Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

10 εστιατόρια (και μια έξτρα πρόταση) που κάνουν το «ο έρωτας περνάει από το στομάχι» πράξη

Του Αγίου Βαλεντίνου ανήμερα 10 αθηναϊκά εστιατόρια σας ανοίγουν κι άλλο την όρεξη για το αντικείμενο του πόθου σας.
Εικονογράφηση: Κατερίνα Καραλή
popaganda_valentines_menu_2

Μην περιφρονείτε τα κλισέ. Κανένα κλισέ δεν θα είχε δημιουργηθεί εάν δεν βασιζόταν σε μια αλήθεια, έστω κι αν είναι από απ’ αυτές που περιφρονούμε. Όλη αυτή η βαρύγδουπη εισαγωγή γράφτηκε μόνο και μόνο για να σας πω ότι ναι «ο έρωτας περνάει από το στομάχι».

Κι θέλετε να πάτε κάπου ξεχωριστά του Αγίου Βαλεντίνου τότε όντως ένα όμορφο εστιατόριο με καλό φαγητό είναι ωραία επιλογή. Μην σκεφτείτε, ειδικά αν είστε στην αρχή, «α, και που ξέρω γω αν τρώει σούσι ή απεχθάνεται τα φύκια» ή «ωχ, κι αν γελάσω απότομα και μου φύγει κάνα μακαρόνι από τη μύτη;». Σκεφτείτε ότι ένα από τα πιο «αληθινά» φιλιά που έχουν δοθεί στη μεγάλη οθόνη είναι εκείνο μεταξύ του Γουίλ Χάντινγκ και του κοριτσιού όπου ενώ τρώνε cheeseburger, δίνουν το πρώτο φιλί κι αυτή εντελώς ακομπλεξάριστα -αφού φιληθούν- του λέει “I think I ‘ve got some of your pickle”. Κι αυτό αγαπητοί μου είναι ένα κορίτσι που αξίζει να το φιλήσετε ξανά και ξανά.

Bαρούλκο Seaside

O Λευτέρης Λαζάρου του Βαρούλκου Seaside

O Λευτέρης Λαζάρου του Βαρούλκου Seaside

«Ἡ θάλασσα εἶναι σὰν τὸν ἔρωτα: μπαίνεις καὶ δὲν ξέρεις ἂν θὰ βγεῖς», γράφει ο Χριστιανόπουλος. Πείτε αυτό τον στίχο στο κορίτσι, δίπλα στο κύμα, μέσα στο Bαρούλκο Seaside, ενώ απολαμβάνετε το δείπνο σας. Ποίηση στα αυτιά, ποίηση στη γλώσσα. Ειδικά γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο το Bαρούλκο Seaside έχει δημιουργήσει δύο μενού. Στο πρώτο περιλαμβάνονται: ζελεδάκι ούζου και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, σεβίτσε τσιπούρας, μανιταρόσουπα με καβούρι και ελαιόλαδο τρούφας, καλαμάρι με πέστο βασιλικού σε φωλιά φρυγανισμένης πατάτας, ριζότο με γαρίδες, ρατατούιγ λαχανικών και σάλτσα amaretto και επιδόρπιο “Surprise me” ενώ στο δεύτερο: μανιταρόσουπα με καβούρι και ελαιόλαδο τρούφας, φιλέτο σολομού με chorizo και ελαιόλαδο αρωματισμένο με σοκολάτα, ριζότο με γαρίδες, ρατατούιγ λαχανικών και σάλτσα amaretto και επιδόρπιο “Surprise me”.

Bαρούλκο Seaside , Aκτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο. Τηλ: 210 5228400


