pop_casper

Εννιάμισι τρομάρες!

Είναι επίσημο, το δημοσίευσαν πριν από λίγο καιρό οι Sunday Times (Λονδίνου), υπάρχουν 9 καταμετρημένα διαφορετικά είδη φαντασμάτων!

Elementals: «Bασικά» φαντάσματα ας τα ονομάσουμε, είναι συνδεδεμένα με τα νεκροταφεία. Πολλά από τα φαντάσματα που εμφανίζονται στην Ουαλία και στη Σκοτία είναι elementals.

Poltergeists: Προφέρεται πόλτεργκαϊστ. Αυτά εδώ, εμφανίζονται ως βίαιες ενέργειες. Συχνά γίνονται αντιληπτά από εφήβους και περισσότερο από έφηβες. Ο Νandor Fodor, ψυχολόγος της δεκαετίας του ’30, πίστευε ότι προκύπτουν από καταπιεσμένη οργή ή σεξουαλική επιθυμία.

Traditional ghosts: Τα παραδοσιακά. Είναι οι ψυχές των νεκρών που «αισθάνονται» τους ζωντανούς και μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί τους.

Mental imprint manifestations: Φανέρωση νοητικών αποτυπωμάτων. Είναι εκροές νοητικής ενέργειας που «μουλιάζουν» ένα συγκεκριμένο σημείο, συνήθως κάποιο δωμάτιο. Διέπονται από  επαναληπτικότητα και έχουν την τάση να εμφανίζονται σε επετείους.

 Crisis or deathbed apparitions: Oπτασίες σε στιγμές κρίσης ή προ του θανάτου. Βλέπουμε κάποιες φορές οπτασίες κοντινών μας ή γνωστών μας αποθανόντων μόλις πριν πεθάνουμε ή σε στιγμές που κινδυνεύει η ζωή μας. Τέτοια εμφανίζονται πάμπολλα σε καιρούς πολέμου.

Time-slip experiences: Εμπειρίες χασίματος στο χρόνο. Είναι σαν να εισέρχεσαι στο παρελθόν. Η πιο διάσημη περίπτωση είναι όταν δυο Αγγλίδες, η Eleanor Jourdain και η Charlotte Moberly, χάθηκαν το 1901 μέσα στο παλάτι των Βερσαλλιών και βρέθηκαν στο σύμπαν της Μαρίας Αντουανέτας.

Ghosts of the living: Φαντάσματα ζωντανών. Αυτά είναι φαντάσματα που δεν έχουν πεθάνει, τα οποία αντιλαμβανόμαστε ανάμεσα στον ύπνο και το ξύπνιο. Θεωρείται πως αποδεικνύουν την ικανότητα του μυαλού να παράγει ρεαλιστικές εικόνες.

Inanimate objects: Άψυχα αντικείμενα. Περιλαμβάνουν στοιχειωμένα κρεβάτια ή μια καρέκλα στην οποία π.χ. κάποιος αγαπούσε να κάθεται. Το φάντασμα κινείται με το αντικείμενο και παρεμπιπτόντως το eBay φιλοξενεί ένα πολύ υγιές εμπόριο «στοιχειωμένων επίπλων».

Animal ghosts: Φαντάσματα ζώων. Προέρχονται από κατοικίδια πάντα και πρόκειται κυρίως για σκύλους, γάτες και καμιά φορά άλογα. Στο Λονδίνο είναι γνωστό ότι περιφέρονται χρόνια τώρα και δυο αρκούδες-φαντάσματα.

