Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΓΕΥΣΗ

Η Manouka σερβίρει εκλεκτά ελληνικά κρασιά στην πιο ωραία αθηναϊκή θέα

Στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου Utopia στην Ερμού, οι ελληνικές γεύσεις και οι Έλληνες οινοπαραγωγοί έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Φωτογραφίες: Νατάσα Πανταζοπούλου

Είναι γεγονός πως κάθε χρόνο γράφονται δεκάδες άρθρα για τις ταράτσες της Αθήνας και την εμπειρία του να απολαμβάνεις ένα καλό ποτήρι κρασί σε αυτές. Είναι τόσα πολλά τα άρθρα που στο τέλος καταλήγεις να αναρωτιέσαι τί το τόσο ξεχωριστό έχει άλλη μια ταράτσα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Σχεδόν όλες βλέπουν την Ακρόπολη, άλλες λίγο και άλλες πολύ, κι αν είμαστε τυχεροί μπορεί κάποια να βλέπει και τον Λυκαβηττό. Στα μέσα του Μαΐου όμως, άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό η ταράτσα με την πιο ωραία αθηναϊκή θέα. Από τα τραπέζια της Manouka μπορείς να δεις τον Παρθενώνα να στέκει αγέρωχος, τον κόσμο να κάνει βόλτες στα στενοσόκακα της πλάκας, τους νέους να ψωνίζουν στην Ερμού, τον λόφο του Λυκαβηττού, το Αστεροσκοπείο, τον Υμηττό, τη Βουλή. Με μια θέα σχεδόν 360 μοιρών, η Manouka ήρθε για να γίνει το αγαπημένο roof garden των κατοίκων της πόλης και όχι μόνο. 

Ανεβαίνοντας κανείς στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Utopia, εντυπωσιάζεται αρχικά από την λιτή διακόσμηση της σκηνογράφου Μαριλένας Καλιτζαντωνάκη, η οποία έχει επιρροές από τα ’60s και τα ’70s. Μεγάλα κασπό με πράσινα φυτά και μικρός εσωτερικός χώρος που φιλοξενεί το μπαρ, ο οποίος διαχωρίζεται με μια απλή, περιμετρική τζαμαρία, για να μπορεί κανείς να απολαμβάνει από κάθε σημείο τη θέα.

H Manouka ανοίγει τις πόρτες της από τις 08:00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Ο Παρθενώνας και η Πλάκα όπως φαίνονται από τον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Utopia.

«Δεν μπορώ να επαναπαυτώ στην ωραία θέα. Με ενδιαφέρει να καθίσει κάποιος και να έχει μια ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσεων και αρωμάτων, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας», λέει ο project manager της Manouka και sommelier, Βασίλης Παπαδόπουλος. «Το κρασί και το φαγητό είναι η αιχμή του δόρατος για εμάς. Έχουμε χαρακτήρα wine bar restaurant, αλλά πίσω από όλα τα προϊόντα μας υπάρχει πολύ μεγάλη τεχνογνωσία και επίβλεψη». 

Η λίστα με τα κρασιά περιλαμβάνει 100 ελληνικές ετικέτες.

Ο sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος έχει πάνω από 18 χρόνια πείρας στον χώρο του κρασιού και της εστίασης.

Με εκατό ετικέτες κρασιών από Έλληνες οινοπαραγωγούς και ελληνικές ποικιλίες, το wine bar restaurant της Ερμού, μοιάζει ιδανικό για όσους θέλουν να απολαμβάνουν το κρασί τους συνοδεία καλού φαγητού και ωραίας ατμόσφαιρας. Εκτός από τα κρασιά όμως, στη Manouka έχει δοθεί μεγάλη βάση και στο φαγητό. Το μενού έχει αναλάβει ο σεφ Παναγιώτης Βασιλάτος, ενώ όλες οι πρώτες ύλες είναι ελληνικές, με πολλές από αυτές μάλιστα, να είναι και ΠΟΠ προϊόντα. «Η ελληνική προσέγγιση δεν έχει γίνει καθόλου με τουριστικό γνώμονα και προοπτική, το αντίθετο. Μας ενδιαφέρει κυρίως να ευχαριστήσουμε τον Αθηναίο και σε δεύτερο επίπεδο να εξυπηρετήσει και τον τουρίστα», σημειώνει ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

Πράσινη σαλάτα με γκοργκοντζόλα, ταχίνι και ηλιόσπορο.

Ceviche τσιπούρας με μάνγκο και λάδι κόλιανδρου.

Από το πρωί για πρωινό ή brunch, μέχρι το βράδυ για dinner, η Manouka προσφέρει προσεγμένες γεύσεις, συνδυασμένες με εκλεκτά κρασιά, τα οποία μπορείς να απολαύσεις τόσο σε μπουκάλι, όσο και σε ποτήρι. Στην ταράτσα της Ερμού όμως, μπορείς να απολαύσεις καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας τον καφέ σου, αλλά και να καθίσεις σε ένα από τα τραπέζια του για ποτό, όσο ο ήλιος θα δύει.

Νιόκι με ποικιλία μανιταριών.

Ganache σοκολάτα γάλακτος.

Wine Bar Manouka, Ερμού 46, 7ος όροφος ξενοδοχείο Utopia, 210 3241814, Facebook, Instagram
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.