Manchester-United-Reserves-v-Manchester-City-Reserves-Cup-Final-838095

Πολ Πογκμπά (20), Γιουβέντους /Γαλλία

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ακόμη προσπαθούν να καταλάβουν πως τον έχασαν. Στη Ρεάλ και την Παρί δεν κρύβουν ότι τον θέλουν. Οι Γάλλοι μάλιστα περιμένουν τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για να καταθέσουν μία πρόταση που η Γιουβέντους δε θα μπορεί να αρνηθεί. Κεντρικός μέσος με εξαιρετική τεχνική και αίσθηση του χώρου, αστείρευτη ενέργεια, επαφή με τα δίχτυα, θυμίζει Γιάγια Τουρέ στο λιγότερο ράθυμο, αποτελώντας ήδη βασικό στέλεχος της εθνικής Γαλλίας.

http://youtu.be/AO83CyZLXRk

Τζούλιαν Ντράξλερ (20), Σάλκε/Γερμανία

Μπορεί η Γερμανία να διαθέτει μία υπερπλήρη μεσοεπιθετική γραμμή με τους Oζίλ, Κρόος, Γκέτσε, Ρόις και Μίλερ, όμως ο άσος της Σάλκε αναμένεται να χωρέσει άνετα στην αποστολή για το Μουντιάλ. Οι εμφανίσεις του την τελευταία διετία έχουν κάνει Μάντσεστερ Σίτυ, Άρσεναλ και Τσέλσι να τον πολιορκούν, και όσο κι αν οι ντόπιοι τον λατρεύουν για τα μαγικά του αλλά και την καθοριστικότητά του όταν τον χρειάζεται η ομάδα, σύντομα θα αναγκαστούν να τον καμαρώνουν αλλού.

http://youtu.be/Vfr849rIUYg

Αντνάν Γιανουζάι (18), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ/Bέλγιο

Μετά από αποτυχημένα πειράματα τύπου Βαλένσια και Γιανγκ, οι φίλοι της Γιουνάιτεντ βλέπουν στο πρόσωπο του Γιανουζάι το διάδοχο του αγαπημένου τους Κριστιάνο Ρονάλντο. Έχει αρχίσει να γίνεται καθοριστικός στο παιχνίδι της ομάδας του, προσφέροντας κάτι που της έλειπε, το στοιχείο του απρόβλεπτου. Καλείται να επιλέξει μεταξύ Αλβανίας, Βελγίου και Αγγλίας για το ποια θα εκπροσωπεί, με τους Άγγλους να είναι φαβορί αλλά και διχασμένοι για το αν χρειάζεται μία τέτοια κίνηση.

http://youtu.be/yEtzCL6e4co

Κόκε (21), Ατλέτικο/Ισπανία

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζει πρόταση 35 εκ. για την απόκτησή του, η Μπάγερν προσφέρει χρήματα και τον Σακίρι, η Μπαρτσελόνα τον γλυκοκοιτάζει, ο ίδιος όμως δηλώνει ότι θέλει να μείνει στην Ατλέτικο, και γιατί όχι. Η ατσάλινη ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε διεκδικεί το πρωτάθλημα από Μπάρτσα και Ρεάλ και στο Champions League έχει βλέψεις για πολύ ψηλά. Μαζί με τον Ντιέγκο Κόστα αποτελούν τα πρώτα βιολιά και ο Κόκε έχει σχεδόν εξασφαλίσει μία θέση στην αποστολή για Βραζιλία. Το passing game, οι ασίστ και το ώριμο παιχνίδι του είναι τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει, δίνοντας τροφή στα όνειρα των ροχιμπλάνκος για τον πρώτο τίτλο μετά το 1996.

http://youtu.be/J38Rn-12s9A

Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν (21), Γκλάντμπαχ/Γερμανία

Στην πρώτη του εμφάνιση με την εθνική Γερμανίας, μπαίνει ως αλλαγή μετά την αποβολή του Νόιερ στο φιλικό με την Αργεντινή, και αποκρούει το πέναλτι του Μέσι. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο για τον γκολκίπερ της Γκλάντμπαχ που οι αποκρούσεις του είναι ότι πιο κοντινό σε κόμικ υπάρχει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο; Άσε που είναι ο επόμενος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα.

