Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Στα Prosopa οι γεύσεις συνεχίζουν να παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο

Το μαγαζί που άλλαξε τον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνα πριν από 20 χρόνια, συνεχίζει να καινοτομεί, προσφέροντας όμως, ακόμα εκλεκτές γεύσεις σε όσους το επισκέπτονται.

Σε μια μεγαλούπολη όπως η Αθήνα, όπου οι ρυθμοί είναι φρενήρεις και τα πάντα μοιάζουν να αλλάζουν συνεχώς, είναι πολύ λίγα εκείνα τα μαγαζιά που μπορούν να υπερηφανεύονται πως έχουν μια παρουσία δυο δεκαετιών στην ζωή της πόλης. Τα Prosopa όμως, είναι ένα τέτοιο μαγαζί.

Άνοιξε πριν από 20 χρόνια στο Γκάζι, τότε που ακόμα ήταν λίγοι εκείνοι οι επιχειρηματίες που είχαν πιστέψει στην δυναμική της περιοχής και κέρδισε το στοίχημα, μιας και δεν άργησε να γίνει αγαπημένη συνήθεια όσων αγαπούσαν το καλό φαγητό. Πλέον σερβίρει τα ξεχωριστά πιάτα του από την γωνία της Κωνσταντινουπόλεως και της Μεγάλου Βασιλείου, έναν μεγαλύτερο χώρο, αφού όσο μεγάλωνε η αγάπη του κόσμου για το εστιατόριο, τόσο μεγάλωνε και η ανάγκη για περισσότερα τραπέζια.

Ένας χώρος με βιομηχανική διακόσμηση που δένει τέλεια με την αισθητική και τις καλλιτεχνικές επιρροές της ευρύτερης περιοχής. Από την είσοδο κιόλας όμως, σου δίνεται η αίσθηση ότι μπαίνεις σε έναν οικείο και φιλόξενο χώρο, όπου όλοι είναι έτοιμοι να σε υποδεχτούν με ένα πλατύ χαμόγελο. Το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις είναι τα τραπέζια της εισόδου, όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου από τις 10 το πρωί καθημερινές και και Σάββατα και από τις 12:30 τις Κυριακές. Ζεστοί καπουτσίνο και εσπρέσσο γίνονται ιδανική συντροφιά για τις κρύες μέρες του χειμώνα, αλλά και τα κρύα ξαδέρφια τους, οι fredo, σερβίρονται στα μπροστινά τραπέζια του Prosopa, αφού στην Ελλάδα το κρύο δεν κρατάει για πολύ. Και για όσους θέλουν κάτι παραπάνω από τον καφέ τους, ο εσπρέσο με το παγωτό βανίλιας γίνεται ιδανική επιλογή, ειδικά αν τον απολαύσεις μια ηλιόλουστη Κυριακή.

Capuccino

Freddo espresso

Ο χώρος με τα τραπέζια της εισόδου, είναι ιδανικός για να απολαύσεις έναν καφέ το πρωί.

Έχοντας πάντα ως κεντρικό άξονα την μεσογειακή κουζίνα, αλλά στρέφοντας το βλέμμα και σε διεθνείς κουζίνες, το μενού του Prosopa δίνει βάση στα προσεγμένα υλικά και τις απλές, αλλά γεμάτες γεύσεις. Πιάτα κλασικά αλλά και σύγχρονα, με πρώτες ύλες προσεκτικά διαλεγμένες και συνδιασμούς γεύσεων που δύσκολα συναντάς αλλού.

Η ψητή γραβιέρα σε φύλλο κρούστας με σάλτσα πορτοκάλι ή οι γαρίδες τυλιγμένς με σπαγγέτι πατάτας, sauce mango, carry και τριμμένο μπαχάρι, γίνονται ιδανικές επιλογές για να ξεκινήσεις το γεύμα ή το δείπνο σου. Προχωρώντας στο κυρίως πιάτο μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε κρέας ή ψάρι. Λαυράκι με σέλερι, καρότο και χόρτα εποχής, φιλετάκια μοσχαριού με σπαράγγια και παρμεζάνα, αλλά και ιμπερικό καρέ με πουρέ πατάτας και θυμάρι είναι τρεις μόνο από τις επιλογές που προσφέρει το μενού του Prosopa.

Sticks κοτόπουλου σε τραγανή κρούστα με δροσερή σαλάτα πλιγούρι και γιαούρτι.

Φρέσκα ραβιόλια, γεμισμένα με μανιτάρια.

Σαλάτα λαχανικών, με αρσενικό Νάξου, αχλάδι, κρουτόν παστελιού και vinaigrette με μηλόξυδο.

Εκείνο που κλέβει πραγματικά την παράσταση από το μενού όμως, είναι η black list του, η οποία βασίζετα σε κρέας black angus και σερβίρεται σε picanha, flank, outside skirt και chuck flap κοπή.

Όσο για τα γλυκά του σερβίρει τιραμισού με εκλεκτό κονιάκ και κακάο, το οποίο σε ταξιδεύει κατευθείαν στην Ιταλία, αλλά και cheesecake με φυστικοβούτυρο και μπισκότα oreo. Για όσους πάλι αγαπάνε την σοκολάτα υπάρχει στον κατάλογο σουφλέ, το οποίο σερβίρεται με παγωτό βανίλια, αλλά και τάρτα σοκολάτας με ganache Valrhona.

Ζεστή σοκολάτα.

Τιραμισού με κονιάκ Courvoisier και κακάο bio.

Τάρτα σοκολάτας με ganache Valrhona.

Πριν έρθει το φαγητό στο τραπέζι σας, μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα signature cocktails που προσφέρουν τα Prosopa και να συνοδεύσετε το γεύμα ή το δείπνο σας με ένα μπουκάλι κρασί από μια ενημερωμένη λίστα ετικετών από τον παγκόσμιο αμπελώνα, η οποία περιλαμβάνει και πολλές ελληνικές προτάσεις.

Η κεντρική σάλα.

Είτε για καφέ, είτε για φαγητό, τα Prosopa συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στην γαστρονομική ζωή της Αθήνας και αναζητούν συνεχώς αυτό που θα τα κάνει ακόμα καλύτερα.

Φυσικά, για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς έχει δημιουργηθεί ξεχωριστό μενού, που θα κάνει τις δυο ωραιότερες μέρες του χρόνου, ακόμα πιο ξεχωριστές.

Prosopa, Κωνσταντινουπόλεως 4 και Βασιλείου του Μεγάλου 52, Αθήνα 118 54
Τηλέφωνο: 210 34 13 433
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.