Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Μπελ Ρεϋ: Ένα λιπαντήριο αυτοκινήτων μετατράπηκε σε κομψό σνακ μπαρ.

Γαλλική κρεμμυδόσουπα, εμπνευσμένα σάντουιτς και ωραία κοκτέιλ στην ανερχόμενη πιάτσα του Κουκακίου.
Φωτογραφίες: Ασπασία Κουλύρα
m2

Ένα πρώην πλυντήριο-λιπαντήριο αυτοκινήτων μετατράπηκε σε ένα φωτεινό σνακ μπαρ  που κράτησε  την παλιά ταμπέλα συντηρώντας ένα στοιχείο του παρελθόντος της γειτονιάς του Κουκακίου. Το όνομα αυτού Μπελ Ρεϋ, γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες. Το λευκό, το κίτρινο και το γκρι κυριαρχούν και τα μοναδικά illustrations με τον μηχανικό πάνω από την μπάρα δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητα.

m5

Έξι φίλοι, προερχόμενοι από διαφορετικές ιδιότητες ο καθένας, φάνηκε να έχουν το ίδιο όραμα, «έναν χώρο οικείο που να μπορεί κάποιος να έρθει να δουλέψει με το λάπτοπ του ήσυχα ή μια παρέα που θέλει να πιει τα σπιτικά cocktails μας. Προσπαθούμε να συνδυάσουμε και το φαγητό στην όλη ιδέα, κάνοντας τις δικές μας προτάσεις σε σάντουιτς και brunch. Πατάμε σε παραδοσιακές συνταγές αλλά βάζουμε και τις δικές μας πινελιές. Ο Μανώλης Πιπίνης είναι υπεύθυνος εδώ για ό,τι δοκιμάσετε» λέει ο Γιώργος, ένας από τους ιδιοκτήτες του Μπελ Ρεϋ. Το Croque Madame είναι η πρώτη μου επιλογή καθώς διαβάζω τον κατάλογο γιατί δεν μπορώ να φανταστώ πως η μπεσαμέλ μπορεί να συνδυαστεί σε ένα σάντουιτς. Φρυγανισμένο ψωμί με προζύμι, καπνιστό ζαμπόν, ελβετικό τυρί, ντοματούλα και τηγανιτό αυγό στην κορυφή. Η σπιτική μπεσαμέλ είναι σα να βούτηξε στο ψωμάκι και να έγιναν ένα. Η γεύση, απ’ αυτές που θυμάσαι μια μέρα στο σπίτι και βγαίνεις για να την ξαναβρείς.

m10
m9
m8

«Τα υλικά που χρησιμοποιούμε φτιάχνονται με τα χεράκια μας. Οι βάσεις των συνταγών προέρχονται από διαφορετικές χώρες και προσπαθούμε να πειραματιστούμε πάνω σ’ αυτές. Συνδυάζουμε το πολίτικο μοσχάρι με το ελβετικό τυρί και την σπιτική ρώσικη σάλτσα, το κρητικό απάκι με την σπιτική μαγιονέζα και είμαστε συνέχεια στην διαδικασία της ανακάλυψης. Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα είναι η γαλλική κρεμμυδόσουπα. Με λίγα απλά υλικά που δένουν υπέροχα μεταξύ τους, όπως το κονιάκ, το ζωμό βοδινού και φυσικά αρκετό κρεμμύδι, είναι ένα πιάτο πολύ ιδανικό για τον χειμώνα», λέει ο Μανώλης ενώ εγώ κάνω σκονάκια για να πειραματιστώ στην δική μου κουζίνα.

m7
m6
m1

Ο Μιχάλης Αλεξανδράκης βρίσκεται ήδη πίσω απ’ το μπαρ και ανακατεύει την δική του μαρμελάδα από εσπεριδοειδή με κάρυ, μπούκοβο, παλαιωμένη τεκίλα, μοσχολέμονο και άλλα μυστικά. Το αποτέλεσμα είναι το Red Lopez. Ένα πικάντικο cocktail με τριμμένο πάγο σε απολαυστικό ποτήρι. «Συνολικά έχουμε δέκα house cocktails και καλύπτουμε θέλω να πιστεύω όλα τα γευστικά γούστα. Από γλυκά μέχρι καυτερά, ελαφριά στην γεύση ή κατάλληλα για να συνοδεύσεις το φαγητό σου. Ένα από τα αγαπημένα μου είναι το Big in Japan. 

m12
m11
m13

Με βάση το τζιν και υλικά όπως wasabi και ξύδι ρυζιού είναι ένα cocktail αρκετά ιδιαίτερο γευστικά. Είτε θα το λατρέψεις είτε δεν θα το ξαναπείς ποτέ. Εγώ είμαι απ’ αυτούς που το λατρεύουν». Αυτό το αυτοπροσδιοριζόμενο Σνακ-μπαρ με την λιτή διακόσμηση τις vintage πινελιές και τις ξεχωριστές γεύσεις, ήρθε στο Κουκάκι για να μείνει. 

Μπελ Ρεϋ, Φαλήρου 88 & Γ. Ολυμπίου, Κουκάκι, τηλ. 213 0326450 // belraybar.gr

m14
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.