Αττικός Greek House

H θέα απο το Αττικός Greek House

H θέα απο το Αττικός Greek House

Όταν νιώθεις ερωτευμένος θέλεις να μοιραστείς την ομορφιά του κόσμου με το αντικείμενο του πόθου σου. Η θέα προς την Ακρόπολη το Ηρώδειο, τον λόφο του Φιλοπάππου και το Εθνικό Αστεροσκοπείο είναι κάτι που θέλεις να μοιραστείς μαζί του. Αυτή τη θέα θα την απολαύσετε μαζί από το Aττικός Greek House ενώ θα τρώτε το φοβερό το Κερκυραϊκό σοφρίτο του (μοσχαράκι κατσαρόλας με σάλτσα σκόρδου -ήπια είναι, δεν θα μυρίζετε σκορδίλα- και πουρέ). Η ιδιοκτήτρια και μαγείρισσα του η κ. Μίνα, είναι Κερκυραία, ως γνωστό οι Κερκυραίοι είναι βουρλισμένοι και ερωτιάρηδες, συνεπώς έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Αττικός Greek House, Γαριβάλδη 7, Ακρόπολη, τηλ. 210 9215 256


Vezene

Ο ατμοσφαιρικός χώρος του Vezene

Ο ατμοσφαιρικός χώρος του Vezene

Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει ποτέ να βάλετε μια μπουκιά φαγητό στο στόμα και η γλώσσα σας να έρθει σε οργασμό. Εάν όχι, περάστε από το Vezene μια βόλτα. Σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά και ζεστά εστιατόρια της Αθήνας ο Άρης Βεζενές παντρεύει στοιχεία γης και θάλασσας δημιουργώντας για παράδειγμα ένα ζυμαρικό μαγειρεμένο σε ζωμό καπνιστού χοιρινού που στο τελείωμα το δένει με αχινό. Το Vezene είναι «ένα greek inspired bistro όσον αφορά στην κουζίνα του, όμως με ένα αυστηρό προσωπικό τρόπο μαγειρέματος» όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος ο Βεζενές στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Κατερίνα I. Ανέστη.

Vezene, Βρασίδα 11, περιοχή Χίλτον, Iλίσια, τηλ. 210.72.32.002


Aιόλου 68

Βουτιά στα οστρακοειδή, δηλαδή στο πιο αφροδισιακό φαγητό της ανθρωπότητας στο νέο εστιατόριο Αιόλου 68. Ο Βασίλης Ακρίβος του «Ψάριστον», ο Άγγελος Φραντζής του «Bar.B.Q.» και ο οινολόγος Γιώργος Τάρναρης δημιούργησαν έναν χώρο για τους λάτρεις του ιωδίου, που η κατανάλωση του προκαλεί αυτήν την ηδονική εγκεφαλική διέγερση που μετατρέπει το τραπέζι σε κρεβάτι μέσα στο μυαλό σου. Κυδώνια και φούσκες, γαριδάκι συμιακό, μύδια και … get a room please.

Αιόλου 68, κέντρο, 2103247925


Fuga

fuga

Και πάλι η θέα της Αθήνας στα πόδια σας αν και πολύ πιθανόν να πιάσετε να τον εαυτό σας να χαζεύετε για πολύ ώρα τον φοβερό χώρο του Fuga μέσα στο Μέγαρο Μουσικής. Μην το παρακάνετε όμως, για ο καλός σας ή η καλή σας μπορεί να γκρινιάξει ότι τον/την παραμελείτε. Ειδικά για το Σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλεντίνου το Fuga προτείνει το εξής μενού: Βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με καπνιστή πανσέτα και βανίλια, ραρτάρ σολομού με μοσχολέμονο, πούδρα τσίλι και αρωματικά, ριζότο με μανιτάρια, άρωμα λευκής τρούφας και παλαιωμένη παρμεζάνα, Κοκοράκι μαριναρισμένο σε κόκκους μουστάρδας με πουρέ καρότο και κύμινο, μους λευκής σοκολάτας με φραγκοστάφυλο και τραγανό μπισκότο.

Fuga, Κόκκαλη 1, 2107242979


Sowl

Ο όμορφος χώρος του Sowl στο Θησείο

Ο όμορφος χώρος του Sowl στο Θησείο

Μια από τις όμορφες βόλτες είναι εκείνη στη γειτονιά του Θησείου, την οποία είχε αποτυπώσει με επιτυχία η Φιλίππα Δημητριάδη. Αυτή η βόλτα είναι ακόμη καλύτερη όταν την κάνεις πιασμένος χέρι χέρι. Αλλά ως γνωστόν η βόλτα ανοίγει την όρεξη οπότε τσουυυυπ το Sowl είναι εκεί για να σας προσφέρει τις άνετες καρέκλες του για ξεκούραση και το εξαιρετικό του φαγητό για να χορτάσετε. Λόγω της ημέρας υπάρχει και ειδικό μενού

sowl-valentine

Sowl, Ηρακλειδών 10, 210 3450003


Το τραίνο στο Ρουφ

Το Wagon-Restaurant  του Τραίνου στο Ρουφ, μια χρονοκάψουλα βουτηγμένη στις αισθήσεις

