Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΚΑΝΕΡ

Σέρφινγκ στα μεγάλα κύματα της Gold Coast στην Αυστραλία

Στη Χρυσή Ακτή, στην ανατολική Αυστραλία, ριψοκίνδυνοι σέρφερς αρπάζουν την σανίδα τους και ξεχύνονται στον ωκεανό, κυνηγώντας ανάμεσα στα αφρισμένα κύματα να δαμάσουν το πιο ψηλό.
Φωτογραφίες: EPA/JASON O'BRIEN
Σέρφινγκ

Ενας σέρφερ εμφανίζεται στο Snapper Rocks στη ακτή Gold Coast, Αυστραλία, 04 Δεκεμβρίου 2022. Το Γραφείο Μετεωρολογίας προβλέπει ισχυρούς ανέμους για τις επόμενες μέρες στην γύρω περιοχή. EPA/JASON O’BRIEN

Η ακτή Gold Coast (Χρυσή Ακτή) βρίσκεται στην ανατολική Αυστραλία και βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Είναι μία από τις πιο διάσημες ακτές του κόσμου για τους απανταχού σέρφερς. Δίνει μερικά από τα πιο μεγάλα κύματα παγκοσμίως και στα νερά της, σε μια πραγματικά καλή μέρα όταν ο αέρας φυσάει κατάλληλα και τα προγνωστικά δίνουν μεγάλους κυματισμούς, θα δεις μόνο παγκόσμιους πρωταθλητές να επιχειρούν. Επομένως, εκτός κι αν είστε παγκόσμιας κλάσης σέρφερ, ντόπιος ή κατά προτίμηση και τα δύο, δεν θα δείτε εύκολα το εσωτερικό ενός “βαρελιού”, το εσωτερικό δηλαδή της υδάτινης καμπύλης που σχηματίζει ένα μεγάλο κύμα, όταν φτάνει στο υψηλότερο σημείο του.

Υπάρχουν καρχαρίες στην Gold Coast; Με λίγα λόγια, ναι. Αλλά είναι πιο πιθανό να δεχτείτε επίθεση από κεραυνό παρά από καρχαρία. Ένα Πρόγραμμα Ελέγχου Καρχαριών από την Κυβέρνηση του Κουίνσλαντ -στην κομητεία αυτή ανήκει η ακτή- διαχειρίζεται μια σειρά από δίχτυα, γάντζους δολώματος και άλλα προληπτικά μέτρα που έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν τους καρχαρίες μακριά από τους ανθρώπους που κολυμπούν εκεί. Έχουν αναφερθεί μερικές επιθέσεις ανοιχτά της Χρυσής Ακτής τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν μόνο ελαφρούς τραυματισμούς.

Αυτές τις μέρες, ο αέρας στην Gold Coast έχει δυναμώσει αρκετά και τα δελτία καιρού προβλέπουν ακόμα δυνατότερους ανέμους και κατά συνέπεια μερικά πραγματικά μεγάλα κύματα. Αρκετοί ριψοκίνδυνοι σέρφερς κάνουν ένα διάλειμμα από τις άλλες ασχολίες τους και, καβαλώντας την σανίδα τους, ξεχύνονται στον σκοτεινιασμένο ωκεανό κυνηγώντας ανάμεσα στα αφρισμένα κύματα το πιο δυνατό και και το πιο ψηλό για να το δαμάσουν. 

Μπορεί στο Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου του Κατάρ η Αυστραλία να κατάλαβε ότι έχει ακόμα να μάθει πολλά για το ποδόσφαιρο, αλλά όσον αφορά στα μεγαλύτερα κύματα των ωκεανών, οι Αυστραλοί έχουν κατακτήσει σχεδόν όλες τις κορυφές αψηφώντας κάθε κίνδυνο.

Σέρφερς εμφανίζονται στο Snapper Rocks στη ακτή Gold Coast, Αυστραλία, 4 Δεκεμβρίου 2022.

Σέρφερ έχει ανέβει σε ένα κύμα στο Byron Bay, ακτή Gold Coast, Αυστραλία, 4 Δεκεμβρίου 2022.

Ζευγάρι παρακολουθεί έναν σέρφερ πάνω σε κύμα στο Byron Bay, ακτή Gold Coast, Αυστραλία, 04 Δεκεμβρίου 2022.

Οι άνθρωποι παρατηρούν τα μεγάλα κύματα στο Snapper Rocks, ακτή Gold Coast της Αυστραλίας, 04 Δεκεμβρίου 2022.

Σέρφερ με την σανίδα του στο χέρι ετοιμάζεται να μπει στον αφρισμένο ωκεανό, στο Snapper Rocks, ακτή Gold Coast, Αυστραλία, 04 Δεκεμβρίου 2022.

Απλοί άνθρωποι και ριψοκίνδυνοι σέρφερς μαζεύονται στο Snapper Rocks, όπου εμφανίστηκαν μεγάλα κύματα κατάλληλα για παιχνίδι και θέαμα. Ακτή Gold Coast, Αυστραλία, 04 Δεκεμβρίου 2022.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.