http://youtu.be/ZD4otkYNFDM

Ελιακίμ Μανγκαλά (22), Πόρτο/Γαλλία

Ο 22χρονος θηριώδης Γάλλος σέντερ μπακ της Πόρτο δεν είναι μόνο ένα τέρας δύναμης στα μετόπισθεν. Έχει εξαιρετική αντίληψη και διάβασμα των φάσεων, ικανότητες που έχουν φέρει Τσέλσι, Σίτυ, Γιουνάιτεντ, Παρί και Μονακό να ερίζουν για την απόκτησή του και είναι έτοιμες, τώρα κιόλας, να φορτώσουν το λογαριασμό της Πόρτο με 30-40 εκ. για άλλο ένα λαυράκι που ανακάλυψε.

http://youtu.be/Va_6cx9Q3JA

Λορέντσο Ινσίνιε (22), Νάπολι/Ιταλία

Ο μικροσκοπικός Ιταλός επιθετικός αποτέλεσε την αποκάλυψη της Νάπολι κατά την περασμένη σεζόν. Οι πολλές αλλαγές που επέφεραν η άφιξη του Μπενίτεθ και των αρκετών νεοαποκτηθέντων έχουν μπερδέψει λίγο τον Ινσίνιε αλλά και όλη την ομάδα που έμεινε εκτός Champions League συμμετέχοντας στον όμιλο του θανάτου με Ντόρτμουντ και Άρσεναλ, ενώ και στο πρωτάθλημα η Γιουβέντους έχει ξεφύγει. Ο Ινσίνιε στοχεύει φυσικά στο να είναι στην αποστολή για το Μουντιάλ, όπου η ταχύτητα, η εκρηκτικότητα και η άγνοια κινδύνου που τον χαρακτηρίζουν μπορεί να αποτελέσουν το κρυφό όπλο των Ιταλών.

http://youtu.be/qmC_2fX_aT8

Χαμές Ροντρίγκεζ (22), Μονακό/Κολομβία

Μετά τη μεταγραφή του Φαλκάο που έκλεψε την παράσταση, λίγοι ασχολήθηκαν με το γεγονός ότι η Μονακό πλήρωσε στην Πόρτο 45 εκ. για έναν νεαρό Κολομβιανό που δεν έχει προλάβει να κάνει την παρουσία του αισθητή στο διεθνές στερέωμα. Σιγά σιγά όμως έχει πάρει την μπαγκέτα του μαέστρου στην υπερομάδα που δημιουργείται στο Πριγκιπάτο, ενώ χάρη στην απαράμιλλη τεχνική του και την ηγετική του προσωπικότητα αναμένεται να είναι από αυτούς που θα ξεχωρίσουν μέσα από το πολύ καλό σύνολο της Κολομβίας στο επερχόμενο Μουντιάλ.

http://youtu.be/p5MPFgmeoS4

Έρικ Λάμελα (21), Τότεναμ/Αργεντινή

Ο Αργεντίνος δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί πλήρως μετά τη μετακίνησή του από τη Ρόμα στο τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Πως να γίνει αυτό άλλωστε, όταν η Τότεναμ ακόμη ψάχνεται, ειδικά μετά την απομάκρυνση του Αντρέ Βίλας Μπόας από τον πάγκο. Ίντερ και Νάπολι θέλουν να επωφεληθούν της συγκυρίας ζητώντας δανεικό τον Λάμελα που εντυπωσίασε πέρυσι στο Καμπιονάτο με την εκρηκτικότητα, τις επινοήσεις και τα γκολ του. Μόλις προσαρμοστεί και αρχίσει να ξεδιπλώνει το ταλέντο του, αναμένεται να αποτελέσει το σημείο αναφοράς της Τότεναμ, ενώ και μια θέση στο ρόστερ της εθνικής τον περιμένει.

