Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΓΕΥΣΗ

Εσείς ακόμα δεν έχετε δοκιμάσει γουρουνοπούλα με Margarita στο Γκαστόνε;

Η χασαποταβέρνα που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας έχει συνεχώς νέες εκπλήξεις.
Φωτογραφίες: Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά, Αντώνης Κατρακάζης.

Άνοιξε τον Μάιο, λίγο μετά την άρση του δεύτερου lockdown, ακριβώς την εποχή που είχαμε βγει όλοι σαν τρελοί στους δρόμους και είχαμε ανάγκη από καινούργιες εικόνες και γεύσεις, μετά τα απανωτά delivery στο σπίτι. 

Η επιτυχημένη ομάδα εκείνων που μας έχουν χαρίσει τα αγαπημένα Base Grill, Travolta, Cookoovaya και Hoocut, δηλαδή ο Κλεομένης Ζουρνατζής, ο Περικλής Κοσκινάς και τα αδέρφια Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, έφεραν στην πόλη μια διαφορετική πρόταση. Μια πρόταση που πάντρεψε τη σούβλα με τα κοκτέιλ. Και για να είμαι πιο ακριβής, τη γεύση και τη χαλαρότητα μιας ταβέρνας με τα κοκτέιλ και την ατμόσφαιρα ενός Νεοϋρκέζικου gastro bar. Ο Κλεομένης που κρατάει τα ηνία του Γκαστόνε από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του διαπίστωσε με το πέρασμα των μηνών ότι το πείραμα πέτυχε και ο κόσμος λατρεύει τους διαφορετικούς συνδυασμούς. 

«Ξεκινήσαμε έχοντας στο μυαλό μας ότι φτιάχνουμε ένα εστιατόριο-μπαρ. Σήμερα το εστιατόριο έχει πάρει εντελώς τη μορφή μιας μοντέρνας χασαποταβέρνας. Ο κόσμος αγαπάει το καλό κρέας γι’ αυτό και ενώ στην αρχή είχαμε 5 κοπές, πλέον έχουμε φτάσει σχεδόν τις 10. Αράχνη, ονγκλέ, διάφραγμα, teres major, flat iron, flat steak, rib eye, tri-tip, . Παίρνουμε βοδινά όχι ωρίμανσης, ασίτευτα 15 ημερών, όπως δηλαδή σε ένα χασάπικο και κάνουμε τις κοπές εμείς. Η σούβλα και τα ποτά είναι τα αγαπημένα των πελατών. Ήταν ένα στοίχημα για εμάς στην αρχή το να ταιριάξουμε το κρέας με το ποτό που τελικά το κερδίσαμε. Είναι ωραίο να βλέπεις να απολαμβάνουν ένα Bloody Mary τρώγοντας flat iron».

Κλεομένης Ζουρνατζής. Φωτογραφία: Αντώνης Κατρακάζης

Η αλήθεια είναι αυτή. Ένα απόγευμα Παρασκευής στον πεζόδρομο που συναντιούνται η Ευριπίδου, η Πραξιτέλους, η Αιόλου και η Αγίου Μάρκου, κάθισα σε ένα από τα τραπεζάκια έξω και χάζεψα τις παρέες δίπλα μου που απολάμβαναν αυτή τη θεσπέσια τραγανή γουρουνοπούλα πίνοντας κρασί από μια αξιόλογη λίστα με ξένες και ελληνικές ετικέτες και κάποια από τα κλασικά κοκτέιλ του καταλόγου. 

