Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
21.05.2026

Οι ΗΠΑ αίρουν τις κυρώσεις σε βάρος της Φραντσέσκα Αλμπανέζε

Στην άρση των κυρώσεων που είχε επιβάλει στην ανεξάρτητη ειδικό του ΟΗΕ για τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη προχώρησε χθες η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ αίρουν τις κυρώσεις σε βάρος της Φραντσέσκα Αλμπανέζε

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχώρησε χθες Τετάρτη στην άρση των κυρώσεων που είχε επιβάλει στην Φραντσέσκα Αλμπανέζε–ανεξάρτητη ειδικό του ΟΗΕ ειδικευμένη στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, που επικρίνει με σφοδρότητα το Ισραήλ–συμμορφούμενη προς απόφαση της δικαιοσύνης.

Με λακωνική ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Οικονομικών, γνωστοποιείται ότι οι κυρώσεις σε βάρος της κ. Αλμπανέζε έχουν πλέον αρθεί. Είχε καταχωριστεί σε διεθνή μαύρη λίστα και δεν της επιτρεπόταν να χρησιμοποιεί πιστωτικές κάρτες και να διεκπεραινώνει διάφορες τραπεζικές συναλλαγές.

«Η προστασία της ελευθερίας της έκφρασης είναι πάντα προς το δημόσιο συμφέρον», ανέφερε ο δικαστής Ρίτσαρντ Λίον σε ετυμηγορία του την περασμένη εβδομάδα με την οποία έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναστολή των κυρώσεων.

Η Φραντσέσκα Αλμπανέζε, Ιταλίδα νομικός 49 ετών, δεν παύει να επικρίνει τη μεταχείριση που επιφυλάσσει στους Παλαιστίνιους το Ισραήλ αφότου ονομάστηκε ειδική εισηγήτρια του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για την κατάσταση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο την κατηγορεί πως είχε εισηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) να προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2026 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.