popaganda_jfk_icon_4

Πενήντα χρόνια μετά τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι οι δεκάδες έρευνες, οι συνεντεύξεις, τα έγγραφα και τα οπτικοακουστικά αρχεία δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αποδείξουν πειστικά ότι ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ έδρασε μόνος του. Η θεωρία του μοναδικού εκτελεστή δεν είχε ποτέ γερές βάσεις και το πόρισμα της Επιτροπής Γουόρεν δεν έπεισε ποτέ το σύνολο των Αμερικανών. Πρόσφατη δημοσκόπηση, μάλιστα, δείχνει ότι το 61% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Όσβαλντ είχε συνεργάτες, ενώ οι αμφιβολίες που εξέφρασε την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι για τους πραγματικούς υπαίτιους της δολοφονίας, έριξαν λάδι στη φωτιά.

Οι ύποπτες σκιές, οι καπνοί που εμφανίζονται σε βίντεο και φωτογραφίες πριν και μετά τη δολοφονία και οι ηχογραφήσεις στις οποίες πέρα από τους τρεις πυροβολισμούς του Όσβαλντ ακούγεται κι ένας τέταρτος από ψηλά, ενίσχυσαν τη θεωρία του δεύτερου εκτελεστή και μαζί με κάποια άλλα περιστατικά δημιούργησαν αμφιβολίες στους Αμερικανούς για τους πραγματικούς υπαίτιους της δολοφονίας του αγαπημένου τους Προέδρου. Ποιοι όμως θα μπορούσαν να είναι οι εμπνευστές του σχεδίου δολοφονίας του JFK;

jfk-Dallas-News
jfk-Detroit-News
JFK_Extra_NEWS

Οι θεωρίες συνομωσίας για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του 35ου Προέδρου της Αμερικής έκαναν την εμφάνισή τους αμέσως μετά το θάνατό του στο Ντάλας. Το γεγονός της δολοφονίας του βασικού ύποπτου Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ δύο μόλις μέρες μετά τη σύλληψή του από τον Τζακ Ρούμπυ, στέρησε από την κοινή γνώμη τη δυνατότητα να μάθει μέσω δίκης αν ο Όσβαλντ ήταν όντως ο δολοφόνος και αν έδρασε μόνος του. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο Ρούμπι ήταν μέλος μιας ευρύτερης συνομωσίας που ήθελε να συγκαλύψει τους πραγματικούς δράστες και υποκινητές. Πρόκειται για τη γνωστή θεωρία της μαφίας, σύμφωνα με την οποία τα αφεντικά της μαφίας εξοργίστηκαν όταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης  Ρόμπερτ Κένεντι και το FBI έβαλαν στο στόχαστρο το συνδικάτο του οργανωμένου εγκλήματος.

Το σενάριο της Μαφίας

Το σενάριο αυτό εξετάζει στο βιβλίο του «Legacy of Secrecy: The Long Shadow of the JFK Assasination», ο Thom Harmann που συνεργάστηκε με τον Lamar Waldron για να αποδείξουν ότι πίσω από τη δολοφονία του Τζον Κένεντι βρισκόταν ο Carlos “The Little Man” Marcello, ο νονός της Νέας Ορλεάνης. Ο Marcello ή αλλιώς ο “Μικρούλης”, όπως τον αποκαλούσαν οι ευφάνταστοι μαφιόζοι λόγω του ύψους του (ήταν μόλις 1.57) σχεδίασε τη δολοφονία μέσα από τις φυλακές και όπως εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος αργότερα σε έναν συγκρατούμενό του – πληροφοριοδότη του FBI -ο  θάνατος του Κένεντι τον έκανε ευτυχή. “Η Επιτροπή για τις Δολοφονίες εξέτασε σε βάθος το ζήτημα και συμπέρανε όχι μόνο ότι ο Όσβαλντ δεν έδρασε μόνος, αλλά ότι και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία έδειχναν πώς υπήρχε μια συνομωσία καθώς και ότι, κατά πάσα πιθανότητα, ο Carlos Marcello και ο Santo Trafficante είχαν το κίνητρο, τα μέσα, αλλά και την ευκαιρία να διαπράξουν το έγκλημα”, δήλωσε ο Hartmann στο Democracy Now. Πάντως, η θεωρία της μαφίας, προϋποθέτει μία πιθανή συνάντηση του “Μικρούλη” με τον Όσβαλντ κάποια στιγμή, όταν ο δεύτερος είχε επισκεφθεί το Μεξικό και μία ακόμα με τον Τζάκ Ρούμπυ, ο οποίος πιθανότητα να ζήτησε κάτι ως αντάλλαγμα για να σκοτώσει τον συλληφθέντα μπροστά σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο Ρούμπυ δέχθηκε να γίνει ο δράστης ενός τέτοιου εγκλήματος γιατί γνώριζε ότι πάσχει από καρκίνο.

Σχεδόν αμέσως μετά τη δολοφονία άρχισαν να κυκλοφορούν και άλλες θεωρίες , με τις πιο διαδεδομένες να υποστηρίζουν ότι πίσω από αυτήν ήταν η CIA, ο Αντιπρόεδρος Λίντον Τζόνσον, η KGB ο Πρόεδρος της Κούβας Φιντέλ Κάστρο αλλά και οι αντίπαλοι του.

Στην επόμενη σελίδα τα σενάρια τη CIA, της Κούβας, της KGB, του του Λίντον Τζόνσον και των UFO.