info_slider

 

Προς αποφυγήν – τα έξι πιο παχυντικά αλκοολούχα ποτά

Κάνετε σκληρές δίαιτες και δε γίνεται τίποτα; Μπορεί να φταίει το αλκοόλ. Περιέχει αρκετές θερμίδες και ιδιαίτερα άμα είστε γερό ποτήρι και πίνετε πάνω από ένα, δεν έχει ελπίδες καμία δίαιτα. (Σόρι.)

Μπίρα: Περιέχει 150 με 250 θερμίδες και 7 γρ. υδατάνθρακα. Ακόμα και η light δεν είναι light. Μπιρίτσες 2 ωρών που θα κάτσουμε κάπου είναι μεγάλη ζημιά.

Κρασί: Είναι σύνηθες να πίνουμε ένα ποτήρι με το δείπνο και δεν είναι κάτι το τρομερό δεδομένου ότι περιέχει 80 θερμίδες η 90 αν είναι αφρώδες. Σταματάμε όμως στο ένα; Αν πίνουμε και κάθε βράδυ, μάλλον bye bye παραλία και μαγιό.

Βότκα: Αν χτυπάτε σφηνάκια τότε, κάθε φορά που κατεβάζετε ένα, κατεβάζετε 60 θερμίδες και δεδομένου ότι το πίνετε σε δευτερόλεπτα, δε σας χτυπάει μόνο το αλκοόλ αλλά και η θερμίδα. Αν πέσει από πάνω και άλλη ανάμειξη, όπως κόκα-κόλα, καταλήγει το πράγμα σε δράμα από άποψη πάχους.

Oυίσκι: Το ουίσκι έχει περίπου τις ίδιες θερμίδες με τη βότκα αλλά έχει και το καλό ότι πίνεται σιγά-σιγά αντί να το κατεβάσει κανείς μονομιάς. Το κακό όμως είναι ότι έχει γίνει της μόδας να αναμειγνύεται με κάτι άλλο και τότε ανεβαίνει και με το ουίσκι πολύ το κοντέρ θερμίδων.

Λικέρ: Τα λικέρ έχουν συνήθως περίπου 25 ml και δίνουν από 70 μέχρι 90 θερμίδες, τουλάχιστον όμως καταναλώνονται σκέτα οπότε δεν αυξάνονται οι θερμίδες.

Τζιν και Τόνικ: Είναι από τα πιο κλασικά ποτά αλλά ακόμα κι αυτό δίνει πολλές θερμίδες. Συνήθως περιέχει 35 ml τζιν και με το τόνικ μαζί φτάνει τις 120 θερμίδες. Πίνεται τόσο εύκολα, που μάλλον θα χρειαστείς κι άλλο. Ξέχνα την λοιπόν πάλι τη δίαιτα.

ikea

19 πράγματα που δεν ξέρατε για το ΙΚΕΑ

1. Το Ιkea πουλάει μια βιβλιοθήκη Billy κάθε 10 δευτερόλεπτα. Είναι το δημοφιλέστερο προϊόν της επιχείρησης.

2. Το Ιkea χρησιμοποιεί το 1% της παγκόσμιας παραγωγής ξύλου.

3. Ο Ingvar Kamprad ιδρυτής του Ιkea έχει περιουσία $4.2 δις.

4. Kάποτε αρνήθηκαν στον Kamprad την είσοδο σε μια εκδήλωση όπου επρόκειτο να του απονεμηθεί το βραβείο του επιχειρηματία της χρονιάς διότι κατέφθασε εκεί με λεωφορείο.

5. Ο Kamprad έχει παραδεχθεί σχέσεις με τους Ναζί, την εποχή που υπήρξε μέλος του φασιστικού κόμματος του Νέου Σουηδικού Κινήματος, ανάμεσα στο 1942 και 1945.

6. Κάθε χρόνο το Ikea παραδίδει γύρω στα 243,2 μέτρα προϊόντα. Αυτά θα αρκούσαν για να γεμίσουν περισσότερες από 9.000 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων.

7. Υπάρχουν περίπου 9.500 διαφορετικά προϊόντα επίπλωσης σπιτιού στη συλλογή του Ιkea.

8. Στη Μεγάλη Βρετανία ο ένας στους πέντε κατοίκους της χώρας κοιμάται σε στρώμα Ιkea.

9. Το Ikea απασχολεί παγκοσμίως 131.000 υπαλλήλους.

10. Το 2012 επισκέφθηκαν τα καταστήματα Ιkea 655 εκατομμύρια επισκέπτες

11. Το 2016, το Ikea θα μετατρέψει το σύνολο της σειράς των φωτιστικών του σε LED. Μετά από αυτό θα πωλούνται αποκλειστικά λάμπες και λαμπτήρες LED.

12. Τα προϊόντα Ikea έχουν ονόματα και όχι νούμερα γιατί ο ιδρυτής του ο Kamprad είναι δυσλεκτικός.

13. Το Ikea είναι αρκτικόλεξο από τις λέξεις Ingvar Kamprad (ιδρυτής), Elmtaryd (η φάρμα όπου μεγάλωσε) και Agunnaryd (η πόλη του).

14. Κάθε χρόνο τυπώνονται περισσότεροι κατάλογοι Ιkea από ό,τι αντίτυπα της Βίβλου.

15. Το Ιkea έχει μειώσει τις τιμές του κατά 2% μέσον όρο κάθε χρόνο από το 2000.

16. Το Ikea χτίζει μια πόλη 27 acres (1 acre = 4,046,5642 τετραγωνικά μέτρα) στο ανατολικό Λονδίνο.

17. Το μεγαλύτερο κατάστημα Ikea στον κόσμο βρίσκεται στη Σουηδία στη Στοκχόλμη. Καλύπτει 594,167 τετραγωνικά πόδια, που είναι περισσότερο από δέκα αμερικανικά στάδια ποδοσφαίρου.

18. Το Ikea ήταν η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που παρουσίασε σε διαφήμισή της ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι.

19. Από το 1960 το Ikea έχει πουλήσει 11.6 δισεκατομμύρια κεφτεδάκια μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Tα οπίσθια του Jeff Koons στο εξώφυλλο του Vanity Fair

koons-butt

Με αφορμή την επερχόμενη αναδρομική έκθεση του Jeff Koons στο μουσείο Whitney στη Νέα Υόρκη το περιοδικό Vanity Fair του αφιέρωσε εξώφυλλο όπου γυμνάζεται όπως τον γέννησε η μαμά Κoons. 59 ετών σήμερα, θέλει, λέει, να συνεχίσει να δουλεύει εντατικά μέχρι την 8η δεκαετία του όπως και ο Πικάσο, γι’ αυτό έχει ξεκινήσει εντατική γυμναστική και αυστηρή διατροφή. Ο συντάκτης του άρθρου στο Gallerist, ο οποίος προφανέστατα δεν είναι θαυμαστής του Koons, σχολιάζει: «Ωχ, δεν τον ξεφορτωνόμαστε με τίποτα.» Πέρα από τις πολλές εκκεντρικότητες και ιδιαιτερότητες ένα στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι ότι έχει κατά μέσον όρο 128 βοηθούς την ημέρα να ετοιμάζουν τη δουλειά του στο στούντιο!