Η τραγανή γουρουνοπούλα

Το τζατζίκι

Τα διάσημα αυγά με τις τραγανές πατάτες. Φωτογραφία: Αντώνης Κατρακάζης

Αν νιώθετε ότι ο όρος χασαποταβέρνα σας περιορίζει, θα σας πω ότι δεν χρειάζεται να το σκέφτεστε έτσι γιατί οι επιλογές είναι πολλές ακόμα και για vegetarian. Πέρα λοιπόν από τη σχάρα (στην οποία ψήνονται και αρνίσια παϊδάκια και κοτόπουλο), τη γουρουνοπούλα της σούβλας (που επιβάλλεται να δοκιμάσετε) και τις μοσχαρίσιες στηθοπλευρές που έχουν σιγοψηθεί στη γάστρα για 4 ώρες, θα βρείτε πολλά ορεκτικά όπως τις αγαπημένες πατάτες με αυγά που σύστησε για πρώτη φορά το Base Grill, αρβανίτικο τυρόψωμο, ρώσικη σαλάτα, τζατζίκι/γκοργκοντζόλα, χούμους, κολοκυθάκια τηγανιτά, μελιτζάνα καπνιστή, σαλάτες και υπάρχει και ακόμα πιο απολαυστική συνέχεια.

Το χοτ ντογκ και οι πατάτες τηγανιτές με ξινοτύρι

Η ρώσικη σαλάτα

Ταρτάρ ή καρπάτσιο για τους λάτρεις του ωμού κρέατος, τοστ τυριού στο γκριλ, χοντ ντογκ όπως Αμερική, βοδινό μπέργκερ από αυτά που θες να τρως τρία-τρία όπως ο Πόλντο στον Ποπάυ, σάντουιτς με ξεψαχνισμένο κοτόπουλο, κεφτέδες μαύρου χοίρου και στεπικής αγελάδας και ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα rice bowl, με τρεις επιλογές: γουρουνοπούλα, καπνιστή μελιτζάνα ή ταρτάρ.

Το ταρτάρ

Το flat iron

Αν θέλετε απλώς να συνοδεύσετε το κρασί σας με τυριά και αλλαντικά, τότε το Γκαστόνε είναι το σωστό μέρος. Από το δικό τους παρασκευαστήριο θα δοκιμάσετε back bacon και μορταδέλα μαύρου χοίρου και έχετε και την επιλογή σε προσούτο από καλαρρύτικο πρόβατο. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τουλουμοτύρι, ξηρό ανθότυρο και αρσενικό όλα από τη Νάξο, γαλοτύρι Καρδίτσας και φέτα με τζέρο και ελιές. Η λίστα ανανεώνεται συνεχώς με ενδιαφέρουσες προτάσεις Ελλήνων παραγωγών που ο Κλεομένης ξεχωρίζει. Εγώ δοκίμασα μια καταπληκτική λούζα από την Τήνο. 

Ξηρός ανθότυρος Νάξου, Αρσενικό Νάξου και Λούζα Τήνου

Οι λουκουμάδες-μπουκίτσες

Τα κοκτέιλ

Αν μετά από όλα αυτά νιώθετε ότι σας λείπει κάτι γλυκό για να κλείσετε ως άνθρωποι, οι μικροσκοπικοί λουκουμάδες/μπουκίτσες είναι η τέλεια επιλογή αλλά μπορείτε να επιλέξετε και σοκολατίνα, κρεμ μπρουλέ, παγωτό σε κυπελάκι ή ακόμα και ένα από τα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ όπως το Φλόουτ με παγωτό, αλμυρή καραμέλα, τζίντζερ και κόκα κόλα.  

Κάπως έτσι έκλεισα κι εγώ το γεύμα μου. Όσο η ώρα περνούσε και τα μαγαζιά τριγύρω έκλειναν και ο ήλιος είχε πια χαθεί, στον εσωτερικό ψηλοτάβανο χώρο με την αισθητική Νέας Υόρκης, τους ξύλινους καναπέδες με τα δερμάτινα καθίσματα, τα σκαμπό και την μπάρα (που θες να χαϊδεύεις έστω και ασυναίσθητα), οι παρέες απολάμβαναν ωραίες μουσικές (κάποιες βραδιές παίζουν DJs) μαζί με το φαγητό και το ποτό τους και η ατμόσφαιρα άρχισε να γίνεται ακόμα πιο εύθυμη και ζεστή. Τα Χριστούγεννα το Γκαστόνε θα μας περιμένει με περισσότερα πιάτα, εναρμονισμένα με τις γεύσεις των ημερών και ακόμα πιο χαρούμενη διάθεση.

Γκαστόνε, Πραξιτέλους 43, Αθήνα, τηλ. 210 3211 455 
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.