pop_hollande

Α λα Γαλ-Λουκά…

Μεγάλο σούσουρο στο Παρίσι προ ημερών όταν στην τηλεόραση προβλήθηκαν κατ’ επανάληψη συνηθισμένες πλέον εικόνες αντιφρονούντων που έκραζαν τον απογοητευτικό για τους απαξάπαντες François Hollande. Κατά τη διάρκεια τελετής εορτασμού του τέλους του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, αυτό που πολύ διασκέδασε τους Γάλλους ήταν ότι ανάμεσα στους άλλους διαδηλωτές ακροδεξιούς κοκκινομπερέδες που ήταν ενάντια στον ομοφυλοφιλικό γάμο και συμπαθούσαν το UMP (κόμμα Σαρκοζί), εθεάθη ξανθιά κυρία τύπου νοτίων προαστίων με γούνα και πανάκριβα γυαλιά Chanel, να σφυρίζει και να κράζει δυναμικά. Tο tweeter πήρε φωτιά και για δυο μέρες οι Γάλλοι ασχολήθηκαν μόνο με την ξανθιά. «Χάθηκε ψάχνοντας τα Sephora», «Aχ, ας με αγγίξει κι εμένα η κρίση να πάρω καμιά γουνίτσα» κ.λπ. Στο θέμα αναφέρθηκαν εκτεταμένα όλα τα γαλλικά έντυπα διογκώνοντάς το σε βαθμό τρέλας. Γρήγορα όμως λύθηκε η απορία όλων για την ταυτότητα της κυρίας, όταν «την έδωσε» στις εφημερίδες ένας αναγνώστης. Βγήκε στη φόρα το ακροδεξιό της παρελθόν, ο ρατσιστικός αγώνας της εναντίον των Ισλαμιστών και η προσπάθειά της τύπου κυρίας Λουκά να βγει στην επιφάνεια κάνοντας photo bombing σε φωτογραφίες με πολιτικούς κ.λπ.

pop_jr_1

Γίνε κι εσύ γιγαντοαφίσα-έργο του JR, μπορείς!

Ένας από τους πιο διάσημους και αγαπημένους διεθνώς Γάλλους καλλιτέχνες, ο JR, τρέχει αυτήν τη στιγμή ένα πρωτότυπο project, το οποίο έχει εξελιχθεί σε 120 χώρες και ονομάζεται Ιnside-Οut, όπως μας ενημερώνει η Liberation. Έχοντας εγκαταστήσει ένα γιγαντιαίο photomaton-φορτηγό  σε διάφορα σημεία του Παρισιού αυτές τις μέρες, προσκαλεί τους περαστικούς να φωτογραφηθούν σε μέγεθος αφίσας και στη συνέχεια να κολλήσουν τη φωτογραφία τους στο πιο εμφανές σημείο του δρόμου που μπορούν να βρουν! Ο κόσμος περιμένει ώρες στην ουρά να φωτογραφηθεί, δημιουργούνται φιλίες και σχηματίζονται και διάφορα γκρουπάκια που κολλάνε τις αφίσες τους μαζί δημιουργώντας τεράστιες ταπετσαρίες που εντέλει παρεμβαίνουν δημιουργικά στο αστικό τοπίο. Όλα τα παραπάνω ευχαριστούν πολύ τον JR. Το project του είδε το φως το 2011 έξω από το κέντρο Πομπιντού, αλλά το φωτοφορτηγό είναι ένα μέρος μόνο του συνόλου. Μέχρι σήμερα έχουν πάρει μέρος 170.000 άτομα. Στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται και η προβολή του σχετικού ντοκιμαντέρ.

Το Άμστερνταμ προσέλαβε αλκοολικούς οδοκαθαριστές, μπιρ παρά!

Ναι, τους πληρώνει σε μπίρες! Είναι γνωστή η πραγματιστική αντιμετώπιση της Ολλανδίας απέναντι στο θέμα χρήσης και κατάχρησης ουσιών. Μέσα από ένα χαρακτηριστικά ολλανδέζικο σκεπτικό, ο δήμος του Άμστερνταμ συνέλεξε αλκοολικούς που δημιουργούσαν προβλήματα και φασαρίες  στα πάρκα και τους έστρωσε στη δουλειά. Καθήκον τους είναι να καθαρίζουν 3 φορές τη βδομάδα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3.30 το μεσημέρι. Σε αντάλλαγμα παίρνουν 10 ευρώ και 5 κουτάκια μπίρας μαζί με μισό πακέτο καπνό τη βάρδια. Αποτέλεσμα; Tους κάνει καλό η απασχόληση και δε δημιουργούν προβλήματα στον κόσμο. Οι ίδιοι οι αλκοολικοί ομολογούν ότι δεν επρόκειτο ποτέ να δεχτούν να πάνε αν δεν τους πλήρωναν σε μπίρες και ότι πίνουν με πιο ελεγχόμενο τρόπο δουλεύοντας έτσι, αλλά δεν πίνουν λιγότερο. «Δυστυχώς χρειαζόμαστε το αλκοόλ για να λειτουργήσουμε.»Τα χρήματα μάλιστα που παίρνουν τα ξοδεύουν κι αυτά σε μπίρες!