http://youtu.be/MkoXY78Cyws

Τιάγκο Αλκάνταρα (22), Μπάγερν/Ισπανία

Στην Μπαρτσελόνα τον υπολόγιζαν ως τον διάδοχο του Τσάβι, ο ίδιος όμως βαρέθηκε να περιμένει και απάντησε θετικά στο κάλεσμα του Πεπ Γκουαρντιόλα που του έταξε ηγετική θέση στο χτίσιμος της νέας Μπάγερν. Μετρονόμος στη μεσαία γραμμή, του αρέσει να περνά όλο το παιχνίδι από τα πόδια του ενώ και η επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα είναι πολύ συχνή θυμίζοντας τον παλιό, καλό Φάμπρεγκας.

http://youtu.be/NgJFA289v2c

Φιλίπε Κοουτίνιο (21), Λίβερπουλ/Βραζιλία

Αποκτήθηκε από την Ίντερ ως ο νέος Πάτο και παραλίγο να ακολουθήσει την πτωτική πορεία του συμπατριώτη του. Όμως η μετακίνησή του στην αναγεννημένη, υπό τον Μπρένταν Ρότζερς, Λίβερπουλ αποδείχτηκε πολύ σωστή κίνηση. Ως δημιουργικός μέσος είναι αυτός που δίνει το ρυθμό στους κόκκινους, με τους Σουάρες και Στάριτζ να του κάνουν τη δουλειά πιο εύκολη έχει απελευθερωθεί θυμίζοντας και πάλι τον παίκτη για τον οποίο γράφονταν διθυραμβικά σχόλια πριν την άφιξή του στην Ευρώπη.

http://youtu.be/C6amLTX4YtU

Μπερνάρ (21), Σαχτάρ/Βραζιλία

O Μπερνάρ έφτασε το καλοκαίρι μια ανάσα από την Άρσεναλ και την Πόρτο και τελικά κατέληξε γστη Σαχτάρ έναντι 25 εκ. ευρώ.  Ο Μπερνάρ που μαζί με τον Ροναλντίνιο ήταν οι πρωταγωνιστές της κατάκτησης του Κόπα Λιμπερταδόρες από την Ατλέτικο Μινέιρο, δεν αναμένεται να παραμείνει για πολύ στο παγωμένο Ντόνετσκ αφού οι μισές ομάδες της Ευρώπης γλυκοκοιτάνε την περίπτωσή του.

http://youtu.be/6zUzuETPqrU

Τίμπο Κουρτουά (21), Ατλέτικο/Βέλγιο

Ο πανύψηλος Βέλγος θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος νέος γκολκίπερ στον κόσμο. Έχοντας αναδειχθεί κορυφαίος του ισπανικού πρωταθλήματος, αγωνίζεται για τρίτη σεζόν στην Ατλέτικο ως δανεικός από την Τσέλσι, με τις τελευταίες φήμες να οργιάζουν ότι από το καλοκαίρι θα αποτελεί το διάδοχο του Βίκτορ Βαλντέζ στο τέρμα της Μπάρτσα.

http://youtu.be/a8wfCxiK_1A

Αλβάρο Μοράτα (21), Ρεάλ Μαδρίτης/Ισπανία

Ένας ακόμη Ισπανός της λίστας είναι ο φορ της Ρεάλ Μαδρίτης. Μπορεί λόγω της υπεροπλίας που διαθέτουν μεσοεπιθετικά οι μερένχες να μην έχει αγωνιστεί πολύ, έχει προλάβει όμως να δείξει μέρος των δυνατοτήτων του. Πολύ καλές τοποθετήσεις, εκτελεστική δεινότητα, τεχνική κατάρτιση, και οι συγκρίσεις με τον Φερνάντο Μοριέντες έχουν ξεκινήσει. Άρσεναλ και Τότεναμ προσπαθούν να τον αποκτήσουν, άμεσα μάλιστα, προσδοκώντας να βρουν τη λύση στο επιθετικό τους πρόβλημα.

http://youtu.be/GMDADg5OrhY