Το Wagon-Restaurant του Τραίνου στο Ρουφ, μια χρονοκάψουλα βουτηγμένη στις αισθήσεις

Όποιος δεν έχει δειπνίσει στο Wagon-Restaurant του Το τραίνο στο Ρουφ δεν ξέρει τι θα πει ρομαντισμός. Ναι, τόσο απόλυτη είμαι. Σε μία αναπαλαιωμένη προπολεμική εστιάμαξα, υπό το φως των κεριών θα μπείτε μαζί στην χρονοκάψουλα και όπου σας βγάλει.

Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως, 2105298922 / 6937604988


Hytra

hytra

Έκρηξη αισθήσεων και γεύσεων. Αυτό συμβαίνει στη Hytra στις απλές περιπτώσεις. Φανταστείτε τι συμβαίνει του Αγίου Βαλεντίνου. Λοιπόν έχουμε και λέμε: Σας καλωσορίζουν με ένα special Valentine’s Day drink και ύστερα το γαστρονομικό ταξίδι σε γεύσεις και αρώματα από την Ελλάδα ξεκινά: μπισκότο ελιάς με παγωτό ελαιόλαδο, καλαμάρι με αλμυρίκια, χοιρινό με πουρέ καρότο και ιπποφαές, παραδοσιακό λουκούμι και ζαχαρωτά με γεύση πεύκο. Να είμαστε καλά να τρώμε και να ερωτευόμαστε.

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 2103316 767


L’ abbuffata

Μην είναι οι Ιταλοί ο πιο ερωτιάρικος λαός του κόσμου; Μην το διαπιστώσετε τρώγοντας ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στο καλύτερο ιταλικό εστιατόριο του Πειραιά; Στον ατμοσφαιρικό χώρο του L’ abbuffata μοιραστείτε την πάστα σας και νιώστε λίγο σαν την Λαίδη με τον Αλήτη γιατί ένα μακαρόνι μπορεί να σας φέρει πιο κοντά.

Κολοκοτρώνη 32, Πειραιάς, 2130347456


Θα σε κάνω βασίλισσα

vasilissa-16-960x640

Εάν δεν την κάνετε βασίλισσα του Αγίου Βαλεντίνου πότε θα την κάνετε; Ως γνωστόν τα πιάτα είναι απλά, ενός οινομαγειρείου καθώς το Θα σε κάνω βασίλισσα είναι κυρίως wine and whisky bar αλλά η ατμόσφαιρα είναι τόσο θεατράλε που δεν χρειάζεται καμιά γκουρμεδιά για την εντυπωσιάσετε. Επιπλέον, μπορείτε να συνοδεύσετε τα πιάτα σας με κρασί από την καλύτερη κάβα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, την κάβα του Δημήτρη Λίτινα.

Βεροίας 13 και Ιερά Οδός 64, Βοτανικός, 2103459299 – 6980486175


Εκεί που φιληθήκατε για πρώτη φορά

Εάν όντως ο έρωτας περνάει από το στομάχι τότε πολύ πιθανόν να φιληθήκατε για πρώτη φορά σε ένα ρακάδικο στα Εξάρχεια αφού είχατε καταναλώσει τόνους τσικουδιάς ή λίγο μετά που είχατε φάει σουβλάκι (και είχατε φροντίσει να το πάρετε χωρίς κρεμμύδι και με σος) ή τα χαράματα κρατώντας στο χέρι ένα «βρώμικο» και ανταλλάσσοντας λάχανο με μουστάρδα-μαγιονέζα όπως καλή ώρα λέγαμε πριν ο Γουίλ Χάντινγκ με την καλή του. Εκεί λοιπόν να πάτε. Δεν θα είναι σαν την πρώτη φορά, θα είναι καλύτερα.

 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.