίγουρα ένιωσες ότι είσαι στη «street food town» της Αθήνας. Το 2ο Athens Street Food Festival φιλοξενεί πάνω από 35 pop-up καταστήματα που για τρία τριήμερα (5-6-7, 12-13-14, 19-20-21 Μαΐου) θα σε μυήσουν στις γαστρονομικές τάσεις του street food.

Αν σε βγάλει λοιπόν ο δρόμος προς το Γκάζι, να είσαι σίγουρος είναι ότι δε θα φύγεις χωρίς να έχεις φάεi. Και πολύ και καλά. Εμείς ξεκινήσαμε με απεριτίφ μια δροσερή μπύρα Estrella (ο μεγάλος χορηγός του φεστιβάλ) βολτάροντας μπροστά από κάθε πάγκο, μελετώντας τα μενού και μαζεύοντας μυρωδιές και εικόνες. Εκεί είδαμε από φλεγόμενα woks μέχρι σουβλάκια κι από περουβιανή κουζίνα μέχρι βιολογικά(!) γαριδάκια. Και φυσικά πολλά καταστήματα με burgers, τόσα πολλά που έκαναν την επιλογή μας αρκετά δύσκολη. Παρόλα αυτά, η γαστρονομική ποικιλία που συναντήσαμε στο 2o Athens Street Food Festival θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν τα «μαύρα» μπεργκερόψωμα που βλέπαμε να κυκλοφορούν, δημιουργία του σεφ Δημήτρη Κατριβέση (φτιαγμένα με καλαμποκάλευρο από Περουβιανό μαύρο καλαμπόκι –το χώμα είναι τέτοιο στο Περού που κάνει το καλαμπόκι μαύρο…).

Αφού δοκιμάσαμε, συγκρίναμε και ξαναδοκιμάσαμε, καθίσαμε σε ένα από τα τραπεζάκια του πικ-νικ και κλείσαμε το γαστρονομικό ταξίδι μας παρέα με άλλη μια δροσερή Estrella.

Ο χώρος του Παλιού Αμαξοστασίου του Ο.Σ.Υ. μοιάζει ιδανικός για αυτή τη γιορτή της κουζίνας του δρόμου. Σκεφτόμαστε ότι μας θύμισε αρκετά Food Hallen (μέρος του De Hallen) στο Amsterdam, ένα παλιό ντεπό, το οποίο έχει μεταμορφωθεί σε μια μόνιμη γιορτή του street food. Γιατί όχι λοιπόν και στην Αθήνα;

Αν δεν έχεις περάσει ήδη από το 2ο Street Food Festival μην το σκέφτεσαι, ένα τριήμερο έμεινε ακόμα! Επειδή όμως έρχεται και καλοκαίρι και προσέχουμε τη σιλουέτα μας, «ξέχνα» τυχαία το φαγητό στη φωτιά το μεσημέρι του Σαββάτου ώστε να έχεις μια καλή δικαιολογία που θα διακόψεις τη δίαιτα σου…